«Κατεβάζει ρολά» η χώρα για 24 ώρες – Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία και πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Must Read

Με απεργιακές κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας αντιδρούν στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, ΓΣΕΕ, και το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας, σήμερα Τετάρτη 2 Οκτωβρίου. Στάση εργασίας κήρυξε και η ΑΔΕΔΥ από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη της βάρδιας ενώ καλεί εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με άλλα σωματεία, στις 11.00 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή των Ελλήνων.

Επίσης στις 10:30 το ΠΑΜΕ οργανώνει συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

  • Ακινητοποιημένοι θα μείνουν και οι συρμοί του μετρό και του Ηλεκτρικού για 24 ώρες ενώ και την επόμενη ημέρα, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στο μετρό εξήγγειλαν στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μετά το μεσημέρι.
  • Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
  • Το τραμ θα λειτουργήσει από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα.
  • Ακινητοποιημένα θα μείνουν και τα τρένα, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού. Ωστόσο, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο απεργίας και την επόμενη ημέρα, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία με τη διοίκηση της εταιρείας για υπογραφή ΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ.
  • «Χειρόφρενο» και στη Θεσσαλονίκη αφού οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ προχωρούν κι εκείνοι σε 24ωρη απεργία

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνει και η ΠΝΟ, με τα πλοία να μένουν δεμένα από τις 6 το πρωί έως το επόμενο πρωί στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Ναυτών, η απεργία αφορά όλα τα πλοία όλων των κατηγοριών ενώ  καλεί τους επιβάτες και οδηγούς ΙΧ και φορτηγών να αποφύγουν την ημέρα εκείνη τη μετακίνησή τους στο λιμάνι του Πειραιά.

Δάσκαλοι και καθηγητές

Την ίδια μέρα καθηγητές και δάσκαλοι θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το ΕΚΑ και άλλα σωματεία, στις 11.00 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος. Η ΔΟΕ διοργανώνει από κοινού με την ΟΛΜΕ συγκέντρωση διαμαρτυρίας και την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 στις 13.00 στο υπουργείο Παιδείας (με κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου – τρεις πρώτες του απογευματινού) «για την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας και υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης και την έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς του εκπαιδευτικού, προτάσσοντας και διεκδικώντας την ικανοποίηση του συν όλου των αιτημάτων μας».

Στάση εργασίας από την ΠΟΕΔΗΝ

Πεντάωρη στάση εργασίας 10.00 – 15.00 στα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας, την Πρόνοια, και συγκέντρωση στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, για τις 2 Οκτωβρίου, προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ, ζητώντας την απόσυρση του Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου που, όπως αναφέρει, «περιορίζει εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα».

Αφήνουν κάτω τις πένες τους οι δημοσιογράφοι

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κήρυξε εικοσιτετράωρη απεργία, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που αποφάσισαν Ομοσπονδίες, Εργατικά κέντρα και συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου από 2 Οκτωβρίου στις 06.00 έως τις 06:00 της επομένης σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
«Εναντιωνόμαστε στις μνημονιακές παρεμβάσεις που προωθεί το “αναπτυξιακό” πολυνομοσχέδιο και υπονομεύουν διαλυτικά τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, υποβαθμίζοντας καίρια τη θέση και τα δικαιώματα των εργαζομένων», ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΑ.

Εργαζόμενοι στις τράπεζες

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ προκήρυξε νέα πανελλαδική απεργία στον κλάδο και καλεί όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία, «για να μην περάσουν τα σχέδια της Κυβέρνησης, που σηματοδοτούν μια ανάπτυξη χωρίς τους εργαζόμενους».

Κάλεσμα για λουκέτο και στα σούπερ μάρκετ

Το Σωματείο Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ νομού Αττικής καλεί τα μέλη της σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου ενάντια στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο που προωθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Απεργούν και οι οικοδόμοι

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι οικοδόμοι καλώντας τους εργαζόμενους να δώσουν «απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ για νέο χτύπημα σε μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, εργασιακά δικαιώματα και επιπλέον περιορισμούς στους αγώνες, ώστε “να βάλει στο γύψο” τα συνδικάτα και το απεργιακό δικαίωμα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This