Κύθηρα: Ανασύρθηκαν έξι σοροί από το ναυάγιο – Συνεχίζονται οι έρευνες υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες

Στο νησί βρίσκονται συγγενείς των αγνοουμένων

Must Read

Τραγωδία δίχως τέλος στα Κύθηρα, καθώς έξι σοροί μεταναστών εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από στελέχη της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος από τη θαλάσσια περιοχή Διακόφτι και μεταφέρονται με το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης «Γαύδος» στο νεκροτομείο Καλαμάτας.

Πρόκειται για τους άτυχους μετανάστες που επέβαιναν στο ιστιοφόρο σκάφος το οποίο τα ξημερώματα της Πέμπτης (06/10) συγκρούστηκε στα βράχια, ημιβυθίστηκε και στη συνέχεια καταστράφηκε ολοσχερώς.

Δείτε επίσης: Βρόμικα «παιχνίδια» με ανθρώπινες ζωές – Τουρκικά αλιευτικά «έσπρωχναν» την βάρκα με τους μετανάστες στη Λέσβο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το πρωί βρίσκονται στο νησί συγγενείς αγνοουμένων που έχουν φτάσει από διάφορα σημεία της Ευρώπης κι ενημερώνονται με ειδική σύνδεση από το Λιμενικό.

Από το ναυάγιο που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο έχουν διασωθεί από δυνάμεις του λιμενικού σώματος με τη συνδρομή της ΕΜΑΚ, της αστυνομίας και εθελοντών 80 άτομα, εκ των οποίων 18 ανήλικοι, 7 γυναίκες και 55 άνδρες.

Συνεχίζονται οι έρευνες υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις του λιμενικού σώματος με πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού και κλιμάκιο της 1ης ΕΜΑΚ αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών η επιχείρηση εντοπισμού των αγνοουμένων ήταν αδύνατη καθώς στο σημείο έπνεαν άνεμοι έως 10 μποφόρ. Όπως έγινε γνωστό, στο ιστιοφόρο κατά δήλωση των μεταναστών επέβαιναν συνολικά 95 άτομα ενώ συνεχίζουν να αγνοούνται ακόμα 9 άτομα.

Οι έρευνες στο σημείο συνεχίζονται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Παράλληλα έρευνες διαξάγονται και στα ορεινά του νησιού με ενδεχόμενο να έχουν κατευθυνθεί εκεί διασωθέντες του ναυαγίου.




Στο μεαξύ, στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας ένδρας από τη Συρία, ο οποίος τη Δευτέρα οδηγείται στον εισαγγελέα Πειραιά, ενώ εκτιμάται ότι ο δεύτερος διακινητής συγκαταλέγεται στους αγνοούμενους.

Δείτε επίσης: Ανάμεσα στους διασωθέντες του ναυαγίου στα Κύθηρα, Σύριος διακινητής

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This