Ρούλα Πισπιρίγκου: Αποχώρησε ο Κωνσταντίνος Ζάρδας από την υπεράσπισή της

«Έληξε αυτοδίκαια ο διορισμός μου» - Για «αργό και βασανιστικό θάνατο» της Μαλένας και της Ίριδας μιλά ιατροδικαστής

Must Read

Με τον Όθωνα Παπαδόπουλο ως μοναδικό συνήγορο υπεράσπισης μένει η Ρούλα Πισπιρίγκου, αφού όπως ανακοίνωσε ο έτερος των δικηγόρων της, Κωνσταντίνος Ζάρδας, αποχωρεί καθώς έληξε η διαδικασία της ανάκρισης.

Θυμίζουμε ότι στις αρχές Απριλίου, ο κ.Ζάρδας είχε διοριστεί συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης, από την 18η Τακτική Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών, καθώς η 33χρονη δεν είχε βρει ακόμα δικηγόρο.

Μετά το πέρας της ανάκρισης για την υπόθεση της δολοφονίας της εννιάχρονης Τζωρτζίνας, για την οποία προφυλακίστηκε η μητέρα της ο διορισμός του «έληξε αυτοδίκαια», όπως ανέφερε και διευκρίνισε πως για τη νέα υπόθεση ανθρωποκτονίας που αφορά τη Μαλένα και την Ίριδα, τα άλλα δύο παιδιά της Ρούλας Πισπιρίγκου, δεν την εκπροσωπεί πλέον.

Η σχετική ανακοίνωση του κ.Ζάρδα:

«Σας ενημερώνω ότι δεν εκπροσωπώ πλέον την κα Σωτηρία Πισπιρίγκου, στην υπόθεση ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως της πρωτότοκης θυγατέρας της (Τζωρτζίνας), για την οποία είχα διοριστεί ως συνήγορός της από την κα 18η Τακτική Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών, καθώς επήλθε το πέρας της ανακρίσεως και έληξε αυτοδίκαια ο ανωτέρω διορισμός μου.Για την, δε, νέα υπόθεση ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως των άλλων δύο παιδιών της (Μαλένας και Ίριδας), για την οποία διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, σας ενημερώνω ομοίως –προς άρση κάθε συγχύσεως- ότι δεν εκπροσωπώ την κα Πισπιρίγκου.  Σας ευχαριστώ για την έως τώρα άψογη συνεργασία μας».

Τι θα καταθέσει η 33χρονη

Η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά είπε στην ΕΡΤ πως η υπερασπιστική γραμμή της Ρούλας Πισπιρίγκου θα είναι αυτή της αμφισβήτησης των πορισμάτων:

«Έλαβε προθεσμία για να υποβάλλει εγγράφως τις εξηγήσεις, πήρε αντίγραφο ο συνήγορός της και όπως διαφαίνεται θα ακολουθήσει την υπερασπιστική γραμμή αμφισβητώντας τα πορίσματα. Από την στιγμή που δεν ομολογεί έχει το τεκμήριο της αθωότητας της κατηγορουμένης και για τους θανάτους των δύο πρώτων παιδιών … Η υπερασπιστική γραμμή που ακολουθεί είναι μονόδρομος. Τι άλλο να ισχυριστεί από την στιγμή που στον τρίτο και τον πρώτο θάνατο ήταν μόνη της. Η αμφιβολία που θέλει να δημιουργήσει είναι ότι τα παιδιά κατέληξαν από παθολογικά αίτια, γεγονός όμως που έρχεται σε αντίθεση με τη μηνυτήρια αναφορά του ζεύγους που αμφισβητούσαν το παθολογικό αίτιο στο πρώτο παιδί».

Με τη σειρά της η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου μίλησε για αργό και βασανιστικό θάνατο των δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας:

«Μιλάμε για ένα αργό, βασανιστικό θάνατο. Ο ασφυκτικός μηχανισμός χρειάζεται τρία με πέντε λεπτά. Σε αυτό το χρονικό διάστημα η φερόμενη ως δράστης μπορούσε να κάνει πίσω και τα παιδιά να σωθούν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This