Παιδάκια περιμένουν σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου στο Ιπποκράτειο

Τρία παιδιά ηλικίας 13 και 5 ετών παραμένουν στην αναμονή για μεταμόσχευση παρότι έχουν βρει συμβατό δότη

Must Read

Υπό κατάρρευση βρίσκεται το Ιπποκράτειο, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Β. Ελλάδος, με το τμήμα Αναισθησιολογίας να είναι αποψιλωμένο και την κυβέρνηση να παραμένει άπραγη.

Η δήλωση της καθηγήτριας Νεφρολογίας, Αικατερίνης Παπαγιάννη κατά την διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης για τη δωρεά οργάνων και ιστών που οργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στην 86η ΔΕΘ, προκαλεί σοκ.

Τρία παιδιά, όπως αποκάλυψε η κα. Παπαγιάννη βρίσκονται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση νεφροπαθών και αιτία είναι η έλλειψη αναισθησιολόγων. Τα παιδιά ηλικίας 13 και 5 ετών παραμένουν στην αναμονή για μεταμόσχευση παρότι έχουν βρει συμβατό δότη.

«Οι μεταμοσχεύσεις νεφρού από ζώντα δότη έχουν την εξής ιδιαιτερότητα: δεν γίνονται σε κανένα άλλο νοσοκομείο. Έχουμε 35 ζευγάρια έτοιμα που περιμένουν ημερομηνία εδώ και χρόνια. Τέσσερις εντάχθηκαν στην αιμοκάθαρση τον Ιούνιο του 2022, επειδή δεν άντεχαν άλλο να περιμένουν να γίνει, εκ των οποίων τρία παιδιά, δύο 13 ετών και ένα πέντε». σημείωσε η κ. Παπαγιάννη και τόνισε ότι η κατάσταση αυτή έχει διαμορφωθεί σταδιακά τα τελευταία δέκα χρόνια, τονίζοντας ότι έχουν απομείνει ελάχιστοι αναισθησιολόγοι.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην εκδήλωση μίλησε και ο αναπληρωτής καθηγητής Χειρουργικής Μεταμοσχεύσεων ΑΠΘ στην πανεπιστημιακή κλινική του Ιπποκράτειου, Νίκος Αντωνιάδης, ο οποίος σημείωσε ότι  δεν μπορούσαν να προγραμματιστούν μεταμοσχεύσεις ακόμα και προ covid, με την κατάσταση να έχει επιδεινωθεί από την πανδημία και μετά. Ο κ. Αντωνιάδης επισήμανε ότι στο νοσοκομείο, οι εργαζόμενοι καλούνται να ανταπεξέλθουν σε δύσκολες συνθήκες εργασίας και ότι πρέπει να γίνουν άμεσα ενέργειες για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο ακυρώθηκε μεταμόσχευσης ήπατος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης λόγω έλλειψης, όπως καταγγέλθηκε, αναισθησιολόγου για την πραγματοποίηση της επέμβασης, γεγονός μάλιστα που είχε προκαλέσει την παρέμβαση του Εισαγγελέα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This