Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Παραιτήθηκε ο Μπίνης!

Η προσφυγή Ευαγγελάτου στο ΣτΕ και τα ποντίκια που πηδάνε από το καράβι

Must Read

Μπορεί ο διοικητής της Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης να είναι άνθρωπος του Μητσοτάκη, αλλά δεν θα κάτσει και να τον παρασύρει μαζί του στο γκρεμό.

Για την ακρίβεια προτίμησε «να κόψει ρόδα μυρωμένα» και να ψάξει την τύχη του στην Εσπερία. Ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αγγ. Μπίνης εντός των ημερών παραιτείται και πάει στις Βρυξέλλες! Αφήνει σύξυλη την κυβέρνηση, η οποία άλλαξε μέχρι και το νόμο για χάρη του προσαρμόζοντας τα απαραίτητα προσόντα για τη θέση του διοικητή της ΕΑΔ με τα προσόντα που δήλωνε στο βιογραφικό του ο Αγγ. Μπίνης!

Υπενθυμίζεται ότι ο υπό παραίτηση πρόεδρος της ΕΑΔ είναι συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη από τότε που ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.Ο αιφνιδιασμός Μητσοτάκη ήταν πλήρης από την «προδοσία» ενός δικού του ανθρώπου. Η θέση θα καλυφθεί «υπηρεσιακά» από την Αλεξάνδρα Ρογκάκου που είναι στέλεχος της ΕΑΔ και αναπληρώνει κατά νόμο τον διοικητή. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αγγ. Μπίνης ενημέρωσε ήδη το Μαξίμου για την απόφασή του να εγκαταλείψει το επιτελικό κράτος και στη συνέχεια ενημέρωσε και τους στενούς του συνεργάτες στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας – η ατμόσφαιρα πάντως δεν ήταν ιδιαίτερα θερμή καθώς η ενός ανδρός αρχή που επέβαλε ο Αγγ. Μπίνης στην Αρχή δεν συνετέλεσε ποτέ στη δημιουργία καλού κλίματος…

Φεύγοντας ο Αγγ. Μπίνης αφήνει πολλές αμφισβητούμενες διαδικασίες και νομικές εκκρεμότητες. Στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκκρεμεί προσφυγή εναντίον της μοριοδότησης που έκανε η κυβέρνηση για να τον διορίσει. Πρόκειται για φωτογραφική μοριοδότηση όπως ειπώθηκε στην Επιτροπή της Βουλής και στον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, καθώς μοριοδοτήθηκε μόνο η εργασιακή εμπειρία στο εξωτερικό (που είχε ο Αγγ. Μπίνης) και όχι το διδακτορικό ή η εργασιακή εμπειρία στο εσωτερικό (που δεν τα είχε)!

Το αποτέλεσμα ήταν να κατατεθεί προσφυγή στο ΣτΕ από τον πρ. επικεφαλής του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας Σταύρο Ευαγγελάτο, δημιουργώντας ασφυκτικό πλαίσιο στη διοίκηση Μπίνη. Ούτως ή άλλως η θητεία Μπίνη στην ΕΑΔ στιγματίσθηκε από πρωτότυπες διαδικασίες. Αν και ήταν ελεγκτική αρχή υπέγραφε μνημόνια συνεργασίας με τις υπηρεσίες και τους οργανισμούς που θα έπρεπε να ελέγξει. Δηλαδή αντί να τους ελέγξει, τους έκανε μαθήματα! Πάντως ο ίδιος ο Αγγ. Μπίνης λέει στους συνεργάτες του ότι αποχώρησε από την ΕΑΔ για να πάρει θέση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και μάλιστα με συμβόλαιο, την οποία κέρδισε σε ανοικτό διαγωνισμό. Προφανώς όχι με φωτογραφική μοριοδότηση…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This