Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Την έσπρωξε σε ένα τραπέζι και προέβη σε πράξη που συνιστά βιασμό. Δεν θα ξεχάσω το βλέμμα της»

«Εξαγριώθηκε και της είπε ότι θα φροντίσει να μη δει θέατρο ούτε από το απέναντι πεζοδρόμιο...»

Must Read

Σε συνάντηση για να τη «συμβουλεύσει» κάλεσε ο Πέτρος Φιλιππίδης την πρώτη καταγγέλλουσα, αλλά τη βίασε, υποστήριξε στο δικαστήριο ο πρώτος μάρτυρας, αδελφικός φίλος της νεαρής ηθοποιού, η οποία, όπως είπε, τού αποκάλυψε όλα όσα είχαν συμβεί, με τον κατηγορούμενο να παρακολουθεί από το εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

«Στη συνάντηση ήταν μόνοι στα γραφεία. Εκείνος είχε ερωτική διάθεση. Εκείνη θέλησε να φύγει από το χώρο. Ο Φιλιππίδης την εμπόδισε, την έσπρωξε σε ένα τραπέζι και προέβη σε πράξη που συνιστά βιασμό. Είχε σοκαριστεί από τη βιαιότητα. Προσπάθησε να αντιδράσει και ο κατηγορούμενος θύμωσε και την άφησε» περιέγραψε ο μάρτυρας συμπληρώνοντας «δεν θα ξεχάσω το βλέμμα της».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η καταγγέλλουσα «δεν ήθελε να έρθει σε ρήξη με έναν τόσο εδραιωμένο άνθρωπο στο χώρο, γιατί δεν ήξερε τι συνέπειες θα είχε όλο αυτό», ενώ παραδέχτηκε ότι ήταν εκείνος που την προέτρεψε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα για νέα συνάντηση με τον κατηγορούμενο, προκειμένου να συζητήσουν για κάποιο ρόλο. «Έπρεπε να συνεχίσει επαγγελματικά και να αγνοήσει αυτό που έγινε. Αυτό δυστυχώς ήταν μια εδραιωμένη αντίληψη, ότι αυτές τις συμπεριφορές δεν τις καταγγέλλουμε και τις προσπερνάμε» είπε.

Στη δεύτερη συνάντηση, κατέθεσε ο μάρτυρας, δέχτηκε και νέα επίθεση από τον Πέτρο Φιλιππίδη. «Μου είπε στο τηλέφωνο πως δεν της αξίζει τέτοια συμπεριφορά και πως δε θα βγει τίποτα από αυτό. Αποφάσισε να φύγει και να μη διεκδικήσει το ρόλο. Εγώ ντρέπομαι γι’ αυτό που θα πω, αλλά της είπα να μείνει και να διεκδικήσει το ρόλο. Ο Φιλιππίδης την πήρε έπειτα από μέρες τηλέφωνο και της μιλούσε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Είχαν μια έντονη συζήτηση. Εκείνη του είπε ότι υπάρχει πρόβλημα στη συμπεριφορά του κι εκείνος εξαγριώθηκε και της είπε ότι θα φροντίσει να μη δει θέατρο ούτε από το απέναντι πεζοδρόμιο», κατέθεσε.

Όταν ο μάρτυρας κλήθηκε να εξηγήσει για ποιο λόγο η νεαρή γυναίκα αρχικά δεν κατήγγειλε το πρώτο περιστατικό στο ΣΕΗ ή τον εισαγγελέα, είπε: «Η απάντηση είναι πως ήταν ένα γεγονός που τη σόκαρε τόσο βαθιά που προσπάθησε να το απωθήσει. Ήταν η πρώτη φορά. Στο πρώτο είχε παγώσει» είπε.

  • Πρόεδρος: Για ποιο λόγο δέχτηκε να πάει και δεύτερη φορά στον κατηγορούμενο; Σας ρωτώ γιατί οι άλλες καταγγέλλουσες είπαν κατηγορηματικά ότι δεν θα συνεργαζόντουσαν μαζί του ξανά.
  • Μάρτυρας: Ο Φιλιππίδης ήταν ένας άνθρωπος που θα τον συναντούσε πολλές φορές μπροστά της. Η νοοτροπία που υπήρχε ήταν ότι στο θέατρο ματώνουμε, κάνουμε οποιαδήποτε θυσία, ανεξάρτητα από τι μας συμβαίνει ψυχικά ή σωματικά.
  • Πρόεδρος: Τι σημαίνει ματώνω;
  • Μάρτυρας: Οποιαδήποτε θυσία. Πήγε και με τη σύμφωνη γνώμη τη δική μου και πίστευε πως δεν θα συμβεί ξανά.

Διευκρινίσεις ζήτησε η εισαγγελέας

Στη συνέχεια, η εισαγγελέας ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με τη φράση του μάρτυρα «στο θέατρο ματώνουμε με οποιαδήποτε θυσία». Συγκεκριμένα, η εισαγγελική λειτουργός ρώτησε τον μάρτυρα αν στη θυσία περιλαμβάνεται και ο βιασμός σε αυτές, με τον μάρτυρα να απαντάει «δε γνωρίζαμε ότι πρόκειται για βιασμό και το καταλάβαμε τώρα».

  • Εισαγγελέας: Δεν έχει σημασία που υπάγεται νομικά η πράξη.
  • Μάρτυρας: Το σκεπτικό μας ήταν ότι βρίσκουμε τη δύναμη να το ξεπεράσουμε.
  • Εισαγγελέας: Μιλάμε για εισχώρηση στη γενετήσια ζωή. Έχετε την ίδια θεώρηση ακόμα;
  • Μάρτυρας: Σήμερα ντρέπομαι ειλικρινά για τη θεώρηση που είχα τότε. Ήμουν 21 και τώρα 35.
  • Εισαγγελέας: Μιλήσατε για «πάγωμα». Σε δεύτερο χρόνο όταν αποφασίζει να καταγγείλει τα γεγονότα στο ΣΕΗ;
  • Μάρτυρας: Το 2021 είχε πάει μέσα σε όλο αυτό που συνέβαινε τότε για να καταθέσει τη δίκη της εμπειρία. Κατέθεσε όσα μπορούσε να διαχειριστεί ψυχικά.
  • Εισαγγελέας: Όταν πήγε στον εισαγγελέα ήταν το ίδιο;
  • Μάρτυρας: Πιστεύω ναι. Δεν το έχουμε ζητήσει.
  • Εισαγγελέας: Ε, δε μπορεί. Εδώ ειπώθηκαν διαφορετικά πράγματα από το ΣΕΗ μέχρι τον εισαγγελέα και τον ανακριτή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This