Αγώνας για ψήφους στην πλάτη της Εκκλησίας

Οι πολιτικοί υπόσχονται έργα και κονδύλια για να κάνουν έργο οι κληρικοί που βλέπουν παγκάρια άδεια

Must Read

Όταν μυρίζει εκλογές, οι υπουργοί, οι βουλευτές και οι κάθε λογής υποψήφιοι βγαίνουν σαν τα σαλιγκάρια στα πρωτοβρόχια του φθινοπώρου. Ειδικά εν όψει αυτού του φθινοπώρου, που ψιθυρίζεται πως θα έχουμε και τις εθνικές εκλογές, έχουν ενταθεί τα σούρτα φέρτα.

Γι’ αυτό οι υποψήφιοι έχουν αρχίσει τις γιορτές και τα πανηγύρια με Μητροπολίτες και κληρικούς με επιρροή. Καθένας στο είδος του. Οι υπουργοί με Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους και Μητροπολίτες. Οι βουλευτές και πολιτευτές με κληρικούς και ενορίτες.

Στην ποδιά -ή, να το θέσω καλύτερα, στο ράσο- του παπά εναποθέτουν τις ελπίδες τους για να πάρουν ένα 25%-30% των ψήφων τους. Τόσο τους έχουν «μετρήσει» τους ανθρώπους που είναι κοντά στην Εκκλησία και δυνητικά συμπαθούν έναν υποψήφιο που σέβεται αξίες, θεσμούς και παραδόσεις. Δεν είναι και λίγο. Οι πολιτικοί εσχάτως και χωρίς όρια εμφανίζονται ως πιστοί χριστιανοί, οπαδοί της πράσινης ενέργειας, φιλόζωοι και, τα τελευταία χρόνια, ακραιφνείς υποστηρικτές του pride κινήματος.

Οι πολιτικοί υπόσχονται εκατομμύρια με ουρά. Χρηματοδοτήσεις, έργα και κονδύλια για να κάνουν έργο οι κληρικοί που βλέπουν τα παγκάρια άδεια. Στην Εκκλησία, από την άλλη, για να πάρουν κονδύλια υπόσχονται ψήφους με ουρά και -γενικώς- υποστήριξη. Το πρόβλημα είναι πως μερικοί υπόσχονται σε όλους τους υποψηφίους, σε όλες τις παρατάξεις και σε όλες τις πολιτικές αποχρώσεις. Εκεί είναι που πέφτει δούλεμα, με απλά λόγια. Ο πολιτικός μοιράζει εκατομμύρια και ο Ιεράρχης υπόσχεται ψήφους. Ο υπουργός ξέρει πως οι υποσχέσεις είναι δωρεάν.

Μέχρι να έρθει η ώρα τού «δώσε» θα έχουν έρθει οι εκλογές και μετά ίσως δεν είναι καν βουλευτής. Ο Μητροπολίτης, από την άλλη, θα βγάλει φωτογραφίες, θα δώσει έμμεση στήριξη, αλλά επειδή στηρίζει σχεδόν τους πάντες, η στήριξη αλληλοεξουδετερώνεται.

Στην ποδιά του Αρχιεπισκόπου

Μεγάλο παιχνίδι γίνεται στην ποδιά του Ιερωνύμου. Γι’ αυτό και είχαμε γκρίνιες που ακούστηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι την Κουμουνδούρου με αφορμή την αρχιεπισκοπική ονομαστική γιορτή. Ο Άδωνις Γεωργιάδης θέλει την Εκκλησία ικανοποιημένη για να ισχυροποιήσει τη θέση του μέσα στο κόμμα. Σκέφτεται πως όσο πιο πολλές ψήφοι τόσο πιο ισχυρός απέναντι στον Κ. Μητσοτάκη.

Ο Τ. Θεοδωρικάκος κατεβαίνει στα νότια προάστια και περιμένει πολλά κι αυτός από τη δεξαμενή της Εκκλησίας. Οι δυο τους βρέθηκαν στη γιορτή του Αρχιεπισκόπου και κονταροχτυπήθηκαν στα social media για να δείξουν ποιος είναι… ιερωνυμικότερος του Αρχιεπισκόπου.

Τι κατάφεραν; Να εκθέσουν τον Αρχιεπίσκοπο και να προκαλέσουν τη δυσφορία των υπόλοιπων υπουργών και όλου του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝ.ΑΛ. Οι υπουργοί γκρινιάζουν και για την «αβάντα» του Αρχιεπισκόπου που έσπευσε να «ξεπλύνει» το αγαπημένο παιδί του Βαγγέλη Μαρινάκη, τη Δόμνα Μιχαηλίδου, στην κόντρα που είχε η υπουργός με το Χαμόγελο του Παιδιού.

Το πρόβλημα δεν είναι η κόντρα των πολιτικών να γοητεύσουν το κοινό τους και να αδράξουν ψήφους. Το πρόβλημα είναι, όταν η Εκκλησία τούς δίνει χώρο, να κάνουν παιχνίδι στην πλάτη τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This