«Ποτάμια» οι δρόμοι στην Αττική μετά το καλοκαιρινό μπουρινι

Πλημμύρες και ταλαιπωρία - Δείτε live την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων

Must Read

Πολλά προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής έχουν προκαλέσει τα καιρικά φαινόμενα που βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες

Αρκετές περιοχές του λεκανοπεδίου έχουν πλημμυρίσει, ενώ νωρίτερα, λόγω συσσώρευσης υδάτων διακόπηκε η κυκλοφορία στην Πειραιώς από το ύψος της Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα προς Πειραιά και από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Αθήνα.

Η οδός Πειραιώς λίγο μετά τις 19:00 δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία, ωστόσο, με βάση τις προγνώσεις για την κακοκαιρία απαιτείται μεγάλη προσοχή και τις επόμενες ώρες.

Αιτία για τα πλημμυρικά φαινόμενα που ταλαιπώρησαν αρκετούς πολίτες, φαίνεται ότι είναι μεταξύ άλλων και τα βουλωμένα φρεάτια.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και στις λεωφόρους Ποσειδώνος και Βουλιαγμένης, με τους οδηγούς να εγκλωβίζονται στα αυτοκίνητά τους. Η αστυνομία προχώρησε σε  διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, λόγω συσσώρευσης υδάτων. Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το ύψος της Πρίγκιπος Πέτρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βούλα.

«Βουλιαγμένης, ύψος Βούλας τώρα! Ποτάμια και χείμαρροι!! Κοτρώνες και σταματημένα αυτοκίνητα. Είμαι 1,5 ώρα στον δρόμο για απόσταση 30′. Πολύ επικίνδυνη κατάσταση! Για μια ακόμη φορά, ανύπαρκτη η πρόνοια…» έγραψε η Ζέτα Δούκα στο Instagram. 

https://www.youtube.com/watch?v=UNWRyZ_yJmg

Δείτε εδώ πού βρέχει τώρα σε όλη τη χώρα.

Live η εξέλιξη των καιρικών φαινομένων:

 

«Η κακοκαιρία ενδέχεται να λάβει επικίνδυνες διαστάσεις»

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την κακοκαιρία στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη.

«Απευθύνουμε, ισχυρή σύσταση σε όλους τους πολίτες στις περιοχές όπου εκδηλώνονται ή αναμένονται έντονα φαινόμενα, να μην μετακινούνται αν δεν έχουν σοβαρό λόγο», είπε ο κ. Στυλιανίδης. Απευθυνόμενος, μάλιστα, σε κατασκηνωτές, εργαζόμενους στον τουρισμό και ξενοδόχους, είπε πως θα πρέπει να δώσουν οδηγίες στους τουρίστες για την ασφάλεια τους, επεσήμανε ότι θα ενεργοποιηθεί και το 112 αν χρειαστεί, ενώ, τέλος, επανέλαβε μια σειρά πάγιων οδηγιών για την προστασία των πολιτών. Στο πλαίσιο της σύσκεψης, αξιολογήθηκε η πορεία της κακοκαιρίας και δόθηκαν κατευθύνσεις προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή δυσάρεστων επιπτώσεων.

Στην δήλωση του μετά το πέρας της σύσκεψης, απευθυνόμενος δημόσια στους πολίτες ο Χρήστος Στυλιανίδης ανέφερε τα εξής: «Από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες, ως και την Παρασκευή, η κακοκαιρία σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα θα ενταθεί. Οι μετεωρολόγοι μας εφιστούν την προσοχή ότι αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες, κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα. Αν και βρισκόμαστε ακόμα στο καλοκαίρι, πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Τα φαινόμενα, κατά τόπους και κατά διαστήματα, θα είναι πάρα πολύ έντονα».

Όπως είπε ο κ. Στυλιανίδης, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ήδη από χθες, σε συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επιδείνωση του καιρού, έχει ενημερώσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυρίως τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

«Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση για την άμεση αντιμετώπιση ενδεχόμενων συνεπειών εξαιτίας της κακοκαιρίας και να λάβουν όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα, ιδίως για την αποτροπή εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων. Απαιτείται διαρκής επαγρύπνηση», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Απευθύνουμε, επίσης, ισχυρή σύσταση σε όλους τους πολίτες στις περιοχές όπου εκδηλώνονται ή αναμένονται έντονα φαινόμενα, να μην μετακινούνται αν δεν έχουν σοβαρό λόγο. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται τόσο για οδηγούς όσο και για πεζούς. Ποτέ δεν διασχίζουμε ορμητικά νερά και χειμάρρους (τις λεγόμενες ιρλανδικές διαβάσεις) πεζή ή με όχημα. Ποτέ, για κανέναν λόγο! Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται επίσης από κατασκηνωτές, ενώ επίσης απευθύνουμε έκκληση σε ξενοδόχους και σε όλους τους εργαζόμενους στον τουρισμό να προειδοποιήσουν τους τουρίστες που φιλοξενούν, ώστε να είναι ενήμεροι για την κακοκαιρία».

Ο κ. Στυλιανίδης επανέλαβε ότι τα φαινόμενα, με βάση τις μετεωρολογικές προβλέψεις, θα είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα πολύ έντονα και θα πλήξουν σχεδόν ολόκληρη τη χώρα. «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξή τους, σε διαρκή συνεργασία με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες. Είναι ευνόητο ότι όπου και εφόσον χρειαστεί, θα εκδίδονται συνεχώς σχετικές ανακοινώσεις από όλους τους φορείς. Ενώ, αν κριθεί σκόπιμο, θα ενεργοποιηθεί και το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων», σημείωσε ο υπουργός και κατέληξε: «Φαίνεται να είναι μια σχετικά σύντομη, αλλά έντονη κακοκαιρία. Ενδεχομένως να λάβει, όμως, επικίνδυνες διαστάσεις. Παρακαλώ να μην την υποτιμήσουμε. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας. Αποφεύγουμε τις μη απαραίτητες μετακινήσεις στις περιοχές εκδήλωσης της κακοκαιρίας. Παραμένουμε όλοι σε εγρήγορση. Σας ευχαριστώ».

Καταιγίδες και την Τετάρτη – Η πρόβλεψη του καιρού

Την Τετάρτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα τοπικά θα έντονα, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, με έμφαση σε τμήματα της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, του Βορείου Αιγαίου και πιθανώς στις Σποράδες. Οι καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια είναι πιθανό να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους, ενώ στην Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο υπάρχει πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις μεγάλου μεγέθους.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα κυμανθεί, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 25-26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 14 έως 32-33, στην Ήπειρο από 12 έως 28-29 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 30-31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 30-31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29-30 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 28-30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-4 Μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιότερα τμήματα, όπου θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 30-31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 29-30 βαθμούς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This