«Το παιδί κατέληξε επειδή άργησε να διασωληνωθεί» – Ξεσπά ο πατέρας της δίχρονης  Διονυσίας

Μήνυση κατά αγνώστων από τους χαροκαμένους γονείς – ΄Όταν έφτασε στο ΠΓΝΠ το παιδί ήταν ήδη εγκεφαλικά νεκρό

Must Read

Ο πατέρας του 20 μηνών βρέφους που «έσβησε» από αδιευκρίνιστα αίτια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (Ρίο), όπου είχε μεταφερθεί από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, Παναγιώτης Κουρκουμέλης, ξέσπασε μιλώντας σε τηλεοπτικές εκπομπές για την απώλεια του παιδιού του και είπε πως έχει κατατεθεί μήνυση κατά αγνώστων για να διερευνηθούν οι συνθήκες και οι λόγοι που οδήγησαν στο θάνατο το μικρό παιδί.




Ο χαροκαμένος πατέρας περιέγραψε στον Alpha το χρονικό της τραγωδίας, η οποία όπως διευκρίνισε, συνέβη στο Καραμανδάνειο, καθώς όταν πια το κοριτσάκι έφτασε στο ΠΓΝΠ, ήταν ήδη εγκεφαλικά νεκρό:




«Εμείς μάθαμε Τετάρτη απόγευμα πως το παιδί κόλλησε κορωνοϊό. Ήταν φυσιολογικά όλα, δεν είχαμε πρόβλημα κανένα. Ήταν ένα υγιέστατο κοριτσάκι, απλά παρουσίασε κάποιο πυρετό. Την επόμενη ημέρα, την Πέμπτη, παρουσίασε υψηλό πυρετό και αποφασίσαμε να το πάμε στο Καραμανδάνειο για να δούμε τι γίνεται και να μην έχουμε επιπλοκές που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε στο σπίτι. Μετά τις εξετάσεις που έγιναν αποφασίστηκε από τους γιατρούς να ανέβει στο τμήμα Covid του νοσοκομείου. Εκτός από πυρετό, δεν είχε τίποτα άλλο το παιδί, είχε κάνει εμετούς και διάρροιες. Το παιδί ανέβηκε μαζί με τη μητέρα του στην κλινική. Εκεί αρχίσαμε και βλέπαμε κάποια λάθη να γίνονται, κάποιες χρονοτριβές, πράγματα που μας φαίνονταν παράλογα. Το παιδί κατέληξε την ιδια μέρα στις 11:30. Από το Καραμανδάνειο δεν είχαμε καμία ενημέρωση, ενημερωθήκαμε όταν το παιδί έφυγε και πήγε στο ΠΓΝΠ ότι το παιδί 11:30 έφτασε εγκεφαλικά νεκρό. Το παιδί έπρεπε να έχει διασωληνωθεί κάτι που εμείς το ξέραμε από τις επτά ότι έπρεπε να γίνει και 11 παρά που ήρθε το ΕΚΑΒ να παραλάβει το παιδί είδα με τα μάτια μου τους διασώστες να τρέχουν να παραλάβουν το παιδί και το παιδί δεν είχε ετοιμαστεί ακόμα για παραλαβή. Η πιθανή εξήγηση η δική μας είναι ότι δεν είχε διασωληνθεί ακόμα εκείνη την ώρα. Είχαμε λάθη, δεν είδαμε έναν αναισθησιολόγο να υπάρχει. Μάθαμε ότι δεν υπήρχε αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο».

Επ αυτού, ο κ. Κουρκουμέλης είπε στο Star ότι ενώ υπήρχε στην εφημερία αναισθησιολόγος, δεν υπήρχε στο νοσοκομείο και πως τους είπαν ότι αρνήθηκε ο αναισθησιολόγος να κάνει τη δουλειά του! «Το δικό μας παιδί έφυγε, αλλά να μη φύγουν τα επόμενα», είπε κομπιάζοντας ο πατέρας της Διονυσίας.




Από την πλευρά της, η δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννα Παναγοπούλου, μίλησε για τις νομικές ενέργειες που έχουν γίνει στη συγκεκριμένη υπόθεση και ξεκαθάρισε τη θέση των γονέων:

«Έχουμε ένα δίχρονο κοριτσάκι το οποίο όλως αιφνιδίως καταλήγει και δεν καταλήγει σπίτι του, έχουμε έναν τραγικό θάνατο μέσα σε ένα δημόσιο νοσοκομείο. Οφείλει λοιπόν η δικαιοσύνη και υποχρεούται να διερευνήσει τόσο τις συνθήκες, όσο και τα αίτια θανάτου. Εμείς δεν ψέγουμε κανέναν. Υποβάλαμε μια μήνυση όπως οφείλαμε να κάνουμε, κατά παντός αγνώστου υπευθύνου διότι υπάρχουν πολλά ερωτήματα για το πώς έφυγε το παιδί. Το γεγονός ότι το παιδί από το απόγευμα της ημέρας που κατέληξε μέχρι και αργά το βράδυ που τελικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο αλλά ήταν ήδη αργά, γιατί να υπάρχει αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα της διασωλήνωσης; Γιατί καθυστέρησε το παιδί να διασωληνθεί; Ποιος ήταν ο αναισθησιολόγος που ήταν εκεί; Υπήρχε, δεν υπήρχε; Αυτά είναι ερωτήματα που τα θέτει η οικογένεια και πρέπει να απαντήσει η δικαιοσύνη. Εμείς ξεκάθαρα λέμε ότι το παιδί κατέληξε επειδή άργησε να διασωληνωθεί».




Ήταν… συγκινητική πάντως η προσπάθεια της Τατιάνας Στεφανίδου σε όλη τη διάρκεια του θέματος, να αποδώσει τον θάνατο της δίχρονης στον Covid και όχι σε τυχόν ιατρική παράλειψη ή αμέλεια…

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This