Πρωτοφανείς εικόνες από τις πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη: Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε… ποτάμια και τα αυτοκίνητα σε… βάρκες!

Έσταζαν νερά από την οροφή της κεντρικής βιβλιοθήκης του ΑΠΘ - Τοποθετήθηκαν... κάδοι σκουπιδιών ώστε να μην πλημμυρίσει το δάπεδο!

Must Read

«Άνοιξαν» οι ουρανοί στη συμπρωτεύουσα και οι κάτοικοι της πόλης βρέθηκαν μπροστά σε τεράστια προβλήματα. Μία ξαφνική, δυνατή βροχή η οποία έγινε καταρρακτώδης στα ανατολικά της πόλης, έφερε πλημμύρες και εικόνες ντροπής. 

Απροσπέλαστοι δρόμοι. Προβλήματα σε οικίες και καταστήματα. Κοπές δέντρων και απάντληση υδάτων.

Στην ανατολική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στη Χαριλάου, δέντρα ξεριζώθηκαν, έπεσαν στο οδόστρωμα και μάλλον από τύχη δεν υπήρξαν και υλικές ζημιές σε παρακείμενα αυτοκίνητα. Ποτάμι έγινε και η περιοχή του Βαρδάρη. Η Λαγκαδά «κατέβασε» πολύ νερό, τόσο ώστε ακόμη και τα λεωφορεία αντιμετώπισαν προβλήματα.

Απίστευτη εικόνα και από την περιφερειακή οδό. Στο τούνελ τα αυτοκίνητα έμοιαζαν με… γόνδολες.

Οι οδηγοί έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς η συσσώρευση των υδάτων έκανε προβληματική -λόγω υδρολίσθησης- την οδήγηση.

Χάος στα δυτικά

Τουλάχιστον 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική για κοπές δέντρων και απάντληση υδάτων. Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν «ανευθυνότητα και ανικανότητα των τοπικών αρχόντων και των κυβερνητικών στελεχών». Χαλάζι έπεσε στον Εύοσμο, ενώ από τη νεροποντή οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια σε ολοένα και περισσότερες περιοχές.

Από την ένταση των φαινομένων και τη σφοδρή νεροποντή έπεσαν και δέντρα. Ένα από αυτά έπεσε και στην οδό Αλ. Παπαναστασίου.

Τριτοκοσμικές εικόνες στο ΑΠΘ

Στο ΑΠΘ η υπάρχουσα κεντρική βιβλιοθήκη αποδείχθηκε εγκαταλελειμμένη. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της καταιγίδας, άρχισαν να στάζουν νερά από την οροφή του κτιρίου, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να τοποθετήσουν… κάδους σκουπιδιών ώστε να μην πλημμυρίσει το δάπεδο. Να σημειωθεί ότι το εν λόγω πρόβλημα δεν εμφανίζεται για πρώτη φορά.

Στη δυτική Θεσσαλονίκη η νεροποντή προκάλεσε προβλήματα σε οικίες και καταστήματα. Έγιναν ήδη 20 κλήσεις για απάντληση υδάτων σε περιοχές του Κορδελιού, των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης. Κατακλυσμός και στην Καλαμαριά. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους…

Μέσα από μια… λίμνη έπρεπε να περπατήσει ένας πεζός προκειμένου να διασχίσει τμήματα των δρόμων στα Λαδάδικα.

Διαβάστε ακόμα:

Κολύμπησαν για να σωθούν από την πλημμύρα στη Θεσσαλονίκη!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This