Ο Άρειος Πάγος ανοίγει το δρόμο για την απελευθέρωση των 47 ναυτεργατών που κρατούνται στο Ιράν

Το διπλωματικό θρίλερ που ξεκίνησε στην Κάρυστο, βαδίζει στο τέλος του

Must Read

Με απόφαση του, ο Άρειος Πάγος απέρριψε χθες, Τρίτη 26 Ιουλίου, την προσφυγή της ναυτιλιακής εταιρείας Times Navigation, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη, κατά του δεξαμενόπλοιου «LANA», που βρίσκεται στο αγκυροβόλιο του Πειραιά και, ως εκ τούτου, έγινε το τελευταίο κρίσιμο βήμα για τον τερματισμό της αιχμαλωσίας των 47 ναυτεργατών στο Ιράν.

Αυτό εκτιμά η διοίκηση του ναυτεργατικού σωματείου ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού), καθώς, όπως υποστηρίζει με το σωματείο, με αφορμή την εν λόγω απόφαση μέχρι τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η μεταφόρτωση του ιρανικού πετρελαίου από το «ICEENERGY» στο δεξαμενόπλοιο «LANA», ώστε αυτό να πάει στο Ιράν και με τον τρόπο αυτό να τερματιστεί η κατάληψη των δύο Ελληνόκτητων πλοίων, και, φυσικά, να πραγματοποιηθεί η απελευθέρωση των 47 ναυτεργατών που έχουν αιχμαλωτιστεί αδίκως από τις ιρανικές Αρχές.

Το «ICEENERGY» σκόπευε να μεταφέρει στις ΗΠΑ το πετρέλαιο του «LANA»

Θυμίζουμε πως το «LANA», το οποίο μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο και είχε κατασχεθεί ανοιχτά της Καρύστου τον Μάιο. Μέρος του πετρελαίου έχει μεταφορτωθεί στο ελληνόκτητο πλοίο «ICEENERGY» και η ναυτιλιακή εταιρεία που έχει ναυλώσει το συγκεκριμένο δεξαμενόπλοιο, για να μεταφέρει στις ΗΠΑ το πετρέλαιο του «LANA», είχε κάνει την προσφυγή στον Άρειο Πάγο, ζητώντας να ακυρωθεί προηγούμενη δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία έπρεπε να επιστραφεί το πετρέλαιο από το «ICEENERGY» στο «LANA».

Η ΠΕΝΕΝ υπενθυμίζει ότι «τα δύο ελληνόκτητα πλοία, τα “DELTAPOSEIDON” και “PRUDENTWARRIOR”, δέχθηκαν επίθεση πριν από 65 μέρες στα χωρικά ύδατα του Ιράν και καταλήφθηκαν από ένοπλους φρουρούς της ισλαμικής επανάστασης, ως απάντηση και αντίποινα για την “πειρατική” ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης (καθ’ υπόδειξη των ΗΠΑ) να κατάσχει το Ιρανικό πετρέλαιο από το ρωσικό δεξαμενόπλοιο “LANA”». Όλο αυτό το διάστημα, οι 47 ναυτεργάτες, εκ των οποίων οι 9 είναι Έλληνες, βρίσκονται κάτω από την επίβλεψη των ένοπλων φρουρών που εξακολουθούν να βρίσκονται πάνω στα πλοία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This