«Μαλαματίνα»: Τρεις συλλήψεις μετά από επεισόδια ανάμεσα σε απεργούς και απεργοσπάστες

«Η κυβέρνηση και η εργοδοσία απάντησαν σήμερα το πρωί, απλώνοντας ξανά όλο το δίχτυ καταστολής και τρομοκράτησης των εργαζομένων, με χημικά, με συλλήψεις, με την επιστράτευση απεργοσπαστικού μηχανισμού...», αναφέρει σχετικά το ΠΑΜΕ

Must Read

Χειροπέδες σε τρία άτομα πέρασαν αστυνομικοί σήμερα το πρωί, έξω από το εργοστάσιο της οινοποιίας «Μαλαματίνα», όπου και επικράτησε νέα ένταση, αυτή τη φορά ανάμεσα σε απεργούς και απεργοσπάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ένταση προκλήθηκε όταν εργαζόμενοι στην επιχείρηση προσπάθησαν να μπουν στο εργοστάσιο για να δουλέψουν, αλλά εμποδίστηκαν από απεργούς. Ως εκ τούτου, από τους πρώτους υποβλήθηκαν μηνύσεις με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν οι αυτόφωρες συλλήψεις τριών συνδικαλιστών, κατά περίπτωση για παράνομη βία, απειλή, εξύβριση και σωματική βλάβη.

Παρέμβαση στο ΑΤ Σίνδου, ώστε να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο συνδικαλιστές, πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης, ο οποίος επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να λυγίσουν κάτω από την τρομοκρατία της κρατικής βίας και της καταστολής. Απαίτησε δε να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις και να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με όλα τα δικαιώματα.

ΠΑΜΕ: Οι εργαζόμενοι στη «Μαλαματίνα» έχουν αποδείξει ότι δεν τρομοκρατούνται

«Οι απεργοί στη “Μαλαματίνα” αγωνίζονται για το δίκιο τους, για τα δικαιώματά τους», τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

«Η κυβέρνηση και η εργοδοσία απάντησαν σήμερα το πρωί, απλώνοντας ξανά όλο το δίχτυ καταστολής και τρομοκράτησης των εργαζομένων, με χημικά, με συλλήψεις, με την επιστράτευση απεργοσπαστικού μηχανισμού. Η Αστυνομία συνέλαβε ξανά τον Γιάννη Φραγγίδη, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της “Μαλαματίνα” και πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ) και τον Άρη Μερκενίδη, πρόεδρο του Σωματείου Πωλητών – Οδηγών και Βοηθών Β. Ελλάδας και επίσης εργαζόμενο στο εργοστάσιο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Οι εργαζόμενοι στη “Μαλαματίνα” έχουν αποδείξει αυτούς τους μήνες ότι δεν τρομοκρατούνται, δεν κάνουν πίσω! Οι εργατικές – συνδικαλιστικές οργανώσεις πρέπει να δείξουν ακόμα πιο αποφασιστικά, ακόμα πιο ενεργά τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους στους απεργούς εργάτες της “Μαλαματίνα”», καταλήγει το ΠΑΜΕ.

*πηγή φωτο: pamehellas.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This