Τραγωδία στην Πάτρα: Παραιτήσεις και αναζήτηση ευθυνών για τον θάνατο του 49χρονου

Must Read

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πειθαρχική διαδικασία στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» σχετικά με τον θάνατο του 49χρονου Θοδωρή Νεμουτιανού τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Πέμπτης.

Ο άτυχος άνδρας έχασε τη ζωή του τόσο άδικα, χωρίς να εξεταστεί από κανέναν γιατρό, παρά το γεγονός ότι έφτασε με συμπτώματα εμφράγματος στο νοσοκομείο της Πάτρας, απ’όπου τον έδιωξαν και τον οδήγησαν κυριολεκτικά στον θάνατο, λίγη ώρα αργότερα.

Ευθύνες για την τραγωδία

Ο πέλεκυς φαίνεται πως θα πέσει βαρύς και στη νοσοκόμα που υποδέχθηκε τον άτυχο Πατρινό, όταν έφθασε στο νοσοκομείο. Εκτός από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που είπε στον 49χρονο να μεταβεί στο Ρίο επειδή το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, θα αναζητηθούν και τυχόν ευθύνες των διοικητικών οργάνων αναφορικώς με πλημμέλειές τους για το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοια περιστατικά. Μάλιστα, με βάσει τα αποτελέσματα της έρευνας που διατάχθηκε, στο νοσοκομείο εφημέρευαν περισσότεροι από 70 όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν εξετάσει τον 49χρονο.

Παραίτηση του Διοικητή

Σήμερα Σάββατο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» Ηλίας Θεοδωρόπουλος θα υποβάλει την παραίτησή του, όπως άλλωστε του ζήτησε ο Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 ο υπουργός είχε χθες το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή από τον οποίο ζήτησε να τον διευκολύνει και να παραιτηθεί από την θέση του, κάτι για το οποίο δεν υπήρξε καμιά ένσταση από τον Ηλία Θεοδωρόπουλο. Έτσι σήμερα το πρωί αναμένεται να φθάσει στο υπουργείο του μέιλ με την παραίτησή του.

Η νοσοκόμα που έδιωξε τον 49χρονο

Από πλευράς της η νοσηλεύτρια η οποία έδιωξε από το νοσοκομείο τον 49χρονο, παραδέχτηκε ότι δεν κάλεσε κανέναν γιατρό, επειδή τον είδε να περπατάει αλλά και επειδή ο ίδιος της είπε ότι είχε δει ιδιωτικό γιατρό. Ωστόσο παρότι της ανέφερε πως πονούσε και δεν αισθανόταν δεν κινητοποίησε το ιατρικό προσωπικό. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, η νοσοκόμα συνομιλώντας με διοικητικούς παράγοντες παραδέχθηκε το λάθος της και ζήτησε συγνώμη. Η ίδια πάντως αναμένει το πόρισμα της ΕΔΕ που θα καθορίσει και την μελλοντική τύχη της, δεδομένου πως κινδυνεύει να τεθεί σε αργία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για νοσηλεύτρια η οποία εργαζόταν επί σειρά ετών στο Δρομοκαΐτειο και πριν από έναν χρόνο μετακινήθηκε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

Το απόγευμα η κηδεία

Σε κλίμα οδύνης συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν σήμερα το απόγευμα τον 49χρονο που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του. Η κηδεία του θα γίνει στις 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου και θα στο Σκιαδά Τριταίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This