Κιλκίς: Κυνηγοί προσέφεραν σε πολύτεκνους και απόρους 300 κιλά κρέας αγριογούρουνου

Αποφασιστική η συμβολή τους στη μείωση του υπερπληθυσμού των εν λόγω ζώων στη χώρα μας

Must Read

Διπλό καλό στην κοινωνία κάνουν κυνηγοί από το Κιλκίς, οι οποίοι όχι μόνο έσπευσαν να συμβάλουν αποφασιστικά στην προσπάθεια μείωσης του υπερπληθυσμού των αγριογούρουνων στη χώρα μας, αλλά αποφάσισαν, κατόπιν, να βοηθήσουν και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Πιο συγκεκριμένα, ακολουθώντας συστάσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του τοπικού δασαρχείου, οι κυνηγοί του Κιλκίς σχημάτισαν ομάδες «δίωξης αγριογούρουνων», τα οποία κυνηγούν εδώ και ένα μήνα σε μια έκταση 300.000 στρεμμάτων αγροτικών καλλιεργειών. Χωρισμένοι σε ομάδες των δέκα ατόμων και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, κατάφεραν να θηρεύσουν γύρω στα 55 αγριογούρουνα.

Στη συνέχεια, αφού έγιναν οι απαραίτητοι κτηνιατρικοί έλεγχοι στα ζώα και δόθηκε το «πράσινο φως» πως είναι κατάλληλα για φαγητό, αποφάσισαν να τα δωρίσουν για καλό. Έτσι, 300 κιλά κρέατος αγριογούρουνου κατέληξε στα συσσίτια των εκκλησιών, σε πολύτεκνους και σε οικογένειες απόρων.

«Ο πληθυσμός των αγριόχοιρων έχει αυξηθεί τρομακτικά στην περιοχή, με αποτέλεσμα να προκαλούν μεγάλες καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες, πολλά τροχαία ατυχήματα, ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος μεταφοράς ασθενειών, όπως η αφρικανική πανώλη των χοίρων», δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κιλκίς Χαράλαμπος Βασιλειάδης, με αφορμή την απόφαση του υπουργείου και του δασαρχείου για μείωση του πληθυσμού τους.

«Αποφασίσαμε –και αυτό είναι προς τιμήν όλων των κυνηγών που συμμετείχαν στη δίωξη των αγριογούρουνων- να δώσουμε τα θηράματα σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, σε συνεργασία με το Κτηνιατρείο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το δασαρχείο Κιλκίς», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου.

Προσφέρουν σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη

Πρόσθεσε, δε, πως από το ερχόμενο Σάββατο, οπότε και ξεκινά επίσημα η κυνηγετική περίοδος, οι κυνηγοί του Κιλκίς θα συνεχίσουν την καταδίωξη των αγριογούρουνων, ενώ θα δίνουν το κρέας τους σε ανθρώπους της περιοχής που έχουν πραγματικά ανάγκη και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

«Θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο τις φτωχές οικογένειες και τα συσσίτια. Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση για τη δωρεάν διάθεση του κρέατος, η γραμματεία του Συλλόγου μας έχει δεχτεί ένα σωρό τηλεφωνήματα από ανθρώπους που θέλουν να τους στηρίξουμε», κατέληξε ο κ. Βασιλειάδης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This