Σεισμός στη Βοιωτία: «Ξύπνησε» και η Αττική

Τι αναφέρει ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος της ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας

Must Read

Σεισμική δόνηση 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στη Βοιωτία στις 7.12 σήμερα το πρωί, με τη δόνηση να γίνεται αισθητή και σε περιοχές της Αθήνας.  

Ακόμη και σε περιοχές της Αττικής έγινε αισθητός ο σεισμός. Η αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου της Αθήνας ανέφερε ότι η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο περιοχή επτά χιλιόμετρα δυτικά, βορειοδυτικά από την Ασωπία Βοιωτίας.

 

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν μόλις πέντε χιλιόμετρα.

 

Σύμφωνα με τον κ. Ευθύμιο Λέκκα, καθηγητή Γεωλογίας και πρόεδρο της ΟΑΣΠ, δεν υπάρχει σοβαρός λόγος ανησυχίας, αν και η νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε σε περιοχή, όπου βρίσκεται σε σεισμική δραστηριότητα εδώ και ένα χρόνο. Διευκρίνισε δε, μιλώντας στην ΕΡΤ, πως πιθανότατα το φαινόμενο στην περιοχή αποκλιμακώνεται.

 

Στη συνέχεια, όμως, η ένταση και το επίκεντρο του σεισμού, αναθεωρήθηκαν. Η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 07:12 το πρωί ήταν 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με το επίκεντρο να είναι 6 χιλιόμετρα ανατολικά από τη Θήβα και εστιακό βάθος 11,2 χιλιόμετρα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This