Συναγερμός στην Εκκλησία για τη δράση νεοπροτεσταντών!

Η ΔΙΣ προειδοποιεί τους πιστούς για την εκστρατεία προσηλυτισμού της οργάνωσης Ελληνική Ιεραποστολική Ενωση

Must Read

Την προσοχή των πιστών εφιστά η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με αφορμή μία νέα προσηλυτιστική εκστρατεία της νεοπροτεσταντικής οργάνωσης Ελληνική Ιεραποστολική Ενωση. Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η αρμόδια Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων, πρόκειται για μία από τις εκατοντάδες αιρετικές ομάδες που προέκυψαν από τις πολλαπλές διασπάσεις του προτεσταντισμού.

«Υπενθυμίζουμε ότι η εν λόγω νεοπροτεσταντική οργάνωση, όπως η ίδια έχει δηλώσει στο παρελθόν, θεωρεί την ορθόδοξη πίστη «πνευματικά δεσμά αιώνων» αναφέρει η Ιερά Σύνοδος, και κάνει σαφές προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι η κίνηση διατυπώνει ανιστόρητους και προσβλητικούς ισχυρισμούς σε πρόσφατη ενημερωτική ανάρτησή της στο διαδίκτυο. Μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Η Ελλάδα είναι ένα έθνος που το Ευαγγέλιο έχει σε μεγάλο βαθμό ξεχαστεί. Το πνευματικό σκοτάδι και η απιστία κυριαρχούν»!

Σύμφωνα με τη Συνοδική Επιτροπή, η κίνηση αυτή προγραμματίζει και φέτος ευρείας κλίμακας εκστρατεία, με την ονομασία «Operation Joshua – Κάθε σπίτι», κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 3 και 9 Ιουλίου, στους νομούς Καρδίτσας, Φωκίδας και Φθιώτιδας. «Με πρόσχημα τη διανομή της Καινής Διαθήκης, διαμοιράζει και ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα ασυμβίβαστο προς την ορθόδοξη πίστη» αναφέρει η Ιερά Σύνοδος και υπενθυμίζει ότι η Εκκλησία, αγωνιζόμενη, έχει διαρκή και μόνιμη φροντίδα της τη διάδοση της Αγίας Γραφής προς οικοδομήν του Ποιμνίου της. Επισημαίνει, επίσης, για ακόμα μία φορά ότι οι ορθόδοξοι χριστιανοί, ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, δεν χρειάζονται τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις ούτε τους διαφόρους αυτοπροσδιοριζόμενους «κήρυκές» τους από το εσωτερικό ή το εξωτερικό.

Παράλληλα, η Εκκλησία της Ελλάδος ξεκαθαρίζει με κάθε ευκαιρία ότι σέβεται κάθε πρόσωπο ασχέτως θρησκευτικών ή εθνικών πεποιθήσεων, και κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να διαδίδει τις ιδέες του και το θρησκευτικό του «πιστεύω». Εξάλλου, αγαπά κάθε άνθρωπο, όμως απορρίπτει την πλάνη και αντιτίθεται σε κάθε μορφή προσηλυτισμού. Ακόμα, καλεί κάθε χριστιανό να είναι ενταγμένος στην Ορθόδοξη Εκκλησία και να έχει λατρευτική ζωή με συμμετοχή στα μυστήρια της Εκκλησίας, ώστε να μπορεί να αντεπεξέρχεται σε τέτοιου είδους προκλήσεις. Αλλωστε, με εγκύκλιο που αναγνώστηκε την Κυριακή σε όλους τους ναούς, κάλεσε τους πιστούς να μην παρασύρονται από τις φωνές των ψευδοπροφητών και να παραμείνουν πιστοί στην παράδοση της Εκκλησίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This