Φωτιά σε Αχαΐα – Ρέθυμνο: Ολονύχτια αναμένεται η μάχη με τις φλόγες

Ελεγχόμενες οι αναζωπυρώσεις στο Ρέθυμνο - Καλύτερη η εικόνα στην Καλλιθέα

Must Read

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι φωτιές σε Αχαΐα και Ρέθυμνο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες, η οποία αναμένεται να κρατήσει όλη τη νύχτα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο Ρέθυμνο έχει γίνει κατάσβεση της φωτιάς σε διάσπαρτες εστίες και οι αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα, δεν προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία. 

Καλύτερη είναι η εικόνα και στην Αχαΐα καθώς η φωτιά έχει απομακρυνθεί από τους οικισμούς χάρη στην τιτάνια προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων. Από την Πυροσβεστική, σημειώνουν επίσης ότι δεν έχει αλλάξει το σύνολο των δυνάμεων που επιχειρούν στις εστίες των πυρκαγιών και ότι η μάχη με τις φλόγες αναμένεται να είναι ολονύχτια.

Διαβάστε επίσης: Καλύτερη η εικόνα από τη φωτιά στην Αχαΐα – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στο Ρέθυμνο

Μεγάλο μέρος του πύρινου μετώπου, που ξεκίνησε από την Καλλιθέα της Πάτρας, έχει περάσει στον γειτονικό δήμο Ερυμάνθου και όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, «η φωτιά καίει δασική έκταση σε ορεινή και δύσβατη περιοχή της Πλατανόβρυσης».

«Είναι θετικό το γεγονός πως έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων. Δεν υπάρχουν μέχρι τώρα αναφορές για ζημιές σε σπίτια», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν πλέον 118 πυροσβέστες με 35 οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν 6 πεζοπόρα τμήματα, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α. Παράλληλα, σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα κλιμάκια της Π.Ε. Αχαΐας. Νωρίτερα είχε δοθεί εντολή μέσω του 112 για εκκένωση των οικισμών Αγία Παρασκευή και Πλατανόβρυση προς Χαλανδρίτσα.

Δάσος Κέρης: Πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά στο δάσος της Κέρης στο Ηράκλειο της Κρήτης έχει οριοθετηθεί, ωστόσο στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν δώδεκα μεγάλα και πέντε μικρά πυροσβεστικά οχήματα με 65 πυροσβέστες και επτά υδροφόρες και πέντε jcp του δήμου και της περιφέρειας. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν δύο ελικόπτερα ένα της πυρoσβεστικής και ένα του στρατού, ενώ τις δυνάμεις ενίσχυσε ομάδα 30 δασοκομάντο που έφτασαν με ειδική πτήση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και εκτός από την συμβολή τους στις πυρκαγιές στο Νότιο Ρέθυμνο, συνέδραμαν και στην πυρκαγιά στο δάσος της Κέρης που μέσα σε λίγες εβδομάδες είναι η τρίτη φορά που τυλίγεται στις φλόγες και έχει υποστεί εκτεταμένες καταστροφές. Η φωτιά στο πέρασμά της κατέκαψε χορτολιβαδική έκταση, ενώ οι δυνάμεις παραμένουν στο σημείο, για την αποφυγή της πιθανότητας αναζωπύρωσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This