Ξεσπά ο πατέρας του μωρού που έπεσε θύμα του χασάπη-γιατρού: «Ακρωτηρίασε τα δάχτυλα του παιδιού κρυφά»

Must Read

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε παιδοχειρουργό που έγινε αιτία να ακρωτηριαστούν δύο δάχτυλα ενός βρέφους, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο!

Οι γονείς του παιδιού απευθύνθηκαν στον γιατρό προκειμένου να προχωρήσει σε επέμβαση διαχωρισμού δακτύλων, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα εκ γενετής, ωστόσο μετά το χειρουργείο, διαπίστωσαν ότι είχε γίνει ακρωτηριασμός.

Η οικογένεια προσέφυγε στη δικαιοσύνη τονίζοντας ότι η εξέλιξη αυτή «καταδίκασε το παιδί να μην μπορεί να επιτελέσει πολλές λειτουργίες στην καθημερινή του ζωή».

Ο πατέρας του 6χρονου σήμερα παιδιού, περιέγραψε όλα όσα συνέβησαν πριν και μετά την επέμβαση: «Πήγαμε το παιδί μας σε αυτόν τον γιατρό για έναν απλό διαχωρισμό στα δάχτυλα. Το παιδί μας γεννήθηκε με μία συνδακτυλία στο δεξί του χέρι, στον μεσαίο και στον παράμεσο δάκτυλο. Όπως μας έλεγαν ήταν μια πολύ απλή επέμβαση χωρίς κανένα ρίσκο και με είχε διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάει καλά. Μου είχε εγγυηθεί ότι θα τοποθετήσει μοσχεύματα κατά τον διαχωρισμό και τελικά δεν το έκανε. Όταν μετά το χειρουργείο είδα το παιδί και κατάλαβα πως δεν τοποθετήθηκαν μοσχεύματα κατάλαβα αμέσως πως κάτι δεν έγινε σωστά» είπε ο πατέρας στο newsit.gr

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά την επέμβαση, ο γιατρός δεν τους είπε ότι υπήρξε επιπλοκή ενώ δεν τους επέτρεπε να δουν τα δάχτυλά του παιδιού: «Ο γιατρός μου είπε πως έκρινε ότι δεν χρειάστηκαν μοσχεύματα. Το παιδί όμως δεν πήγαινε καλά. Το κράτησαν περισσότερες μέρες στο νοσοκομείο από ότι θα έπρεπε και μου έλεγαν πως έχουν μαυρίσει λίγο τα δάχτυλα αλλά έλεγε πως δεν ήταν σημαντικό και θα γινόταν καλά.

Μετά από λίγες μέρες θα έπρεπε να πάμε να κάνουν αλλαγή στο τραύμα και μου έλεγαν ότι βελτιώνεται συνέχεια. Ποτέ δεν μου ανέφερε ο γιατρός ότι είχαμε κάποια επιπλοκή. Μάλιστα μου έλεγε πως αν κάποιος άλλος γιατρός εκτός από μένα ανοίξει τη γάζα, τότε εγώ δεν θα ξαναπιάσω το παιδί σας. Ούτε εμάς άφηνε να το ανοίξουμε. Μας έλεγε ότι θα έπαιρνε αέρα και δεν έπρεπε. Για πολύ καιρό ερχόμασταν από την πόλη που μένουμε στη Θεσσαλονίκη».

«Όταν αντίκρυσα την κατάσταση των δαχτύλων λιποθύμησα»

Όπως περιγράφει ο πατέρας, απαίτησε από τον γιατρό να δει τα δάχτυλα του παιδιού και όταν αυτό τελικά συνέβη, ο ίδιος παραλίγο να χάσει τις αισθήσεις του: «Κάποια στιγμή ζήτησα με το ζόρι να μείνω σε μία αλλαγή και να δω οπωσδήποτε τα δάχτυλα του παιδιού μου. Του είχα πει πως άμα δεν μου επιτρέψει να μείνω μέσα, θα έπαιρνα το παιδί και θα πήγαινα σε άλλο νοσοκομείο. Και με άφησε και μόλις άνοιξε τη γάζα και αντίκρυσα την κατάσταση των δαχτύλων λιποθύμησα. Τα δάχτυλα ήταν καρβουνιασμένα. Τότε μάζεψα όλη μου τη δύναμη για να κρατηθώ. Βγήκα έξω από το γραφείο, δεν άντεχα άλλο. Ο γιατρός έτρεξε από πίσω μου και μου ζήτησε συγγνώμη. Είπε χαρακτηριστικά πως στα 40 χρόνια της καριέρας του έκανε ένα λάθος και πως θα έκανε τα πάντα να το διορθώσει. Μου είπε μάλιστα πως θα έστελνε το παιδί μου ακόμα και στην Αγγλία για να το κάνει καλά. Εγώ τον πίστεψα. Του είπα πως άνθρωποι είμαστε και κάνουμε λάθη, όμως στους γιατρούς δεν δικαιολογούνται γιατί κοστίζουν ακριβά. Του είπα όμως πως θα έχει τη στήριξη μου να κάνει ό,τι μπορεί καλύτερο για να σώσει τα δάχτυλα του παιδιού μου» δήλωσε .

«Καταλάβαμε στο σπίτι ότι είχε ακρωτηριάσει το παιδί»

Οι γονείς κατάλαβαν ότι ο γιατρός είχε ακρωτηριάσει τα δάχτυλα του παιδιού, όταν επέστρεψαν στο σπίτι: «Αυτή την υπόσχεση όμως φαίνεται πως μου την έδωσε για να κερδίσει απλώς χρόνο. Δεν έκανε απολύτως τίποτα. Τελικά κρυφά ακρωτηρίασε τα δάχτυλα του παιδιού μου. Χωρίς να μας ενημερώσει ότι θα προχωρήσει σε κάτι τέτοιο. Μας είπε ότι θα έβαζε το αγοράκι μου στο χειρουργείο για έναν καθαρισμό και τελικά το ακρωτηρίασε. Και δεν μας είπε τίποτα, είναι εξωφρενικό. Επιστρέψαμε στο σπίτι, το παιδί στον ύπνο του κατά λάθος ξετύλιξε τη γάζα και τότε κατάλαβα το έγκλημα που έκανε ο γιατρός» είπε και πρόσθεσε:

«Δεν έχω λόγια για να περιγράψω πως βίωσε την κατάσταση αυτή το παιδί μου. Και το παιδί και εμείς. Εγώ έχασα τον ύπνο μου και το αγοράκι μου ακόμα δεν μπορεί να συνέλθει. Μόλις τελείωσε την πρώτη τάξη του Δημοτικού, δεν μπορεί να γράψει σωστά, τον δυσκολεύει πάρα πολύ, το χεράκι του δεν μπορεί να είναι πλήρως λειτουργικό. Και δεν μπορώ να σας περιγράψω την ψυχολογία του. Είναι δύσκολα τα πράγματα όμως έχουμε μεγάλη βοήθεια από όλο τον κόσμο και δεν θέλω με τίποτα άλλο παιδί να περάσει αυτά που περνάει το δικό μου από μια τέτοια φρικτή αμέλεια», καταλήγει συγκινημένος.

Σημειώνεται ότι  απολογία του ο χειρουργός αρνήθηκε την κατηγορία της σωματικής βλάβης από αμέλεια και υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως οι επιπλοκές που σημειώθηκαν δεν μπορούσαν να αποφευχθούν. Ωστόσο, κρίθηκε ένοχος, με το δικαστήριο να του αναγνωρίζει ελαφρυντικά, ενώ άσκησε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης και θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε γιατρός για ακρωτηριασμό δακτύλων σε βρέφος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This