Θεσσαλονίκη: Ενέργεια μέσω φωτοβολταϊκών σε 100 σχολεία της συμπρωτεύουσας

Σεμινάρια για την ορθολογική χρήση της θέρμανσης θα παρακολουθήσουν οι διευθυντές των σχολείων

Must Read

Ενεργειακά αυτόνομα φιλοδοξεί να καταστήσει 100 σχολεία ο δήμος Θεσσαλονίκης, με τον δήμαρχο της πόλης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, να ανακοινώνει πως αποφασίστηκε να τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά στα σχολικά συγκροτήματα.

«Ξεκινάμε διαδικασίες για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε 100 σχολεία. Εδώ και χρόνια συζητιέται να μειώσουμε το κόστος της ενέργειας. Πιστεύω ότι η ενεργειακή κρίση θα λειτουργήσει σαν καταλύτης για να γίνουν γρήγορα όλα όσα πρέπει να υλοποιηθούν, και τα σχολεία μας να είναι ενεργειακά αυτόνομα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας, στη διάρκεια της αποψινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Ο δήμαρχος τόνισε πως το κόστος θέρμανσης και φωτισμού στα σχολεία εκτινάσσεται λόγω της ενεργειακής κρίσης και πως ενόψει του χειμώνα θα κληθούν οι διευθυντές να παρακολουθήσουν σεμινάρια από εξειδικευμένα στελέχη της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης, όπου θα τους δοθούν ακριβείς οδηγίες για την ορθολογική χρήση της θέρμανσης. «Πέρα από τις οδηγίες, τοποθετήθηκαν θερμοστάτες και χρονοδιακόπτες σε όλα τα σχολεία, ενώ ξεκινά μελέτη από τις σχολικές επιτροπές για την καταγραφή όλων των φωτιστικών στα 218 σχολεία της πόλης, με στόχο εντός του έτους να γίνει η αναβάθμιση του φωτισμού με λαμπτήρες τύπου led, για να έχουμε χαμηλότερες καταναλώσεις», πρόσθεσε.

Το ενεργειακό κόστος στα σχολικά συγκροτήματα θα συζητηθεί αναλυτικά στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, μετά από πρόταση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», την οποία αποδέχτηκε η διοίκηση Ζέρβα, για να γνωρίζουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι την γενικότερη κατάσταση, αλλά και τους οικονομικούς πόρους που απαιτούνται για να ζεσταθούν τα σχολεία κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This