Σε σοκ η μάνα της 6χρονης Αμέλιας που πνίγηκε – «Έβγαζε αφρούς από το στόμα, φορούσε ρούχα και πέδιλα»

Τι λέει ο ψαροντουφεκάς που βρήκε το παιδί στον βυθό

Must Read

Σοκ έχει προκαλέσει ο πνιγμός του 6χρονο κοριτσιού στην παραλία Καλαμάκι της Κορινθίας, με τον πατέρα του να οδηγείται στη δικαιοσύνη και να αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες. 

Τα ερωτήματα γύρω από τον πνιγμό του παιδιού είναι πολλά, καθώς και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η τραγωδία. Η σορός της 6χρονης βρίσκεται στο νοσοκομείο Κορίνθου και αναμένεται να πραγματοποιηθεί νεκροψία-νεκροτομή.

Η 6χρονη Αμέλια το τελευταίο διάστημα είχε μετακομίσει με την μητέρα της Κόρινθο, καθώς οι γονείς της βρίσκονταν σε διάσταση. Ο πατέρας πήρε το κοριτσάκι το μεσημέρι της Δευτέρας για να το πάει στην παραλία.

 «Ήμουν στην δουλειά όταν με πήρε μία γειτόνισσα και μου είπε ότι ψάχνουν το παιδί μου και δεν το βρίσκουν» λέει στο newsit.gr η μητέρα του παιδιού που βρίσκεται σε σοκ. «Εδώ και έναν μήνα είχαμε έρθει στην Κόρινθο. Ήμασταν στην Κόρινθο στο νέο μας σπίτι και στις 12 το μεσημέρι ήρθε και πήρε το παιδί. Εγώ ήμουν εδώ, δούλευα. Μία γειτόνισσα στο Καλαμάκι με πήρε τηλέφωνο και μου είπε “ψάχνουν το παιδί σου και δεν το βρίσκουν”. Αμέσως πήρα ταξί και ήρθα στο νοσοκομείο στην Κόρινθο».

Η ίδια σημειώνει ότι ο εν διαστάσει σύζυγός της αγαπούσε πολύ το παιδί τους, ενώ η ίδια επιβεβαίωσε ότι είχε πρόβλημα με το άσθμα: «Το αγαπούσε το παιδί. Το ξέρω ότι έχει άσθμα. Δεν ξέρω τι έγινε».




Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας είπε στους λιμενικούς ότι κρατούσε το παιδί στην αγκαλιά του, του είχε φορέσει σωσίβιο και προσπάθησε να το ανεβάσει σε μια βάρκα, όταν ξαφνικά εκείνο γλίστρησε από τα χέρια του, το σωσίβιο βγήκε από τη μέση του και το παιδί βρέθηκε στον βυθό, σε βάθος 6 μέτρων. Ο ίδιος είπε ότι δεν βούτηξε να το πιάσει γιατί είχε άσθμα.

Σοκάρει ο ψαροντουφεκάς που βρήκε το παιδί

Την ίδια ώρα, ο  ψαροντουφεκάς Παύλος Μπουνάς, ο οποίος εντόπισε τυχαία το παιδί, μίλησε στο κεντρικό δελτίο του STAR: «Τα νερά ήταν θολά λόγω καιρού, είχε κύμα. Η απόσταση που ήμουν κάτω από τη βάρκα ήταν 1-2 μέτρα. Κολύμπαγα από κάτω, έκανα ψαροντούφεκο και κοιτάω πάνω: κουνιόντουσαν κάτι χέρια, κάτι πόδια. Μπα, λέω, δεν μπορεί, ιδέα μου είναι. Κάτω ακριβώς από τον πάτο της βάρκας. Αυτή η συγκεκριμένη βάρκα ήταν ίσια από κάτω, δεν ήταν καμπυλωτή», είπε και πρόσθεσε:

«Κοιτάω καλά, βλέπω άνθρωπο, Κάνω έτσι βλέπω ότι είναι παιδί. Φωνάζω τη γυναίκα μου, βγαίνω έξω από το νερό, το κεφάλι, φωνάζω: “Φανή, Φανή, πάρε την αστυνομία, το λιμενικό, πέθανε παιδί”. Το βουτάω από το χέρι, το βγάζω έξω, το τραβάω. Με το που το ακουμπάω στα χαλίκια, ξεκίνησε το παιδί έβγαζε νερό και αφρούς από το στόμα. Έκανε εμετό, έβγαζε φαγητά.. Το παιδί ήταν φουλ φαγωμένο», σημείωσε.

Όπως περιέγραψε, το κοριτσάκι δεν φορούσε μαγιό, αλλά ρούχα: «Δύο πέδιλα, όχι παραλίας, πέδιλα που πας βόλτα. Ένα σορτσάκι και μία μπλούζα ραντάκι, πώς το λένε αμάνικο, μπλούζα. Δεν φόραγε, ούτε κάτω, ούτε πάνω μαγιό. Όταν εγώ βρήκα το παιδί, ήτανε γύρω στα 10-15 μέτρα μέσα η βάρκα από την ακτή, από την αμμουδιά. Το βάθος του νερού ήταν γύρω στα 6-7 μέτρα κάτω. Δεν ήταν κανείς στην παραλία, ήμουνα μόνο εγώ, η γυναίκα μου, ένας άλλος γείτονας, που είχε κάτσει για λίγο και έφυγε, ο οποίος είχε δώσει κι αυτός κατάθεση» είπε.




Δείτε επίσης:

(Ένθετη φωτογραφία: Αρχείου)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This