Πύρινα μέτωπα σε Ηλεία και Κόρινθο – Υπό έλεγχο η φωτιά στην Καβάλα

Καλύτερη η εικόνα στην Αγία Κυριακή

Must Read

Επί ποδός βρίσκονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε αρκετές περιοχές της χώρας, καθώς και σήμερα ξέσπασαν πολλά πύρινα μέτωπα από την Πελοπόννησο μέχρι την Μακεδονία.

Κορινθία: Καίγεται γεωργική έκταση στο Ελληνοχώρι

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Ελληνοχώρι του δήμου Βέλου – Βόχας, στην Κορινθία, όπου συνεχίζουν να επιχειρούν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 51 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής, ωστόσο λίγο πριν από τις 20:00 η φωτιά οριοθετήθηκε.




Ηλεία: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Αγία Κυριακή

Σε εξέλιξη αλλά χωρίς ενεργό μέτωπο βρίσκεται φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή, Αγία Κυριακή του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία.

Στο σημείο επιχειρούν 63 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Καβάλα

Άμεσα τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε μετά τις έξι το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Εξοχή του δήμου Παγγαίου στην Καβάλα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν επίγεια και εναέρια μέσα. Ειδικότερα, στο σημείο επιχείρησαν 11 πυροσβέστες με 4 οχήματα, ενώ από αέρος συμμετείχαν δύο αεροσκάφη.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική οι πυρκαγιές στη Λευκάδα, στη Γουμένισσα και στην Έδεσσα έσβησαν, όπως επίσης και η φωτιά στα Στείρα Εύβοιας, όπου επιχείρησαν οι 2 Τράκτορες περιπολίας.

Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έκανε αναφορά για «πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4)» και για αύριο Κυριακή (31/7) στην Περιφέρεια Αττικής και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας).

Στον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η ΓΓΠΠ ευπαθείς στην εκδήλωση φωτιάς είναι οι περιοχές που επισημαίνονται με πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά. Επίσης, η ΓΓΠΠ υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών και καλεί τους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This