Πολύ δυναμική η σεζόν στο Λασίθι – Πληρότητες που φτάνουν το 90% τον Σεπτέμβριο

Must Read

Σε μια πολύ δυναμική τουριστική σεζόν εξελίσσεται η φετινή για την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου που περιλαμβάνει πολύ γνωστές τουριστικές ζώνες όπως τον Άγιο Νικόλαο, την Ελούντα, τη Σητεία και το Μακρύ Γυαλό. Ο Σεπτέμβριος σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Λασιθίου Μανώλη Βαρκαράκη, για την ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου «είναι σαν ένας δεύτερος Αύγουστος» με τις πληρότητες σε ξενοδοχεία να ξεπερνούν το 90 ή και το 95%.

«Από τη μια το κλίμα της Κρήτης που κάνει ιδανικές τις διακοπές και από την άλλη η σταθερή αξία που έχει το νησί, έχουν διαμορφώσει μια πραγματικότητα ιδιαίτερα ικανοποιητική για τον τόπο μας» είπε ο κ. Βαρκαράκης ο οποίος διευκρίνισε ότι «ο Σεπτέμβριος ως μήνας έχει την τουριστική κίνηση του Αυγούστου, με καλύτερης ποιότητας επισκέπτες και περισσότερη ησυχία».

Οι εκτιμήσεις του προέδρου του Συνδέσμου Ξενοδόχων Λασιθίου για την πορεία της σεζόν, με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν από τις κρατήσεις, είναι πως και μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου η εικόνα του τουρισμού θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ η λήξη της υπολογίζεται μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου.

«Μια καλή τουριστική σεζόν βέβαια, σε ό,τι αφορά την επισκεψιμότητα, δεν σημαίνει και μια καλή χρόνια σε ό,τι έχει να κάνει με τα έσοδα. Η φετινή σεζόν είναι μια πολύ δυναμική σεζόν και αυτό μας χαροποιεί, πλην όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια χρονιά εν μέσω ενεργειακής κρίσης, που έχει εκτοξεύσει τα κόστη στα ύψη. Το ταμείο θα γίνει στο τέλος» συμπλήρωσε ο κ. Βαρκαράκης.

«Για την περιοχή μας φέτος είναι μια πολύ καλή χρονιά, που ξεπέρασε την περσινή και πλησίασε τα νούμερα του 2019»

Το ίδιο ικανοποιημένοι εμφανίζονται και οι φορείς του τουρισμού στην περιοχή της Σητείας, στο ανατολικότερο άκρο της Κρήτης. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Επαρχίας Σητείας Γιάννης Κακουράκης, ανέφερε ότι στις τουριστικές ζώνες όπως η πόλη της Σητείας, ο Μακρύ Γυαλός και το Παλαίκαστρο η κίνηση εξακολουθεί να είναι δυναμική, με πληρότητες που κυμαίνονται από το 60-80%.

«Για την περιοχή μας φέτος είναι μια πολύ καλή χρονιά, που ξεπέρασε την περσινή και πλησίασε τα νούμερα του 2019» ανέφερε ο κ. Κακουράκης, που πρόσθεσε ότι «μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη αναμένεται να συνεχιστεί αυτή η εικόνα».

Η περιοχή της Σητείας και φέτος συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο ξένων επισκεπτών, αλλά και Ελλήνων. «Αυτός είναι και ο λόγος που από το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη, αρχίζει να μειώνεται η τουριστική κίνηση. Οι διακοπές για τους Έλληνες παραδοσιακά ολοκληρώνονται μέχρι τα τέλη Αυγούστου ή τις αρχές Σεπτεμβρίου, λόγω σχολείων κλπ» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Επαρχίας Σητείας, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα, ότι του χρόνου θα ενισχυθεί το ρεύμα από το εξωτερικό, αν ανοίξει για πτήσεις τσάρτερ ο Δημοτικός Αερολιμένας Σητείας «Βιτσέντζος Κορνάρος».

«Στο αεροδρόμιο από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού μέχρι και τώρα, δεν εκτελούνται πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό και αυτό η αλήθεια είναι ότι επηρεάζει σε κάποιο βαθμό την τουριστική κίνηση. Είναι ένα σύγχρονο αεροδρόμιο που θα μπορούσε να ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα στην περιοχή μας και οι κινήσεις που γίνονται κινούνται προς την κατεύθυνση να ανοίξει και πάλι ενόψει της επόμενης τουριστικής σεζόν. Τουλάχιστον ελπίζουμε ότι θα γίνει» κατέληξε ο κ. Κακουράκης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This