Αργολίδα: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Πυργιώτικα Ναυπλίου – Εκκενώθηκε χωριό και ξενοδοχείο

Αν και καίει κοντά σε κατοικημένη περιοχή, η φωτιά προς το παρόν δεν απειλεί σπίτια

Must Read

Κοντά σε κατοικημένες περιοχές βρίσκεται το μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 2.30μμ και καίει σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πυργιώτικα του Δήμου Ναυπλιέων, στην Αργολίδα, με τις Αρχές να προχωρούν σε προληπτική εκκένωση του χωριού Προφήτης Ηλίας και του ξενοδοχείου Περιβόλι Country Hotel & Retreat.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, με επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης να σπεύδουν στο σημείο, προκειμένου να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Ειδικότερα, αυτή την ώρα στην περιοχή επιχειρούν 57 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, στις οποίες συμμετέχουν και 14 Νορβηγοί πυροσβέστες, καθώς και 12 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης η πυρκαγιά πλησιάζει το ξενοδοχείο που εκκενώθηκε, ενώ βρίσκεται κοντά και στα πρώτα σπίτια του χωριού, χωρίς όμως να τα απειλεί.

Σύμφωνα, πάντως, με τον ιστότοπο argolika.gr, μέχρι στιγμής έχουν καεί ελιές, θάμνοι και πεύκα, ενώ η φωτιά γύρω στις 4.30μμ φαινόταν να έχει περιοριστεί, χωρίς ωστόσο να έχει τεθεί υπό έλεγχο. Μια δεύτερη, μικρή σε έκταση πυρκαγιά, ξέσπασε στις 4μμ σε αγροτική έκταση κοντά στα Λευκάκια, καίγοντας ξερά χόρτα, και στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής, με ένα ελικόπτερο και την πολιτική προστασία του Δήμου Ναυπλιέων να συνδράμουν στην κατάσβεση.

  • Δείτε φωτογραφίες από τη φωτιά στα Λευκάκια:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This