Power pass: «Τρέχουν και δεν φτάνουν» οι Έλληνες – Κυνηγούν τα ψίχουλα που μοιράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Ανοίγει» σήμερα η πλατφόρμα και για άλλα ΑΦΜ - Έως 600 ευρώ σε δύο φάσεις

Must Read

Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων στην πλατφόρμα Power Pass για την επιδότηση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος με ποσό έως και 600 ευρώ.

Η διαδικασία άνοιξε το απόγευμα της περασμένης, Παρασκευής 17 Ιουνίου, και μέχρι αργά χθες το βράδυ (Κυριακή) οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων ξεπέρασαν τις 200.000! Οι Έλληνες προσπαθούν να διεκδικήσουν έστω και ένα μικρό ποσό από την περιβόητη επιδότηση του ηλεκτρικού προκειμένου να πληρώσουν ένα μέρος του λογαριασμού τους για να μην τούς κοπεί η ηλεκτροδότηση!

Σήμερα Δευτέρα, 20 Ιουνίου, δυνατότητα να υποβάλλουν αιτήσεις έχουν οι δικαιούχοι που το ΑΦΜ τους τελειώνει σε «1» ή «2», όπως και τις προηγούμενες ημέρες, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να «ανοίξει» η πλατφόρμα και για άλλα ΑΦΜ. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, η πλατφόρμα θα ανοίξει κλιμακωτά για το σύνολο των δικαιούχων.

Η διαδικασία για την επιδότηση ρεύματος έως 600 ευρώ γίνεται σε δύο φάσεις, σύμφωνα με τον Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο, Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων. Ειδικότερα, μέχρι τέλος Ιουνίου θα υποβάλλουν αιτήσεις για το Power Pass, όλοι οι πολίτες, ενώ από τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, θα γίνει η επεξεργασία των αιτήσεων έτσι ώστε στη συνέχεια να προσδιοριστούν οι δικαιούχοι και να γίνει και η οικονομική ενίσχυση, δηλαδή η πίστωση των λογαριασμών.

«Όσο νωρίτερα κλείσει η περίοδος των αιτήσεων, τόσο πιο γρήγορα θα πραγματοποιηθεί η πίστωση των χρημάτων», υπογράμμισε ο κ. Αναγνωστόπουλος. Η επιδότηση αφορά στους λογαριασμούς ρεύματος πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης εντός Ελλάδος, που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022.

Τα στοιχεία για την αίτηση στο Power Pass

Η λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς χρειάζονται μόνο οι κωδικοί του πολίτη στο Taxisnet και το IBAN του λογαριασμού στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί η επιδότηση. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

  • Εισέρχεστε στην πλατφόρμα με τους κωδικούς σας στο Taxisnet και επιβεβαιώνετε ότι τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, έτος γέννησης) που εμφανίζονται είναι σωστά
  • Επιλέγετε αν επιθυμείτε να υποβάλετε αίτηση για εσάς ή για προστατευόμενο μέλος της οικογένειάς σας
  • Στην οθόνη εμφανίζονται τα στοιχεία της κύριας κατοικίας ανά μήνα (διεύθυνση και αριθμός παροχής)
  • Τα στοιχεία αυτά μπορείτε: είτε να τα επιβεβαιώσετε, είτε να τα τροποποιήσετε μέσω της πλατφόρμας Δήλωσης Κύριας Κατοικίας για Powerpass (εδώ), η οποία έχει υλοποιηθεί από την ΑΑΔΕ (περισσότερες λεπτομέρειες στη σχετική ερώτηση)
  • Στην ίδια σελίδα εμφανίζονται και τα πεδία ώστε να συμπληρώσετε το κινητό, το e-mail σας, το IBAN και το όνομα του τραπεζικού ιδρύματος όπου τηρείται ο τραπεζικός σας λογαριασμός, στο οποίο πρέπει απαραίτητα να είστε δικαιούχος ή συνδικαιούχος
  • Εφόσον δεν έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κινητό και email τρίτου προσώπου, στο οποίο θα λαμβάνετε τις αντίστοιχες ειδοποιήσεις
  • Πατώντας «Υποβολή», ολοκληρώνετε τη διαδικασία κατάθεσης της αίτησης

Διαβάστε ακόμα:

Αυτές είναι οι… παγίδες του Power Pass

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This