«Χαροπαλεύει» το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης από την έλλειψη αναισθησιολόγων

Must Read

Σήμα κινδύνου για τη λειτουργία του μεγαλύτερου νοσοκομείου της βόρειας Ελλάδας και ενός εκ των μεγαλυτέρων στην Ελλάδα εκπέμπουν οι γιατροί του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, για να λειτουργήσουν οι 12 χειρουργικές κλινικές του νοσοκομείου απαιτούνται 40 αναισθησιολόγοι. Ωστόσο, σήμερα υπηρετούν μόλις οκτώ, ενώ οι οργανικές θέσεις είναι 27.

Εδώ και ημέρες το αποψιλωμένο τμήμα Αναισθησιολογίας είναι και ακέφαλο, καθώς ο διευθυντής του Κώστας Κατσανούλας υπέβαλε την παραίτησή του και αποχώρησε. Ως το τέλος του χρόνου, μάλιστα, ο αριθμός των αναισθησιολόγων θα μειωθεί περαιτέρω, καθώς θα υπάρξει τουλάχιστον μία συνταξιοδότηση.

Μιλώντας στο iatronet, ο διευθυντής της Δ’ Παθολογικής Κλινικής του Ιπποκρατείου, καθηγητής Παθολογίας στο ΑΠΘ Αλέξανδρος Αναστάσιος Γαρύφαλλος, περιέγραψε με δραματικά λόγια την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.

«Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τον επόμενο μήνα το Ιπποκράτειο πρέπει να κλείσει. Θα δουλεύει μόνο με τις Παθολογικές; Με ποιους αναισθησιολόγους θα δουλέψει;» διερωτήθηκε και εξήγησε ότι πρόκειται για μια ειδικότητα συνδετική πολλών άλλων και κομβική για όλη τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Oλα αυτά δείχνουν ότι η πρόσφατη ακύρωση της μεταμόσχευσης ήπατος σε ασθενή στο Ιπποκράτειο λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγου ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου ενός ιδιαίτερα οξυμένου προβλήματος που τείνει να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This