12/8/2022

Ο Ρουμπάτης και οι δολοφονίες Καραϊβάζ, Παπαχρήστου, Μάλαμα

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Το στοιχείο που αποκαλύπτει το newsbreak.gr - Πως είναι δυνατόν η ΕΥΠ επί των ημερών του να παρακολουθεί τα τρία αυτά πρόσωπα και στη συνέχεια να δολοφονούνται

Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης, προκειμένου να καταθέσει στη δίκη με κατηγορούμενους δικηγόρους, πρώην αστυνομικούς και ιδιώτες για το πολυδιαφημισμένο κύκλωμα, που φέρεται να παρείχε κάλυψη – έναντι αμοιβής – σε οίκους ανοχής, strip show και παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες την περίοδο 2015-2016.

Ως «κεντρικός τραπεζίτης» του κυκλώματος φερόταν ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μάλαμας, που δολοφονήθηκε στο Χαϊδάρι τον Οκτώβριο του 2019 και οι δράστες παραμένουν ακόμη ασύλληπτοι.

Ο κ. Ρουμπάτης λοιπόν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο συνοδευόμενος από εκπρόσωπο δικηγορικού γραφείου, το οποίο είχε πελάτη και τον Δημήτρη Μάλαμα την εποχή, μάλιστα, που η ΕΥΠ τον είχε θέσει υπό παρακολούθηση!

Τέτοια γκάφα δεν θα την έκανε ούτε ο σκύλος του Λούκι Λούκ, Ραν Ταν Πλαν, γνωστός σαν… πιο χαζός και από τη σκιά του αφού σε κάθε αποστολή που αναλάμβανε κατάφερνε να τα κάνει μαντάρα.

Φυσικά, κανένας ψόγος δεν υπάρχει για το πολύ γνωστό δικηγορικό γραφείο. Επαγγελματίες είναι οι άνθρωποι που το απαρτίζουν και απλώς κάνουν τη δουλειά τους. Αλλά είναι δυνατόν ο Ρουμπάτης να εμφανίζεται στο Δικαστήριο μαζί με τον νομικό συμπαραστάτη του Μάλαμα;

Αρνήθηκε να καταθέσει

Το Δικαστήριο αναγκάστηκε να καλέσει τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ για να καταθέσει, εφόσον επί τον ημερών του σχηματίστηκε ο φάκελος της υπόθεσης που βασιζόταν κατά 99% σε τηλεφωνικές υποκλοπές (διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τον Δεκέμβριο του 2016) αλλά και σε μία πολυσέλιδη έκθεση την οποία δεν υπέγραφε κανείς! Ήταν δηλαδή ανώνυμη!!!

Ο κ. Ρουμπάτης, όμως, αντί να δώσει εξηγήσεις και διευκρινήσεις έτσι ώστε το Δικαστήριο να μπορέσει αποφανθεί και να εκδώσει απόφαση – δεν υπάρχει κανένας μάρτυρας κατηγορίας – προτίμησε να καλυφθεί κάτω από το “υπηρεσιακό απόρρητο” και πίσω από λόγους “εθνικής ασφάλειας”. Και πρόσθεσε με στόμφο ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τη συγκεκριμένη υπόθεση που εκτυλίχθηκε επί των δικών του ημερών στην ΕΥΠ.

Δημοφιλείς ειδήσεις  «Μου έδωσε σφαλιάρα, με έπιασε από το λαιμό! Με τσούζει από τον ιδρώτα το σημάδι», λέει τώρα ο 34χρονος με το κατσαβίδι!

Τώρα, τι δουλειά έχουν οι οίκοι ανοχής, τα “μασατζίδικα” και οι παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες με την εθνική ασφάλεια της χώρας, μόνο το μυαλό του Ραν Ταν Πλαν – συγγνώμη του κ. Ρουμπάτη θέλαμε να γράψουμε – μπορεί να καταλάβει.

Γιατί η αλήθεια είναι άλλη. Η συγκεκριμένη έρευνα δεν έγινε για να αποκαλυφθεί οποιοδήποτε κύκλωμα διαφθοράς κρατικών λειτουργών και άλλα τέτοια μεγαλειώδη.

Απλώς, ο κ. Ρουμπάτης παρακολουθούσε σχεδόν επί ένα χρόνο (Αύγουστος 2015 – Δεκέμβριος 2016) δεκάδες άτομα, μεταξύ των οποίων και τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ που δολοφονήθηκε στις 9 Απριλίου 2021, με στόχο να εντοπίσει υψηλόβαθμους αστυνομικούς που διατηρούσαν επαφές με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και καταφέρονταν στις τηλεφωνικές τους συνομιλίες εναντίον της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται από ένα και μόνο στοιχείο που αποκαλύπτει σήμερα το newsbreak.gr.

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων αστυνομικών φέρεται να έχουν γίνει κυρίως κατά το χρονικό διάστημα Αύγουστος 2015 έως Αύγουστος 2016. Τα ηχητικά ντοκουμέντα όμως που υπέκλεπτε το διάστημα αυτό ο κ. Ρουμπάτης δεν υπάρχουν μέσα στη δικογραφία!

Τα 35 DVD, που απέστειλε τον Φεβρουάριο του 2017 στη Δικαιοσύνη, περιέχουν τηλεφωνικές συνομιλίες οι οποίες έχουν γίνει από τα μέσα Αυγούστου 2016 μέχρι τέλος Νοεμβρίου του 2016. Δηλαδή σε χρόνο μεταγενέστερο από τις περιγραφόμενες στην ανώνυμη έκθεση ως παράνομες πράξεις των κατηγορουμένων!!!

Και όχι μόνον αυτό! Όταν το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας με το υπ.αριθμ. 2116/23/12/2016 βούλευμά του ζήτησε από τον κ. Ρουμπάτη να συνεχίσει την παρακολούθηση των εμπλεκομένων -κατά την ΕΥΠ- προσώπων, εκείνος αρνήθηκε να το πράξει!

Δημοφιλείς ειδήσεις  Τι συνέβη πριν βουτήξει στο κενό από τον 5ο όροφο η 23χρονη στο Αίγιο

Συγκεκριμένα, απέστειλε το εν λόγω βούλευμα στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δύο μήνες αργότερα και ενώ είχε λήξει η ισχύς του, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες για το διάστημα αυτό.

Σιγά μην ασχολιόταν με την εξάρθρωση των κυκλωμάτων. Ο πραγματικός “στόχος” της έρευνας είχε επιτευχθεί. Οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ έγιναν τον Ιανουάριο του 2017, με την απομάκρυνση σχεδόν όλων των ανεπιθύμητων για τον κύριο Ρουμπάτη και την παρέα του αξιωματικών και όλα μέλι γάλα…

Μάλαμας-Καραϊβάζ

Πως εξαπάτησε τη Δικαιοσύνη

Αλλά ο άνθρωπος αυτός έκανε και κάτι άλλο με στόχο, αυτή τη φορά, την παραπλάνηση της Δικαιοσύνης. Όταν το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας με δεύτερο βούλευμά του (380/2/3/2017) ζήτησε από τον κ. Ρουμπάτη να συνεχιστεί η παρακολούθηση των τηλεφώνων των εμπλεκομένων, εκείνος απέστειλε ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ έγγραφο προς την τότε επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου ισχυριζόμενος ότι τα “δεδομένα” που ζητούνται είναι πολλά και υπάρχει κίνδυνος το σύστημα επισυνδέσεων της ΕΥΠ «να τεθεί ολοκληρωτικά εκτός λειτουργίας»!!!

Στο ίδιο έγγραφό του ο κ. Ρουμπάτης αναφέρει όμως ότι η υπηρεσία του συνεχίζει να παρακολουθεί τον Δημήτρη Μάλαμα, τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ και τον πρώην αστυνομικό Σπύρο Παπαχρήστο, με διατάξεις του εισαγγελέα της ΕΥΠ για λόγους εθνικής ασφαλείας.

Επειδή ο Παπαχρήστος και ο Καραϊβάζ – για διαφορετικούς λόγους ο καθένας και άσχετους με το κύκλωμα διαφθοράς – ήταν οι πραγματικοί στόχοι της πολυσυζητημένης έρευνας. Ο Μάλαμας απλώς συνέχιζε να παραμένει στο “κάδρο” μόνο και μόνο επειδή γνωριζόταν και με τους δύο.

Και επειδή, για ότι γράφουμε διαθέτουμε έγγραφα ντοκουμέντα προκαλούμε τον κ. Ρουμπάτη να δώσει στη δημοσιότητα τις εισαγγελικές διατάξεις τις οποίες επικαλείται για την παρακολούθηση των τριών αυτών προσώπων. Γιατί στη δικογραφία ΔΕΝ υπάρχουν…

Δημοφιλείς ειδήσεις  Δύο ροτβάιλερ επιτέθηκαν σε 39χρονη στη Γαύδο!

Θα πρέπει επιτέλους ο κ. Ρουμπάτης να εξηγήσει πως είναι δυνατόν η ΕΥΠ επί των ημερών του να παρακολουθεί τα τρία αυτά πρόσωπα και στη συνέχεια να δολοφονούνται χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν συλληφθεί οι δράστες.

Τέλος, του απευθύνουμε το ίδιο ερώτημα που είχε κάνει στην ιστοσελίδα του ο Γιώργος Καραϊβάζ λίγο πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες των ασύλληπτων μέχρι σήμερα δολοφόνων του.

Γνώριζε τον πρώην αστυνομικό Σπύρο Παπαχρήστο;

Είχε συναντήσεις μαζί του;

Και εάν ναι για ποιο λόγο;

Υπάρχουν φωτογραφίες από την ταβέρνα “ΚΡΗΤΙΚΟΣ” στην Παλλήνη;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Θα σας σκοτώσω και θα σας κάψω» ούρλιαζε ο αστυνομικός που χτυπούσε τις νοσηλεύτριες στη Λαμία

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται το νοσηλευτικό προσωπικό και οι ασθενείς που νοσηλεύονταν στον 5ο...

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε τρία νησιά το Σάββατο

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για το Σάββατο σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης...

Σαν τα ποντίκια σε αποθήκες οι πυροσβέστες που πήγαν να συνδράμουν στη φωτιά στη Θάσο

Εικόνες που προκαλούν θλίψη και αποτυπώνουν τις τριτοκοσμικές συνθήκες διαμονής των πυροσβεστών που μετακινήθηκαν...

Ηλεία: Η φωτιά στα Λεχαινά αποκάλυψε αρχαίους κίονες

Φωτιά ξέσπασε πρόσφατα στο χωριό Σιμίζα στα Λεχαινά Ηλείας, ωστόσο τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο....

«Μου έδωσε σφαλιάρα, με έπιασε από το λαιμό! Με τσούζει από τον ιδρώτα το σημάδι», λέει τώρα ο 34χρονος με το κατσαβίδι!

Ο 34χρονος Αλβανός που απείλησε την 26χρονη σύντροφό του με κατσαβίδι μέσα στο σπίτι...

Σχέδιο άλωσης της Ελλάδας μέσω τουρκοκίνητων ΜΚΟ υπό το απαθές βλέμμα της κυβέρνησης

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η τουρκική προπαγάνδα που γίνεται πλέον με εργαλείο δήθεν έρευνες ΜΚΟ,...

Θρήνος στα Τρίκαλα για 48χρονο πατέρα ενός παιδιού: Ένιωσε αδιαθεσία και ξαφνικά κατέρρευσε

Ένα ακόμη όνομα νέου ανθρώπου προστίθεται στη μεγάλη μαύρη λίστα των ξαφνικών θανάτων στη...

Κέρκυρα: Βρετανίδες παραλίγο να καούν ζωντανές από φωτιά στο δωμάτιό τους

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου στον Κάβο της Κέρκυρας, τρεις Βρετανίδες τουρίστριες, όταν...

Σεισμόπληκτοι στο Αρκαλοχώρι καλούνται να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ!

Η προχειρότητα και ο γραφειοκρατικός λαβύρινθος έχουν οδηγήσει στην απόγνωση πολλούς σεισμόπληκτους στο Αρκαλοχώρι...

Σπάρτη: Νεκρή η 80χρονη αγνοούμενη στον Θεολόγο – Βρέθηκε με τα χέρια σταυρωμένα στο στήθος

Νεκρή βρέθηκε από συγχωριανό της, η 80χρονη γυναίκα τα ίχνη της οποίας χάθηκαν το...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτός είναι ο 29χρονος που σκότωσε τον πεθερό του – Ο 80χρονος πατέρας είχε πάει να «σώσει» την κόρη του

Οξύθυμος ο δράστης, δημιουργούσε φασαρίες - Ο ηλικιωμένος είχε πάει να απομακρύνει την κόρη του και το εγγόνι του

Τον σακάτεψε στο ξύλο – Μπουνιές μετά από τροχαίο στη Σαντορίνη

Αποτρόπαιες σκηνές βίας εκτυλίχθηκαν στα Φήρα της Σαντορίνης μετά...

Η Λουπέσκου, ο Τράγκας και το μυστικό βουτηγμένο στο… αίμα!

Η Αντζυ Λουπέσκου, η διακεκριμένη ερευνήτρια της μεταφυσικής, ψυχολόγος,...

Τραγωδία στο Πολεμικό Ναυτικό: Αντιπλοίαρχος πέθανε ξαφνικά εν ώρα υπηρεσίας

Το Πολεμικό Ναυτικό θρηνεί τον ξαφνικό χαμό του Αντιπλοιάρχου...

Προσοχή: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για το προσεχές τριήμερο

Έντονη αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, κυρίως...

H Πόπη Μαλλιωτάκη είναι αποφασισμένη να μην ξαναφορέσει σουτιέν

Η Πόπη Μαλλιωτάκη, διαθέτει έναν λογαριασμό στο Instagram με...

Αυτός είναι ο 50χρονος που έριξε οξύ στην πρώην σύζυγό του – «Το έκανα γιατί είχαμε οικονομικές διαφορές»

Τι φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς όταν τελικά «λύγισε» και ομολόγησε

«Ένα ολόκληρο χωριό βρωμάει ψοφίμι» – Τραγικές εικόνες στη Θεσπρωτία

Εικόνες γροθιά στο στομάχι έδωσε στη δημοσιότητα η γνωστή...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ