Τραγική «πρωτιά» της Ελλάδας σε θανάτους από ναρκωτικά σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία!

Η θνησιμότητα σε χρήστες ναρκωτικών είναι 17 φορές μεγαλύτερη από τη θνησιμότητα του γενικού πληθυσμού

Must Read

Απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας καθηγητών ιατρικής σχετικά με τους θανάτους από ναρκωτικά στην Ελλάδα, αποτελέσματα που πρέπει άμεσα να προβληματίσουν τους αρμοδίους, καθώς χάνονται ζωές νέων ανθρώπων.

Όπως αποκαλύπτει η έρευνα η Ελλάδα κατέχει θλιβερή «πρωτιά», καταγράφοντας την υψηλότερη θνησιμότητα στους χρήστες ουσιών και συγκεκριμένα το διάστημα 2018-2022 η χώρα μας είχε την υψηλότερη θνησιμότητα στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών ουσιών σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία!

Η συγκεκριμένη έρευνα των καθηγητών ιατρικής, Άγγελου Χατζάκη και Βάνας Σύψα, αποκαλύπτει επίσης ότι οι χρήστες ναρκωτικών που πεθαίνουν στην Ελλάδα νοσούν και από HIV.

«Μία ιδιομορφία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που εξηγεί αυτούς τους πολλούς θανάτους είναι ότι έχουμε πολύ συχνά στις ομάδες αυτές HIV λοίμωξη, και μάλιστα λοίμωξη αθεράπευτη», επισημαίνει ο καθηγητής επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής του ΕΚΠΑ, Άγγελος Χατζάκης.




Η θνησιμότητα σε χρήστες ναρκωτικών είναι 17 φορές μεγαλύτερη από τη θνησιμότητα του γενικού πληθυσμού και 35 φορές μεγαλύτερη στους νέους χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This