«Δεν δέχτηκαν φιλοξενία» λέει η μητρόπολη Ηλείας για την κόρη και τον πατέρα που ζουν σε αυτοκίνητο

Must Read

Η περίπτωση μιας 50χρονης από την Αμαλιάδα που ζει με τον υπερήλικα πατέρα της στο αυτοκίνητο, εδώ και 8 μήνες συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Η 50χρονη Στέλλα Παναγιωτοπούλου μιλώντας στο patrisnews.gr, περιέγραψε τον γολγοθά που ζει μαζί με τον 93χρονο πατέρα της, από τη μέρα που τους έγινε έξωση και αναγκάστηκαν να φορτώσουν τα πράγματά τους στο αυτοκίνητο, και να ζουν στα καθίσματα. Η 50χρονη είναι μακροχρόνια άνεργη, ενώ όπως είπε προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με την πενιχρή σύνταξη του πατέρα της. 

Μετά την δημοσιοποίηση του θέματος, η εφημερίδα δημοσίευσε έγγραφο στο οποίο αναφέρονται όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά της Μητρόπολης το οποίο υπογράφει ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, προκειμένου να φιλοξενηθούν πατέρας και κόρη, χωρίς ωστόσο οι ίδιοι να δέχονται.

«Αγαπητοί μου,

Έλαβα το υπ΄ αρίθμ. Πρωτ. 371/9-9-2022 έγγραφο σας σχετικόν με την φιλοξενία της κυρίας Στυηλιανής Παναγιωτοπούλου και του Πατέρα της κ Παναγιώτου Παναγιωτόπουλου, και σας γνωρίζω τα εξής:

Με την περίπτωση αυτή η Μητρόπολή μας έχει πολλές φορές ασχοληθεί, επειδή μας απασχόλησαν συγγενείς των, ιερείς της Πόλεως Αμαλιάδος και ο Εφημέριος Δουνεΐκων και εσείς. Όμως η κυρία Παναγιωτοπούλου θέλει βοήθεια, όπως τη θέλει αυτή και όχι όπως εμείς μπορούμε και μάλιστα με πλήρη λύση του προβλήματός της, όπως να φιλοξενηθεί στον Άγιον Αθανάσιον Κουρούτας, η ακόμα καλύτερα, να φιλοξενηθεί στον Άγιον Νικόλαον Σπάτα με φαγητό και με ό, τι άλλο χρειάζονται. Αλλά δεν εδέχθησαν», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Η 50χρονη είχε δηλώσει μιλώντας στην εφημερίδα: «Η κατάσταση είναι απερίγραπτη. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα ζούσαμε κάτι τέτοιο. Έχουμε στείλει επιστολές με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, εγώ χωρίς δουλειά επί χρόνια και χωρίς σπίτι, αλλά δεν γίνεται κάτι. Στην Μητρόπολη που απευθυνθήκαμε, μας είπαν να πάμε στο χώρο που λειτουργεί στα Σπάτα, αλλά δεν μπορούμε να πάμε. Θα ήθελα να δουλέψω, να βρούμε ένα σπίτι και όχι να είμαστε κάπου χωρίς να κάνω κάτι. Δεν είναι λύση να πάμε σε ένα ίδρυμα. Απευθυνθήκαμε και στον δήμο και στον Συνήγορο του Πολίτη και σε κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά δεν έχει γίνει κάτι». 

Δείτε επίσης: Ζει στο αυτοκίνητο με τον 93χρονο πατέρα της εδώ και 8 μήνες: «Δεν είναι ανθρώπινο αυτό»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This