Δημήτρης Λιγνάδης: Αθώος ή ένοχος ο κατηγορούμενος; – Διέκοψε το Δικαστήριο

Σε λίγη ώρα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση

Must Read

Σε διάσκεψη αυτή την ώρα το δικαστήριο ώστε να εκδώσει την ετυμηγορία του πρώην Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Η Πρόεδρος του ΜΟΔ, Παναγιώτα Γιούπη ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο θα αποσυρθεί για 2 ώρες ώστε να διασκεφτεί, καθώς δεν έχει αποφασίσει ακόμη επί της ενοχής ή όχι.

Παρατείνεται η αγωνία για τον γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό, αφού το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο δεν έχει αποφασίσει για το αν είναι ένοχος ή όχι. Η απόφαση για  τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς αγοριών, εκ των οποίων τα τρία ανήλικα, αναμένεται να ανακοινωθεί λίγο μετά τις 11. Ο πρώην Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου μπήκε στις 8:30 στη δικαστική αίθουσα και λίγα λεπτά αργότερα ανέβηκε στην έδρα η πρόεδρος του ΜΟΔ, η οποία ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο αποσύρεται σε διάσκεψη προκειμένου να εκδώσει την ετυμηγορία του. 

Το χρονικό της πολύκροτης δίκης

Ο προσωρινά κρατούμενος ηθοποιός, Δημήτρης Λιγνάδης πέντε μήνες από την έναρξη της δίκης του θα κριθεί για τρεις βιασμούς ανηλίκων αγοριών κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης και ενός ενήλικου άντρα. Οι δικαστές με την ετυμηγορία τους θα απαντήσουν θεσμικά και επίσημα αν όσα καταμαρτυρούνται στον άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου είναι η αλήθεια ή αν, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, αυτός είναι το θύμα μίας πλεκτάνης που στήθηκε σε βάρος του «από ένα σύμπλεγμα ομάδων και συνιστωσών προσώπων με συγκλίνοντα κίνητρα που δημιούργησαν “το προϊόν βιαστής” το οποίο προσφέρθηκε για πολιτική εκμετάλλευση».

Ο Δημήτρης Λιγνάδης κατά την απολογία του αρνήθηκε οποιαδήποτε πράξη βίας τού χρεώνεται στη δικογραφία, τονίζοντας πως δεν είχε ποτέ σεξουαλική σχέση με ανήλικο πρόσωπο. Η εκδοχή που από την πρώτη στιγμή της ποινικής υπόθεσης υποστηρίζει ο ηθοποιός, είναι πως είναι κατασκευασμένη. Οι δικαστές άκουσαν και τον εισαγγελέα Έδρας, Κωνσταντίνο Κούντρια, στην αγόρευση του ο οποίος απέρριψε το σκεπτικό του κατηγορούμενου: «Όσα καταγγέλλουν τα τρία θύματα επιβεβαιώθηκαν. Είναι αλήθεια» είπε.

Διαβάστε ακόμα:

Τίτλοι τέλους στη δίκη του Λιγνάδη, που μετατράπηκε σε… θέατρο λόγω Κούγια

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This