Ένοχοι oι δύο αστυνομικοί που βασάνισαν τον Χρήστο Χρονόπουλο – Τρία χρόνια φυλάκιση αλλά με αναστολή

Μειώθηκε η ποινή τους στο Εφετείο

Must Read

Καταδικάστηκαν οι δύο αστυνομικοί που ξυλοκόπησαν και βασάνισαν τον 48χρονο Χρήστο Χρονόπουλο στις 22 Μαΐου 2007.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο επέβαλλε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή στους δυο αστυνομικούς για τον άγριο ξυλοδαρμό του τότε 33χρονου Χρήστου Χρονόπουλου, κατά την προσαγωγή του στο Α.Τ.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε καταδικάσει τους κατηγορούμενους ανθυπαστυνόμο και αρχιφύλακα σε 8 έτη κάθειρξη με αναστολή ενώ στο Εφετείο καταδικάστηκαν κατά πλειοψηφία (4-3). Μάλιστα τους αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς, με αποτέλεσμα η ποινή να πέσει στα 3 έτη φυλάκισης με αναστολή.

Μετά τον σοβαρό ξυλοδαρμό του, ο Χρονόπουλος, ο οποίος είναι σήμερα 48 ετών, έχει μετατραπεί σε έναν διανοητικά καθυστερημένο άνθρωπο που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, έχει διαταραχές όρασης και δεν έχει δυνατότητα φυσιολογικής ζωής.

Ο δικηγόρος του θύματος Θεόδωρος Μαντάς έκανε λόγο για δίκαιη απόφαση: «Πρόκειται για μία ακριβοδίκαιη κρίση του Δικαστηρίου, πλήρως εναρμονισμένη με το κράτος Δικαίου. Σημειωτέον, για πρώτη φορά στα ποινικά χρονικά τα ελληνικά δικαστήρια εφάρμοσαν το άρθρο 137Α του Ποινικού Κώδικα που τυποποιεί το αδίκημα των βασανιστηρίων καταδικάζοντας τελεσίδικα τους δύο αστυνομικούς για τη βαριά σωματική βλάβη που προκάλεσαν στο θύμα 15 ολόκληρα χρόνια μετά την υπαίτια και παράνομη συμπεριφορά τους. Το έτος 2015, δηλαδή 8 ολόκληρα χρόνια μετά τον βαρύτατο τραυματισμό το παθόντος, εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό δικαιοδοσίας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η υπόθεση όπου και καταδικάστηκαν οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί. Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση, η οποία μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό 7 ολόκληρα χρόνια μετά την πρωτοβάθμια καταδίκη τους» ανέφερε. 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This