Ώρα ευθυνών για την 14χρονη Κέλλυ που «έσβησε» στο Νοσοκομείο της Λαμίας!

Must Read

Να ρίξει φως στα αίτια και στις παραλείψεις που οδήγησαν στον άδικο χαμό της 14χρονης, η οποία υπέκυψε από επιπλοκές του κορωνοϊού στο Νοσοκομείο της Λαμίας τον περασμένο Δεκέμβριο, επιχειρεί έρευνα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η ΕΔΕ έχει ολοκληρωθεί και τις επόμενες μέρες θα παραδοθεί στα χέρια του διοικητή της 5ης ΥΠΕ. Εάν το πόρισμα αποδώσει ευθύνες, παραλείψεις, αμέλειες κ.λπ. που στοιχειοθετούν πειθαρχικά παραπτώματα, τότε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης μπορεί να επιβάλει την ποινή που προβλέπει ο νόμος.

Αν κρίνει ότι τα πράγματα είναι πιο σοβαρά και η ποινή πρέπει να είναι μεγαλύτερη, θα παραπέμψει το πόρισμα στο πενταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο της 5ης ΥΠΕ, το οποίο μπορεί να επιβάλει στους υπευθύνους πενταετή στέρηση εξέλιξης ή να το παραπέμψει στο Ανώτατο Πειθαρχικό με το ερώτημα της παύσης για έναν χρόνο.

Αναμονή σε κοντέινερ

Ο χαμός της 14χρονης είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, αφού το κορίτσι πήγε όρθιο και σε καλή κατάσταση στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας με κορωνοϊό, αλλά λίγες ώρες αργότερα «έσβησε», βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς του, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε.

Η 14χρονη περίμενε ώρες στο ειδικό κοντέινερ που υπήρχε έξω από τα Επείγοντα, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος, ενώ ο θάνατός της άφησε πολλά ερωτήματα για τον τρόπο που χειρίστηκαν το περιστατικό οι εμπλεκόμενοι γιατροί.

Αμέσως μετά την τραγωδία ο κ. Σερέτης διέταξε ΕΔΕ για να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες χάθηκε η ζωή του 14χρονου κοριτσιού. Η ΕΔΕ ανατέθηκε στην καθηγήτρια Παιδιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Ιωάννα Γριβέα.

Δείτε επίσης: Άφησαν την 14χρονη Κέλλυ σε κοντέινερ για τέσσερις ώρες

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This