Οι ψεκασμένες θεωρίες Θάνου Πλεύρη ενώ η πανδημία ακόμα θερίζει!

Το Τζάνειο έμεινε χωρίς ρεύμα για μισή ώρα επειδή έπεσαν οι γεννήτριες

Must Read

«Οι θάνατοι που συνδέονται με αιτία τον κορονοϊό είναι πολύ λιγότεροι από αυτούς που ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ» ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Θάνος Πλεύρης, αποδεικνύοντας πως όταν η πολιτική πίεση που δημιουργεί η μαύρη λίστα των 32.552 θανάτων φουντώνει, τότε δεν έχει κανένα πρόβλημα να καταφύγει στις πιο ψεκασμένες θεωρίες.

Όσο όμως και αν ο Θάνος Πλεύρης προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από αστείες θεωρίες, ο κορωνοϊός συνεχίζει να «θερίζει» την ελληνική κοινωνία. Ο Αύγουστος στη χώρα μας έκλεισε με κατά μέσο όρο 42 θανάτους από Covid-19 την ημέρα. Ο αριθμός αυτός είναι πολύ αυξημένος σε σχέση με τον αντίστοιχο του Ιουλίου (37 θάνατοι  Covid-19 ανά ημέρα στην Ελλάδα, ενώ είναι πολλαπλάσιος σε σχέση με τον Ιούνιο, όπου μετρήσαμε μόλις 12 θανάτους  Covid-19 ανά ημέρα στην Ελλάδα). Αναλυτικότερα, με απόλυτους αριθμούς από την 1η Ιουνίου έως τις 30 Ιουνίου είχαμε 373 θανάτους από κορωνοϊό, από 1 Ιουλίου έως 31 Ιουλίου 1.145 θανάτους και από την 1η Αυγούστου έως τις 28 Αυγούστου 1.175 θανάτους.

Ο απίστευτος υπουργός Υγείας, όμως, πήγε και ένα βήμα παρακάτω, υποστηρίζοντας πως «έχουμε περάσει σε φάση συνύπαρξης με τον κορωνοϊό», ενώ επισήμανε πως «έχει στηρίξει σημαντικά η κυβέρνησή του τα δημόσια νοσοκομεία». Και αυτό που αβίαστα προκύπτει ως ερώτημα είναι αν ο υπουργός Υγείας ζει στην ίδια χώρα με εμάς και αν σίγουρα περιγράφει την Ελλάδα. Μάλλον, οι δεκάδες ασθενείς που βρίσκονταν χθες στο Τζάνειο Νοσοκομείο και είδαν το νοσοκομείο να μένει χωρίς ρεύμα για μισή ώρα, επειδή έπεσαν οι γεννήτριες, αλλά και οι γιατροί των χειρουργείων που προσπαθούσαν να «κλείσουν» ασθενείς με τους φακούς των κινητών τους τηλεφώνων, θα έδιναν την κατάλληλη απάντηση στον κ. Πλεύρη.

Και αν η περίπτωση του Τζάνειου Νοσοκομείου δεν αρκεί για να τον πείσει πως τα νοσοκομεία επί θητείας του βρίσκονται σε τριτοκοσμική κατάσταση, τότε ο κ. Πλεύρης δεν έχει παρά να μιλήσει με τους γιατρούς στα νοσοκομεία της περιφέρειας που στενάζουν. Όσο για την αισιοδοξία του υπουργού Υγείας περί μη πίεσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι ειδικοί επισημαίνουν πως ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας καθοριστικός μήνας. Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, ο Σεπτέμβριος αρχίζει με 1.382 νοσηλευόμενους ασθενείς σε απλές κλίνες Covid και 120 σε ΜΕΘ, ενώ στα παιδιατρικά νοσοκομεία νοσηλεύονται και 50 παιδιά με κορονοϊό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This