Σπάει τη σιωπή της η θεία της 12χρονης: «Είμαι σοκαρισμένη από αυτά που ανακάλυψα»

Τι αναφέρει στις πρώτες της δηλώσεις μετά τις συλλήψεις των γονιών της ανήλικης

Must Read

Για πρώτη φορά η θεία της 12χρονης, η οποία ανακάλυψε τη φρίκη που βίωνε το παιδί, το οποίο έπεφτε θύμα βιασμού και μαστροπείας για μήνες από τον 53χρονο Ηλία Μίχο, λύνει τη σιωπή της και μιλάει για όσα είδε.

Η θεία της ανήλικης, η οποία ήταν το πρόσωπο που βοήθησε στο να αποκαλυφθεί ο εφιάλτης του παιδιού, δήλωσε ότι βρίσκεται σε κατάσταση σοκ από όλα όσα ανακάλυψε. Η γυναίκα παρατήρησε ότι η 12χρονη ασχολούνταν έντονα με το κινητό της τηλέφωνο ενώ βρισκόταν σε διακοπές στη Λευκάδα, ανέφερε ότι διάβασε στο τηλέφωνο της μικρής ένα από τα αρρωστημένα μηνύματα του κατηγορούμενου και τότε είδε το κορίτσι να «κοκκινίζει» από ντροπή.

Η θεία ενημέρωσε αμέσως τη μητέρα της 12χρονης και όπως περιέγραψε από πλευράς της η 37χρονη, πήγε αμέσως να καταγγείλει το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα Κολωνού.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό μας», η θεία του κοριτσιού τόνισε ότι μοναδικό της μέλημα είναι «να προστατέψω την 12χρονη ανηψιά μου και τα υπόλοιπα 7 αδέρφια της. Παρα τα όσα φρικτά έχουν περάσει, πρέπει να συνεχίσουν να ζουν με αξιοπρέπεια» ανέφερε.

Μίχος

Την ώρα μάλιστα που η μητέρα της ανήλικης συνελήφθη για μαστροπεία και ο πατέρας της για ναρκωτικά που βρέθηκαν στο σπίτι μετά από έρευνα των αστυνομικών, η θεία της 12χρονης διαβεβαιώνει ότι «στο οικογενειακό περιβάλλον υπάρχουν άνθρωποι που λατρεύουν και στηρίζουν τα παιδιά και παλεύουν για την ανατροφή τους ακόμα και από το υστέρημά τους».

Τέλος, η ίδια έκανε έκκληση στα media να μην παίζουν φωτογραφίες της οικογένειας: «Καλώ όλα τα μέσα ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους όπως σταματήσουν άμεσα την αναπαραγωγή φωτογραφιών της οικογένειας αλλά και την αναπαραγωγή πληροφοριών αναφορικά με την οικογένεια και τα οκτώ παιδιά της».




Γιαγιά 12χρονης: «Είναι δυνατόν να πουλήσει η μάνα το παιδί της για 20 ευρώ;»

Νωρίτερα η γιαγιά του 12χρονου κοριτσιού, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και υποστήριξε ότι η μητέρα δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση.

«Βρήκανε λέει στο λογαριασμό της νύφης μου, ότι της τα έβαλε αυτός 20 ευρώ… Τι είναι αυτό ρε παιδιά; Τι είναι αυτό; Αυτό μου είπαν γιατί έχω άνθρωπο εκεί πέρα, τώρα τον παίρνω και δεν τον βρίσκω που είναι στη ΓΑΔΑ. Για 20 ευρώ τώρα τη συλλάβανε λέει, πούλαγε το παιδί της για 20 ευρώ; Τι είναι αυτά τα πράγματα» είπε και πρόσθεσε:

«Για 20 ευρώ να συλλάβουν τη γυναίκα, ότι ήτανε μπλεγμένη; Είναι δυνατόν να έκανε κάτι τέτοιο; Η μάνα ήταν δυνατόν; Για 20 ευρώ; Εδώ πήγε η άλλη (εννοεί τη σύζυγο του 53χρονου) να της δώσει δέκα χιλιάρικα και δεν τα δέχτηκε, δεν πουλιέται λέει το παιδί μου… Και θα το πούλαγε για 20 ευρώ; Είναι δυνατόν;»

«Πήγε η άλλη να της δώσει δέκα χιλιάρικα και λέει δεν πληρώνεται η τιμή και η ψυχολογία. Είμαστε όλη η οικογένεια σε άσχημη κατάσταση, δεν μπορούμε, δεν είμαι καλά σήμερα θα με πεθάνουν. Είναι δυνατόν να συλλάβουν τη μάνα; Τι θα τα κάνει τόσα παιδιά; Εγώ είμαι άρρωστη πώς να τα κρατήσω εδώ πέρα; Είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο για 20 ευρώ;» υποστήριξε η γιαγιά του κοριτσιού.




Συνελήφθη και ο πατέρας

Μετά τη σύλληψη της μητέρας, συνελήφθη και ο 41χρονος πατέρας του 12χρονου κοριτσιού. Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε μετά από έρευνες που έγιναν στο σπίτι της οικογένειας στον Κολωνό, όπου βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών. Όσον αφορά στα υπόλοιπα οχτώ παιδιά της οικογένειας, τα έξι ανήλικα είναι σε ειδικό χώρο στο νοσοκομείο Παίδων και τα δύο ενήλικα είναι με τη γιαγιά τους.

«Το περιβάλλον του πατέρα δεν έχει μιλήσει ακόμα. Ο ίδιος ο πατέρας είχε πρόβλημα με τη χρήση ναρκωτικών, δεν σχετίζεται όμως επ’ ουδενί με την υπόθεση βιασμού της κόρης του. Εννοείται ότι ένας πατέρας που αντιμετωπίζει προβλήματα δεν μπορεί να ελέγξει καθόλου ή σχεδόν καθόλου το παιδί του. Το περιβάλλον της μητέρας που είχε την αποκλειστική επιμέλεια της ανήλικης κόρης του , δεν μπόρεσε εκείνο (σ.σ.: το περιβάλλον) να κρατήσει τις ανώμαλες ορμές των κατηγορουμένων, που βίαζαν και εξέδιδαν το κορίτσι», είπε ο δικηγόρος του πατέρα της 12χρονης, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, ο οποίος τόνισε πως ο 41χρονος δεν εμπλέκεται στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. 

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 41χρονος ημεδαπός διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι Αρχές ψάχνουν να βρουν τι συμβαίνει τελικά πίσω από τη φρικιαστική αυτή υπόθεση, ενώ δεν αποκλείει την ύπαρξη ενός κυκλώματος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι, εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα συλλήψεων για άτομα από το περιβάλλον από του 53χρονου κατηγορούμενου, αλλά και ατόμων που η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει ως βιαστές της 12χρονης.

Διαβάστε ακόμα:

«Θέλω να αυτοκτονήσω» λέει στη ΓΑΔΑ η μητέρα της 12χρονης – Οι δικηγόροι παραδέχονται τα εμβάσματα

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This