«Πεδίο μάχης» η Θεσσαλονίκη με επεισόδια έξω από το ΑΠΘ – Χημικά και πετροπόλεμος μέχρι το ξημέρωμα

Η αστυνομία πραγματοποίησε προσαγωγές ατόμων

Must Read

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν τη νύχτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που ξεκίνησαν από συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου μέσα από το ΑΠΘ, ανάμεσα σε άτομα που παρακολουθούσαν και στην Αστυνομία.

Aπό νωρίς το βράδυ στα γρασίδια της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ είχε μαζευτεί πλήθος κόσμου που υπολογίζεται σε περισσότερα από 4.000 άτομα, ώστε να παρακολουθήσουν την συναυλία των καλλιτεχνών, που με αυτή την πράξη ήθελαν να σταθούν πλάι στους φοιτητές που διαδηλώνουν για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Ωστόσο λίγο μετά τα μεσάνυχτα ομάδα ατόμων έφυγε από την συναυλία που ήταν σε εξέλιξη εντός του πανεπιστημίου και πέταξε πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούσαν την βιβλιοθήκη. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος.

Τότε, η ομάδα των ατόμων χάθηκε στα στενά της Θεσσαλονίκης και έτσι οι αστυνομικοί εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό. Σύντομα, περισσότερα από 400 άτομα βγήκαν στην Εγνατία και έστησαν οδοφράγματα μπροστά στην Καμάρα, βάζοντας νέες φωτιές σε κάδους, ενώ η ατμόσφαιρα καθ’ όλη την διάρκεια των επεισοδίων ήταν αποπνικτική.

Άνθρωποι που απλά ήταν στην συναυλία καταγγέλλουν απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στους παρευρισκόμενους. Η συναυλία διακόπηκε ενώ η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές, χωρίς να είναι γνωστός ακόμη ο ακριβής αριθμός. Μετά τη συναυλία αποφασίστηκε να γίνει πορεία.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως άνθρωποι με κρίσεις πανικού και σε αμαξίδια δεν ήξεραν πως να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, ενώ άλλοι κόντεψαν να χάσουν τις αισθήσεις τους: «Ακούγαμε γύρω μας τον ήχο από τις ρίψεις κρότου λάμψης, κλάματα παιδιών, συναγερμούς αυτοκινήτων και τον Θανάση να τραγουδάει σε ένα σκηνικό γεμάτο δακρυγόνα. Ζήσαμε αδιανόητα πράγματα. Βλέπαμε άλλα παιδιά να σκαρφαλώνουν να βγουν από τα κάγκελα για να μην ποδοπατηθούν». Άλλοι αναφέρουν πως υπήρξε κόσμος που όντως λιποθύμησε.

Τα σοβαρά επεισόδια που ξεκίνησαν από την κεντρική πύλη του ΑΠΘ, έλαβαν τέλος λίγο πριν τις 02.00 πάνω από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου. Το κομμάτι της Εγνατίας που είχε κλείσει, δόθηκε τα ξημερώματα στην κυκλοφορία. Η αστυνομία πραγματοποίησε προσαγωγές ατόμων.

*Φώτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This