Δίκη Φιλιππίδη: «Δεν γνωρίζω, δεν θυμάμαι», κατέθεσαν Μακρυπούλια, Σχίζα και Χαλκιάς

«Η συνεργασία μας με τον Φιλιππίδη υπήρξε άψογη καλλιτεχνικά ... Μπορεί και να ήταν αιχμηρός και να ξεπέρασε τα όρια όμως στα πλαίσια της δουλειάς πάντα, δεν ξεπέρασε το όριο προσωπικό», είπε ο Τάσος Χαλκιάς

Must Read

Τις καταθέσεις τους στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έδωσαν σήμερα τρεις ηθοποιοί, η Ζέτα Μακρυπούλια, η Ράνια Σχίζα και ο Τάσος Χαλκιάς, για την υπόθεση σεξουαλικής βίας για την οποία κατηγορείται ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Και οι τρεις ηθοποιοί είπαν ενώπιον του δικαστηρίου ότι δεν γνώριζαν την πρώτη καταγγέλλουσα και πως δεν υπήρξε έξτρα ρόλος, όπως ισχυρίστηκε εκείνη, υποστηρίζοντας πως γι’ αυτό βρισκόταν στο θέατρο και ήρθε αρχικά σε επαφή με τον κατηγορούμενο.

Οι τρεις ηθοποιοί, καθώς και άλλοι δύο μάρτυρες από τον χώρο του θεάτρου που ήδη έχουν καταθέσει, κλήθηκαν μετά από πρότασης της εισαγγελέως έδρας ή αίτημα της υπεράσπισης προς έλεγχο γεγονότων που έχει επικαλεστεί η πρώτη ηθοποιός η οποία καταγγέλλει βιασμό της το 2008, στο καμαρίνι του ηθοποιού στο θέατρο «Ήβη», κατά την διάρκεια ραντεβού της για αντικατάσταση ρόλου στο έργο «Κουζίνες», στο οποίο συμμετείχαν οι τρεις ηθοποιοί που κατέθεσαν σήμερα.

Η δίκη διεκόπη για την προσεχή Πέμπτη.




«Δεν γνωρίζω την καταγγέλλουσα»

Στην κατάθεσή της, η Ζέτα Μακρυπούλια είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Δεν γνωρίζω την καταγγέλλουσα. Γνωρίζω τη μητέρα της. Δε θυμάμαι ούτε το κορίτσι, ούτε να της είπα κάτι. Δεν θυμάμαι το 2008 να την συνάντησα στις τουαλέτες. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι δεν υπήρχε έξτρα ρόλος. Έξι ξεκινήσαμε, έξι τελειώσαμε. Αν υπήρχε κάποια στιγμή κάποια ιδέα δεν το ξέρω. Δεν θυμάμαι ποτέ να έχω συναντήσει κορίτσι στην τουαλέτα και να έχω πει αυτά. Ζήτω συγγνώμη αλλά δε θυμάμαι κάτι τέτοιο».

Πρόεδρος: Σας καλέσαμε γιατί σας έχει αναφέρει η πρώτη καταγγέλλουσα, την γνωρίζετε;

Μάρτυρας: Όχι. Είναι εδώ; 

Πρόεδρος: Όχι σήμερα 

Μάρτυρας: Σας ρωτάω εάν είναι εδώ διότι μερικές φορές δεν συγκρατώ πρόσωπα. Τη μητέρα της την γνωρίζω, την κόρη όχι.

Πρόεδρος: Σας αναφέρει η καταγγέλλουσα ότι το 2008 ότι την συναντήσατε στην τουαλέτα και της είπατε κάτι.

Μάρτυρας: Δεν την θυμάμαι. Ούτε εάν της είπα κάτι.Αναφέρει ότι την συνάντησα στην τουαλέτα και της είπα κάτι, ότι την γνωρίζω;

Πρόεδρος: Θυμάστε να ήρθε κάποια κοπέλα στην πρόβα της παράστασης στις κουζίνες για να κάνει ένα ρόλο;

Μάρτυρας: Δε θυμάμαι να ήρθε η κοπέλα. Και δεν θυμάμαι να τέθηκε θέμα για προσθήκη ρόλου. Έξι άτομα αρχίσαμε και έξι τελειώσαμε. Αν κάποιος είχε κάποια ιδέα για κάποια προσθήκη ρόλου δεν θα το είχα συγκρατήσει. 

Πρόεδρος: Λέει ότι της είπατε «α θα είσαι μαζί μας».

Μάρτυρας: Δε θυμάμαι να έχω συναντήσει κάποιο κορίτσι στην τουαλέτα και να έχω πει κάτι τέτοιο. Δε θυμάμαι ποτέ να τέθηκε θέμα να μπει ένας έξτρα ρόλος.Συνήθως απαγορεύεται να έρθει κάποιος στις πρόβες αλλά εξαρτάται και από τον σκηνοθέτη κάποιου έργου.

Εισαγγελέας: Εάν ερχόταν κάποιος στις πρόβες θα σας ξένιζε;

Μάρτυρας: Πιθανότητα θα ρωτούσα ποιος είναι γιατί δε συνηθίζεται. Όταν φτάνουμε στην πρεμιέρα, επιτρέπεται να έρχεται κόσμος, στη γενική δοκιμή. 




Στο ίδιο μήκος κύματος και η ηθοποιός Ράνια Σχίζα, η οποία ανέφερε:

«Δεν έχω καθόλου εικόνα της κοπέλας. Ούτε τη μητέρα της γνωρίζω. Όταν κάνουμε πρόβα, είμαστε εντελώς πάνω στη σκηνή. Όπως και στην παράσταση. Αν ήρθε κάποιος δεν το θυμάμαι. Δεν έχω καθόλου εικόνα και της καταγγέλλουσας. Σίγουρα δεν θυμάμαι να υπήρξε ενόχληση, δεν είχαμε τέτοια».

Πρόεδρος: Ήσασταν στην παράσταση «στις κουζίνες». Θυμάστε εάν θα είχε γνωστό κάτι για προσθήκη ρόλου;

Μάρτυρας: Δε θυμάμαι.

Πρόεδρος: Θυμάστε να είχε έρθει μία νέα ηθοποιός για να πάρει ρόλο;

Μάρτυρας: Όχι δεν ξέρω τίποτα τέτοιο. Δε θυμάμαι τίποτα τέτοιο. Είναι έξι ρόλοι βασικοί. Είναι σχεδόν κλασικό έργο. Βέβαια έγινε διασκευή.

Πρόεδρος: Την κοπέλα την γνωρίζετε;

Μάρτυρας: Όχι

Πρόεδρος: Την μητέρα της;

Μάρτυρας: Όχι. Από όσο θυμάμαι δεν αναφερόταν κάποιο άλλο πρόσωπο στο έργο.

Σύνεδρος: Θυμάστε να ερχόταν στις πρόβες κάποια νεαρή ηθοποιός; Κόσμος;

Μάρτυρας: Όταν κάνω πρόβα εγώ είμαι ακριβώς πάνω στη σκηνή. Δε θυμάμαι κάποιο πρόσωπο να ήρθε. Δεν έχω και εικόνα της καταγγέλλουσας.

Σύνεδρος: Ίσως να ήρθε κάποιος και να προκάλεσε και ενόχληση;

Μάρτυρας: Ενόχληση όχι δε θυμάμαι. Δεν είχαμε τέτοια.

«Άψογη συνεργασία»

Από την πλευρά του, ο Τάσος Χαλκιάς μίλησε για «άψογη συνεργασία» με τον Πέτρο Φιλιππίδη και δήλωσε άγνοια για τα υπόλοιπα:

«Δεν γνωρίζω τίποτα από όλα αυτά. Από την αρχή έξι άτομα ήμασταν. Παρουσία μου δεν έγινε ποτέ καμία συζήτηση για έξτρα ρόλο. Η συνεργασία μας με τον Φιλιππίδη υπήρξε άψογη καλλιτεχνικά. Τον διακατέχει τελειομανία, μπορώ να το πω και μανία. Μπορεί και να ήταν αιχμηρός και να ξεπέρασε τα όρια όμως στα πλαίσια της δουλειάς πάντα, δεν ξεπέρασε το όριο προσωπικό».




Λίγο νωρίτερα και υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της πολιτικής αγωγής για ανάκληση της απόφασης με την οποία αντικαταστάθηκε μια ένορκος από αναπληρωματικό.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This