Ηλιακοί θερμοσίφωνες: Καταφτάνει νέο πρόγραμμα για να μοιράσει ψίχουλα σε λίγους!

Άγνωστα παραμένουν στοιχεία και λεπτομέρειες

Must Read

Βαρύγδουπα λόγια, πολλές ανακοινώσεις και στην ουσία καταναλωτές και ενδιαφερόμενοι ενώ ακούνε συνεχώς για νέα μέτρα, στο τέλος καταλήγουν πως δεν τούς… αφορούν!

Σειρά έχει το νέο πρόγραμμα επιδότησης ηλιακών θερμοσίφωνων, στο οποίο επί της ουσίας όλα είναι γενικά και αόριστα. Μάλιστα, σε σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε -για να πεισθούν μάλλον οι δύσπιστοι- ότι το Ecofin ενσωμάτωσε τελικά το κεφάλαιο REPowerEU το οποίο περιλαμβάνει την επιδότηση ηλιακών θερμοσίφωνων. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εξαγγελίες, περίπου 3,5 εκατομμύρια κατοικίες έχουν θερμοσίφωνες ρεύματος, κάτι που σημαίνει ότι μπορούν δυνητικά να γίνουν δικαιούχοι, και να τους αντικαταστήσουν. Για την ώρα, ξέρουμε πως το πρόγραμμα θα «τρέξει» όπως το «Αλλάζω συσκευή» μέσω gov.gr και η έκπτωση θα αγγίζει μέχρι και το 50%. Το μέσο κόστος αγοράς τους θα κυμαίνεται στα 800 με 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα ισχύουν για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, οι δικαιούχοι θα χωριστούν σε τέσσερις εισοδηματικές κατηγορίες και η έκπτωση θα διαμορφωθεί αναλογικά:

1η εισοδηματική κατηγορία: Ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας κάτω των 5.000 ευρώ – Θα λάβουν το 50% της αξίας της συσκευής
2η εισοδηματική κατηγορία: Ετήσιο εισόδημα 5.000 έως 10.000 ευρώ – Θα λάβουν το 45% της αξίας
3η εισοδηματική κατηγορία: Ετήσιο εισόδημα από 10.000 έως 20.000 ευρώ – Θα λάβουν κουπόνι 35%
4η εισοδηματική κατηγορία: Ετήσιο εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ – Θα λάβουν το 30%

Θα πρέπει επίσης ο ενδιαφερόμενος να είναι κάτοικος Ελλάδας, να έχει υποβάλλει φορολογική δήλωση για το 2021. Άγνωστο παραμένει αν θα μπορεί κανείς να κάνει αίτηση για πάνω από μία κατοικία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This