Υγειονομικοί: Η Εκκλησία καταδικάζει τις αναστολές

Στη ΔΙΣ αποφασίστηκε να αποσταλεί επίσημη επιστολή προς τον υπουργό Υγείας

Must Read

Στο πλευρό των υγειονομικών υπαλλήλων που δεν έχουν εμβολιαστεί και βρίσκονται σε αναστολή τάσσεται η Εκκλησία της Ελλάδος. Για τον λόγο αυτό ετοιμάζεται να αποστείλει επίσημη επιστολή προς τον υπουργό Υγείας Αθανάσιο Πλεύρη, όπως ανακοίνωσε χθες η ΔΙΣ.

Αλλωστε, δεκάδες υγειονομικοί υπάλληλοι που είναι σε αναστολή μαζεύτηκαν την Πέμπτη το πρωί -κατά τις εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος- έξω από το Συνοδικό Μέγαρο και φώναζαν διάφορα συνθήματα, όπως «ένα χρόνο σε αναστολή και στην Ιεραρχία δεν καίγεται καρφί», και επέμεναν να μιλήσουν σε κάποιον εκπρόσωπο, ώστε να μεταφερθούν στον μακαριότατο τα αιτήματά τους και να ζητήσουν τη συμβολή και την παρέμβασή του για να λυθεί, επιτέλους, το ζήτημα που τους απασχολεί τόσους μήνες και τους προκαλεί σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.

Οπως δήλωσε εκείνη την ημέρα ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, εκπρόσωπος Τύπου της Ιεραρχίας, ενημερώθηκε ο Αρχιεπίσκοπος και δεσμεύτηκε να θέσει το θέμα στη ΔΙΣ, όπως ακριβώς έκανε. Χθες, λοιπόν, οι συνοδικοί Αρχιερείς, κατόπιν συζήτησης, δέχτηκαν να αποσταλεί η επιστολή προς τον υπουργό Υγείας και να θέσουν επίσημα την Εκκλησία στο πλευρό των υγειονομικών υπαλλήλων, ενώ εξέφρασαν -ακόμη μία φορά- την ευγνωμοσύνη τους προς τα πρόσωπα των ιατρών, των νοσηλευτών, αλλά και των διοικητικών υπαλλήλων που εργάζονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της την περασμένη Παρασκευή, η Ιεραρχία δήλωσε ότι τα μέλη της δεν μπορούν να κωφεύσουν στις αγωνιώδεις εκκλήσεις των υγειονομικών σε αναστολή για επιστροφή στην υπηρεσία τους, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, για τη συνέχιση της προσφοράς τους στον χώρο της υγείας.

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This