Μια μεγάλη απώλεια για την Εκκλησία

Η κυβερνητική καραμπόλα με την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη αποτελεί πλήγμα για τον Ιερώνυμο και πολλούς Ιεράρχες

Must Read

Οι αλλαγές στις κυβερνήσεις συνήθως δεν αφορούν και δεν αγγίζουν την Εκκλησία. Ούτε οι αλλαγές κυβερνήσεων. Πολλώ δε μάλλον προσώπων των κυβερνήσεων. Ο συγκεκριμένος Αρχιεπίσκοπος συμπληρώνει σε λίγους μήνες 15 χρόνια στο τιμόνι και δεν έχει… ιδρώσει το αυτί του από τις αμέτρητες πολιτικές αλλαγές που έχουν γίνει.

Ο Ιερώνυμος γνώρισε μνημονιακές κυβερνήσεις, είδε να πέφτουν «Σαμαροβενιζέλοι», συνεργάστηκε με Κ. Καραμανλή για λίγο και με Γ. Παπανδρέου περισσότερο, είδε να ανεβαίνει ο Αλ. Τσίπρας, όρκισε υπηρεσιακές κυβερνήσεις και, τώρα, την πρόσφατη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όλοι όσοι πέρασαν σεβάστηκαν την Εκκλησία και της έδωσαν «το κατιτίς». Για να είμαι ακριβής, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος το κέρδισε με το… μπαστούνι του.

Πλήγμα

Η αλλαγή του Γρηγόρη Δημητριάδη (φαίνεται) να είναι πλήγμα τόσο για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο όσο και για δεκάδες Μητροπολίτες της Εκκλησίας. Είχαν ένα αίτημα οι Μητροπολίτες της Κρήτης; Στον Γρηγόρη. Είχαν εθνικές ανησυχίες με όλα όσα συμβαίνουν εκεί πάνω οι Μητροπολίτες της Θράκης; Στον Γρηγόρη. Το ίδιο συνέβαινε όταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο αντιμετώπιζε θέματα με τους Τούρκους, ο Αρχιεπίσκοπος με τους ανεμβολίαστους και πάει λέγοντας.

Ο Γρηγόρης δεν ήταν ο πρωθυπουργός. Λειτουργούσε όμως ως ανάχωμα και έδινε λύσεις. Άμεσες. Με την έγκριση του Κυριάκου Μητσοτάκη πάντοτε. Ο Γρηγόρης ήταν ο… πασαδόρος που «ξεβούλωνε» πιο εύκολα των υπουργών τα αυτιά, όταν έκαναν πως δεν ακούν τα αιτήματα της Εκκλησίας.

Με αφήνει πλήρως αδιάφορο αν θα κοστίσει η απώλειά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δικό του πρόβλημα είναι. Στην Εκκλησία, πάντως, αυτή η απώλεια θα κοστίσει πολύ.

Γι’ αυτό που θα μείνει στην ιστορία της Εκκλησίας ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ως γ.γ. του πρωθυπουργού, είναι γιατί αντιλήφθηκε την ανάγκη να αποκατασταθούν οι κληρικοί έπειτα από τόσα χρόνια.

Επιτυχία

Ο πρωθυπουργός, η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως και ο Γρ. Δημητριάδης βρίσκονται πίσω από αυτή τη μεγάλη επιτυχία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και της Εκκλησίας γενικότερα να αποκατασταθεί η αδικία για τους κληρικούς της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων. Γι’ αυτούς τους τρεις ο κλήρος θα πίνει νερό στο όνομά τους.

Δεν μπορώ να πω ότι θα συμβεί το ίδιο και για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Πληροφορούμαι πως υπάρχει μια δυσφορία. Οταν ήταν κυβέρνηση, υπόσχονταν γην και ύδωρ στην Εκκλησία και ως αντιπολίτευση τους εγκατέλειψαν στην τύχη τους. Για ποιους λένε τα καλύτερα στην Εκκλησία;

Για το… ΚΚΕ και τον Δ. Κουτσούμπα. Μπορεί να έχουν τις διαφωνίες τους και να τους χωρίζει ιδεολογικό χάσμα αιώνων, όμως οι βουλευτές του ΚΚΕ ψήφισαν «παρών» στην επίμαχη τροπολογία.

Κι αυτό οι κληρικοί θα το θυμούνται μέχρι να… αποβαλσαμωθεί ο Λένιν!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This