Πνιγμός 6χρονης στην Κόρινθο: Απολογείται ο πατέρας της που έδωσε ανεπαρκείς εξηγήσεις

Κατηγορείται για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου

Must Read

Μυστήριο και αμέτρητα αναπάντητα ερωτήματα «γεννά» ο πνιγμός της μικρής Αμέλιας στη θαλάσσια περιοχή Καλαμάκι στα Ίσθμια. Στον πατέρα του κοριτσιού ασκήθηκε δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, και κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Κορίνθου.

Σε λίγη ώρα, ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή αναμένεται να βρεθεί ο πατέρας της 6χρονης που ανασύρθηκε νεκρή. Το άτυχο κοριτσάκι εντοπίστηκε από υποβρύχιο αλιέα κάτω από τα ύφαλα αγκυροβολημένης λέμβου. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Ανεπαρκείς οι εξηγήσεις του πατέρα

Στην κατάθεσή του στους λιμενικούς ισχυρίστηκε ότι φόρεσε σωσίβιο στο κοριτσάκι για να κολυμπήσει, ενώ είχε μπει κι αυτός στη θάλασσα. Στη συνέχεια, προσπάθησε να ανεβάσει την κόρη του πάνω σε μια δεμένη βάρκα και όπως ισχυρίστηκε, του γλίστρησε από τα χέρια, της έφυγε το σωσίβιο από τη μέση και η μικρή βρέθηκε στο βυθό, σε βάθος 6 μέτρων. Υποστήριξε δε ότι δεν μπόρεσε να βουτήξει για να την σώσει, επειδή πάσχει από άσθμα. Είπε ακόμα ότι δεν είχε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο και χρειάστηκε να περπατήσει αρκετά αναζητώντας βοήθεια. 

Σοκαρισμένη η μητέρα της 6χρονης

«Έφυγε το παιδί από το χέρι και μετά δεν μπορούσε να πάει εκεί να το βγάλει», είπε συντετριμμένη η μητέρα της μικρής Αμέλιας, σημειώνοντας πως όντως ο 42χρονος έχει άσθμα. Η γυναίκα σημείωσε μεταξύ άλλων πως ο πατέρας της 42χρονης ξέρει να κολυμπάει. Όπως είπε η μικρή Αμέλια δεν ήξερε κολύμβηση, ωστόσο «ο πατέρας της ξέρει».

Ψαροντουφεκάς: «Έβγαλε φαγητό το παιδί…»

«Τα νερά ήταν θολά λόγω καιρού, είχε κύμα. Η απόσταση που ήμουν κάτω από τη βάρκα ήταν 1-2 μέτρα. Κολυμπούσα από κάτω, έκανα ψαροντούφεκο και ξαφνικά κοιτάω πάνω: Κουνιόντουσαν ανθρώπινα χέρια και πόδια. Μπα, λέω, δεν μπορεί, ιδέα μου είναι. Κάτω ακριβώς από τον πάτο της βάρκας. Αυτή η συγκεκριμένη βάρκα ήταν ίσια από κάτω, δεν ήταν καμπυλωτή», είπε ο ψαροντουφεκάς, Παύλος Μπουνάς, και συμπλήρωσε ότι, «Κοιτάω καλά, βλέπω άνθρωπο και συνειδητοποιώ ότι είναι παιδί. Βγαίνω έξω από το νερό και φωνάζω στη γυναίκα μου: “Φανή, Φανή, πάρε την αστυνομία, το λιμενικό, πέθανε παιδί”. Βούτηξα ξανά, πιάνω το παιδί από το χέρι, το βγάζω έξω και με το που το ακουμπάω στα χαλίκια, το παιδί ξεκίνησε να βγάζει νερό και αφρούς από το στόμα. Έκανε εμετό, έβγαζε φαγητά. Το παιδί ήταν φουλ φαγωμένο».

Διαβάστε ακόμα:

Σε σοκ η μάνα της 6χρονης Αμέλιας που πνίγηκε – «Έβγαζε αφρούς από το στόμα, φορούσε ρούχα και πέδιλα»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This