Aνοίγει ο φάκελος της μυστηριώδους εξαφάνισης του λογιστή Διονύση Αχτύπη

Τι λέει στην «Espresso» ο ιδιωτικός ερευνητής Χάρης Βεραμόν! Αποκλειστικές πληροφορίες για τα άτομα που έχουν κληθεί να καταθέσουν

Must Read

Σχεδόν εννέα χρόνια μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση του 38χρονου ορκωτού λογιστή – ελεγκτή Διονύση Αχτύπη, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2013, λίγο αφότου είχε ενημερώσει τους δικούς του ότι θα πήγαινε στο Οσλο της Νορβηγίας για να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον, ο φάκελος της περίεργης υπόθεσης ανοίγει πάλι με εντολή του εισαγγελέα.

  • Από τη Μαρία Μεϊμάρη

Μετά τα στοιχεία τα οποία προσκόμισε πριν από περίπου δύο μήνες ο ιδιωτικός ερευνητής Χάρης Βεραμόν, ο εισαγγελικός λειτουργός διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να πέσει φως σε μια υπόθεση που παραμένει ανεξιχνίαστη τόσα χρόνια. Σύμφωνα, μάλιστα, με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», στο πλαίσιο της έρευνας έχουν ήδη κληθεί για κατάθεση από το Τμήμα Ασφάλειας Καλλιθέας συγγενικά πρόσωπα του αγνοούμενου λογιστή, προκειμένου να εισφέρουν τυχόν νέα στοιχεία ή μαρτυρίες για την εξαφάνισή του.

Ενα πρωινό του Σεπτεμβρίου του 2013 ο λογιστής Διονύσης Αχτύπης, ο οποίος έκανε ελέγχους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για λογαριασμό της εταιρίας του, επιβιβάστηκε στο ταξί που είχε καλέσει και έφυγε από το σπίτι του στο Καλαμάκι με προορισμό το Οσλο, όπου θα τον φιλοξενούσε στο σπίτι της μια 25χρονη φίλη του. Μάλιστα, μαρτυρίες θέλουν να μην πήρε μαζί του τα κλειδιά του, τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του, ούτε καν το κινητό τηλέφωνό του, κάτι που περιπλέκει ακόμη περισσότερο το μυστήριο.

Εκτοτε, χάθηκαν τα ίχνη του 38χρονου, ο οποίος αγαπούσε ιδιαίτερα την κολύμβηση και το πόλο, ενώ στα φοιτητικά του χρόνια έπαιζε και ηλεκτρική κιθάρα σε γκρουπ και ως σήμερα δεν έχει επικοινωνήσει με τους δικούς του.

Οπως είχε πει στην εκπομπή «Φως στο τούνελ» η πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας Κυριακή Παπαδοπούλου – Σαμουέλσεν, κανείς δεν αναγνώρισε τον Διονύση από τις φωτογραφίες, ούτε βρέθηκε καταχώριση στον νορβηγικό τηλεφωνικό κατάλογο ή στο μητρώο της κοινότητας. Επίσης, άνδρες του αστυνομικού τμήματος στο οποίο υποβλήθηκε το 2016 η επίσημη δήλωση εξαφάνισης του 38χρονου λογιστή φέρεται ότι ενημέρωσαν τους δικούς του ότι το διαβατήριό του είχε λήξει από το 2012 και ότι δεν είχε προχωρήσει στην έκδοση νέου. Επίσης, η ταυτότητά του ήταν παλαιού τύπου, που σημαίνει ότι ήταν αδύνατο να ταξιδέψει στο εξωτερικό.
«Προφανώς είναι στην Ελλάδα. Τώρα όλα τα σενάρια είναι πιθανά και όλα μπορώ να τα φανταστώ» είχε τονίσει η μητέρα του 38χρονου μιλώντας στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη τον Μάρτιο του 2017.

«Πρόκειται για μια εξαφάνιση-μυστήριο. Εδώ και εννέα χρόνια δεν γνωρίζουμε αν ένας άνθρωπος είναι στη ζωή και δεν μπορούμε να σκιαγραφήσουμε το προφίλ του, καθώς είχαμε ως τώρα ελάχιστες πληροφορίες» δήλωσε ο ιδιωτικός ερευνητής Χάρης Βεραμόν, ο οποίος έχει δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό διαδικτυακό κανάλι που αναζητεί λύσεις σε σκοτεινές υποθέσεις.

Στην ερώτηση ποιο από όλα τα στοιχεία που συνέλεξε έπεισε, κατά τη γνώμη του, τον εισαγγελέα να διατάξει προκαταρκτική εξέταση εννέα χρονιά μετά την εξαφάνιση του Διονύση Αχτύπη, απάντησε πως είναι ένας συνδυασμός ευρημάτων και πληροφοριών.
«Δεν γνωρίζω τι έπεισε τις Αρχές. Σίγουρα, όμως, και χωρίς να είναι κάποιος ειδικός αντιλαμβάνεται ότι κάτι σκοτεινό κρύβεται. Από την έρευνά μου καταλήγω ότι ο Διονύσης δεν εξαφανίστηκε οικειοθελώς. Πώς είναι δυνατόν επί εννέα χρόνια να μην υπάρχουν σημάδια ζωής;» αναρωτήθηκε ο κ. Βεραμόν και εκτίμησε ότι η συνέχεια στη μυστηριώδη υπόθεση θα είναι ενδιαφέρουσα.

«Στο κανάλι μας στο YouTube με τίτλο “Iχνη στο σκοτάδι”, σε σκηνοθεσία Αλέξη Στεφανή, θα αναρτηθεί σε λίγο καιρό το νέο μας επεισόδιο, το οποίο αφορά την υπόθεση του Αχτύπη. Θα ειπωθούν για πρώτη φορά σημαντικά ζητήματα. Κάνουμε έκκληση όποιος γνωρίζει κάτι για την υπόθεση να επικοινωνήσει είτε μαζί μας είτε με την εφημερίδα σας» κατέληξε ο ιδιωτικός ερευνητής, ευχαριστώντας παράλληλα το Τμήμα Ασφάλειας Καλλιθέας «για την εξαιρετική δουλειά που κάνει», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This