Οι Τούρκοι μπλοφάρουν κι εμείς τους φοβόμαστε αντί να εκμεταλλευτούμε τη συγκυρία

Must Read

Του Πέτρου Αγρέβη – Χασάπη

 

Ακόμα και ένα μικρό παιδάκι θα αντιλαμβανόταν ότι όλη αυτή η πλειοδοσία δηλώσεων των Τούρκων αξιωματούχων εναντίον της Ελλάδας, οι τόσες πολλές και δημόσιες απειλές, από την πλευρά της τουρκικής ηγεσίας, δεν έχουν τη λογική της προαναγγελίας πολεμικής επίθεσης της Τουρκίας κατά της Ελλάδας. Δεν γίνονται έτσι αυτά τα πράγματα. Όλα αυτά είναι μια τεράστια τουρκική μπλόφα με πολλαπλό στόχο.

 

Πολλαπλός ο τουρκικός στόχος

 

Είναι εμφανές ότι ο στόχος όλης αυτής της τρομοκρατικής προπαγάνδας των Τούρκων εναντίον των Ελλήνων είναι πολλαπλός και ειδικότερα:.

Ο Πέτρος Αγρέβης Χασάπης

1. Τρομοκράτηση της ελληνικής ηγεσίας

 

Κεντρικός στόχος όλης αυτής της τρομοκρατικής προπαγάνδας είναι να ακυρώσουν εμάς τους Έλληνες ώστε να μην εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Οι Τούρκοι αντιλαμβάνονται ότι έχουμε το πλεονέκτημα αυτή την περίοδο και φωνάζουν πολύ ώστε να μας παραλύσουν τη σκέψη από φόβο. Δεν ξέρω κατά πόσο έχουν καταφέρει να φοβίσουν τους Έλληνες πατριώτες, πάντως είναι εμφανές ότι έχουν φοβίσει πολιτικά την πολιτική ελίτ της χώρας, η οποία ψοφοδεώς αναζητεί ασφαλές καταφύγιο στις ΗΠΑ, δηλαδή στο «στόμα του λύκου». Επομένως ο στόχος τους αυτός έχει επιτευχθεί πλήρως, τις δε ΗΠΑ δεν τις «χαλάει» καθόλου το γεγονός, αφού έχουν να χειριστούν εύκολα έναν φοβισμένο δεδομένο.

 

2. Αποθάρρυνση των πιθανών συμμάχων μας

 

Η αντιμετώπιση του τουρκικού κινδύνου επιβάλει τη σύναψη πολλών σοβαρών και στρατηγικών συμμαχιών με άλλα κράτη που διαβλέπουν κι αυτά τον ενδεχόμενο τουρκικό επεκτατισμό. Όμως, η φοβική παράλυση της ελληνικής ηγεσίας και οι ενδείξεις αδυναμίας αντίδρασης στις τουρκικές προκλήσεις, αποθαρρύνουν τους εν δυνάμει μελλοντικούς συμμάχους να επενδύσουν πάνω μας ως σοβαρών συμμάχων. Έτσι μας αποκόπτουν από ισχυρές συμμαχίες.

 

3. Εκβίαση σε ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ

 

Οι Τούρκοι γνωρίζουν πως η Δύση και ειδικά οι ΗΠΑ θέλουν πάση θυσία την Τουρκία στο δυτικό στρατόπεδο. Έτσι, οι συνεχείς προκλήσεις και απειλές εναντίον μας, τρομάζουν τόσο τις ΗΠΑ και την ΕΕ όσο και το ΝΑΤΟ για το ενδεχόμενο να ξεσπάσει, στην παρούσα συγκυρία, σύρραξη εντός της ΝΑ πτέρυγας του ΝΑΤΟ, κάτι που θα ήταν «βούτυρο στο ψωμί» των Ρώσων. Το αποτέλεσμα αυτού του ενδεχόμενου, αλλά και ο φόβος απώλειας της Τουρκίας εάν δεν στηριχθεί από τη Δύση στη σύγκρουση με την Ελλάδα, είναι ότι ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ πιέζουν την ενδοτική και δεδομένη ελληνική ηγεσία ώστε να μείνει αδρανής και να κάνει υποχωρήσεις απέναντι στην απειλητική και εμφανιζόμενη ως επικίνδυνη Τουρκία.

 

4. Παριστάνουν τους ηγέτες του ισλαμικού κόσμου

 

Με εύκολο θύμα την Ελλάδα και με λεκτικές βολές εναντίον της Δύσης γενικότερα, οι Τούρκοι εμφανίζονται ως ηγήτορες όλου του ισλαμικού κόσμου που βλέπει τους δυτικούς ως απεχθείς άπιστους.

 

5. Εσωτερικό ακροατήριο

 

Είναι προφανές ότι όλη αυτή η προκλητικότητα εναντίον της χώρας μας, έχει να κάνει φυσικά και με το εσωτερικό ακροατήριο της Τουρκίας, ενόψει μάλιστα των επικείμενων εκλογών, αλλά αυτό δεν πρέπει να το υπολογίζουμε καθόλου και να εφησυχάζουμε. Πρέπει να υπολογίζουμε όλους τους ανωτέρω στόχους μαζί και όχι μόνο αυτόν, όπως κακώς το πράττει η ελληνική ελίτ εφησυχάζοντας και αποπροσανατολίζοντας τους Έλληνες.

 

Ετοιμάζουν το έδαφος

 

Η έξυπνα στημένη τουρκική μπλόφα, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και πραγματικός κίνδυνος. Απεναντίας, ο δικός μας φόβος και η συνεχής δική μας υποχωρητικότητα αλλά και η αδιαφορία ή η ανυπαρξία σοβαρών συμμάχων, προετοιμάζουν το έδαφος για τουρκική επέμβαση στην κατάλληλη στιγμή που θα βρισκόμαστε σε κάποια αδυναμία. Πάντα ο στόχος των Τούρκων είναι η πίεση και η αναζήτηση της ευκαιρίας για την επίτευξη του μέγιστου δυνατού οφέλους με τις όσο το δυνατόν μικρότερες θυσίες. Αντίθετα, εάν γνώριζαν ότι θα υπάρξει σκληρή απάντηση οποτεδήποτε αποτολμούσαν κάτι και θα υφίσταντο θυσίες, τότε δεν θα το σκέφτονταν καν.

 

Μοναδική ευκαιρία για μας

 

Η παρούσα συγκυρία είναι όμως μοναδική ευκαιρία για μας. Στην πραγματικότητα αυτή τη στιγμή διεξάγεται ένας σοβαρότατος πόλεμος, με απρόβλεπτη εξέλιξη, μεταξύ Ρωσίας και ολόκληρου του ΝΑΤΟ δια αντιπροσώπου, όπως είναι φυσικά σε όλους αντιληπτό και όπως εξάλλου παραδέχτηκε χθες και κυβερνητικό στέλεχος, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του σε Ρ/Σ. Επομένως οποιαδήποτε σύρραξη εντός της ΝΑ πτέρυγας του ΝΑΤΟ, μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας θα ήταν ένα καταστροφικό σενάριο για το ΝΑΤΟ και μεγάλο πλεονέκτημα για τον Πούτιν.

 

Αυτό λοιπόν ακριβώς που εκμεταλλεύεται ο Ερντογάν και γενικά η τουρκική ηγεσία, φοβίζοντας τη Δύση ώστε να πιέζει εμάς, αυτό ακριβώς πρέπει να το εκμεταλλευτούμε κι εμείς, ακυρώνοντας όλους τους πιο πάνω τουρκικούς στόχους. Τι εννοώ, τι πρέπει να κάνουμε;

 

Πρώτον, θα πρέπει να επεκτείνουμε άμεσα στα 12 νμ μίλια τα χωρικά μας ύδατα σε ολόκληρη την περίμετρο της Κρήτης. Και αυτό ως αρχή.

 

Δεύτερον, θα πρέπει να ανακηρύξουμε μονομερώς άμεσα ΑΟΖ, με όριο τη μέση γραμμή, μεταξύ Ελλάδος και Λιβύης, ακυρώνοντας το τουρκολιβυκό σύμφωνο. Η δυνατότητα αυτή, ελλείψει συμφωνίας, εκτός από το Διεθνές Δίκαιο (Διεθνής Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας), προβλέπεται και από σχετικό ελληνικό νόμο του 2011 (νόμος Μανιάτη). Σε ότι δε αφορά στην υφαλοκρηπίδα, αυτή ήδη με τον ίδιο νόμο την έχουμε οριοθετήσει από το 2011 στη μέση γραμμή ελλείψει συμφωνίας.

 

Τρίτον, θα πρέπει άμεσα να αρχίσουν αμέσως συνομιλίες με την Κύπρο για οριοθέτηση της μεταξύ μας ΑΟΖ.

 

Τέταρτον να αφήσουμε να εννοηθεί στα σοβαρά όμως, ότι εάν η Τουρκία δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα σχετικά με τις δικές μας ανωτέρω ενέργειες, τότε θα επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 νμ σε ολόκληρο το Αιγαίο, ακυρώνοντας στην πράξη το τουρκικό Casus Belli.

 

Τώρα που ολόκληρη η Δύση δεν θέλει κανένα εσωτερικό πρόβλημα εντός του ΝΑΤΟ, τώρα είναι για μας η κατάλληλη ευκαιρία. Και μη φοβόμαστε τους Τούρκους και την τουρκική μπλόφα. Θυμηθείτε μόνο, πως όταν η ελληνική φρεγάτα άνοιξε ρήγμα στα σπλάχνα της τουρκικής φρεγάτας, η οποία παραλίγο να βυθιστεί, οι Τούρκοι έκαναν πίσω και δεν αντέδρασαν. Έτσι ακριβώς θα κάνουν και τώρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This