Fuel Pass 2: Ποιοι δικαιούνται 100 ευρώ

Επεκτείνεται για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο

Must Read

Στο τέλος του μήνα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα vouchers.gov.gr για το Fuel Pass 2Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία για την αίτηση θα είναι η ίδια με του Fuel Pass 1, κάτι που σημαίνει ότι οι αιτήσεις για το επίδομα βενζίνης θα γίνουν ξανά ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ του εκάστοτε δικαιούχου. Τα ποσά που θα δοθούν θα φτάσουν τα 100 ευρώ συνολικά για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Περισσότεροι από 3,1 εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών είναι οι δυνητικοί δικαιούχοι της νέας επιδότησης καυσίμων. Η πίστωση των χρημάτων θα χρειαστεί έως τρεις εργάσιμες μέρες, μετά την αίτηση. Δικαιούχοι είναι τα φυσικά πρόσωπα συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και έχουν στη κατοχή τους αυτοκίνητο η μοτοσυκλέτα.

Το ατομικό εισόδημα με βάση τη φετινή φορολογική δήλωση δεν μπορεί να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας. Έτσι για ζευγάρι φθάνει τα 33.000 ευρώ για ένα παιδί τα 36.000 ευρώ για δύο παιδιά τα 39.000 ευρώ, για τρία παιδιά τα 43.000 ευρώ και ούτω καθεξής με ανώτατο όριο τα 45.000 ευρώ ανεξάρτητα από τον αριθμό των παιδιών.

Δύο επιλογές για το επίδομα βενζίνης

  • Είτε να εκδώσουν οι δικαιούχοι την ψηφιακή κάρτα καυσίμων στο κινητό τους για να μπορούν να εξαργυρώσουν το ποσό που θα έχει πιστωθεί σε αυτή στα πρατήρια καυσίμων
  • Είτε να εισπράξουν τα χρήματα με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό τους. Στην περίπτωση αυτή το ποσό της επιδότησης θα είναι μικρότερο.

100 ευρώ θα λάβει ο κάτοχος αυτοκινήτου με κύρια κατοικία σε νησιωτική χώρα με τη χρήση κάρτας και 85 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό, έναντι 50 ευρώ που ίσχυε στην προηγούμενη επιδότηση χωρίς κάρτα και 55 ευρώ με κάρτα. 60 ευρώ θα εισπράξει κάτοχος μοτοσικλέτας με κύρια κατοικία σε ηπειρωτική περιοχή με τη χρήση κάρτας και 45 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό, έναντι 30 ευρώ πριν χωρίς κάρτα και 35 ευρώ με κάρτα.

Στα 70 ευρώ για κάτοχο μοτοσικλέτας με κύρια κατοικία στα νησιά με κάρτα και 55 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό, έναντι 35 ευρώ πριν χωρίς κάρτα και 40 ευρώ με κάρτα. Οι ιδιοκτήτες ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων, θα λάβουν διπλή επιδότηση, αφού εκτός από το fuel pass θα συνεχίσουν για το επόμενο 3μηνο να λαμβάνουν και επιδότηση 15 λεπτών στην αντλία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This