Στην ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους Ίριδας – Μαλένας

Θα ζητήσει προθεσμία

Must Read

Το «κατώφλι» της 35ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών θα περάσει σήμερα, Τρίτη 25/10, στις 09.00, η Ρούλα Πισπιρίγκου καθώς έχει κληθεί σε απολογία για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Σε βάρος της 34χρονης έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, που από τον περασμένο Απρίλιο βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, έρχεται ξανά αντιμέτωπη με τις δικαστικές αρχές για δύο προγενέστερα εγκλήματα που της καταλογίζονται. Σύμφωνα με το δικηγόρο της, Αλέξη Κούγια, η 34χρονη αναμένεται να ζητήσει προθεσμία, ώστε να λάβει γνώση των στοιχείων που έχουν προκύψει στο πλαίσιο της ανάκρισης και να προετοιμάσει την απολογία της. Σε πρόσφατες δηλώσεις του μάλιστα ο κ. Κούγιας υποστήριξε αφενός ότι η εντολέας του όταν συνελήφθη ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς στη ΓΑΔΑ προκειμένου να ομολογήσει, κάτι που τελικά δεν έπραξε.

Ο κ. Κούγιας ανέφερε συγκεκριμένα πως: «Φτιάχτηκε ένα κλίμα» και να προσθέτει ότι «στη συνέχεια ήρθαν οι Καρακούκης και Καλόγρηας και έφτιαξαν μία έκθεση ιδεών, και αγνόησαν τις ιατροδικαστικές εκθέσεις των ατόμων που τις είχαν κάνει όπως η κυρία Τσιόλα στην Πάτρα και στο τέλος έφεραν και έναν απλό γιατρό από τη Θεσσαλονίκη να πιστοποιήσει ένα πρόβλημα στην καρδιά. Με όλα αυτά που σας ανέφερα είναι προφανές ότι θέλω να δω την δικογραφία περαιτέρω γιατί μου λείπουν στοιχεία. Θα ζητήσω ένα μήνα προθεσμία». Το επόμενο διάστημα αναμένεται και ο προσδιορισμός της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου για την υπόθεση θανάτου της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας τον Ιανουάριο του 2022 με τη χορήγηση της φαρμακευτικής ουσίας «κετεμίνη» στο νοσοκομείο Παίδων καθώς και την απόπειρα δολοφονίας τον Απρίλιο του 2021 στο νοσοκομείο «Καραμανδάνειο» της Πάτρας.

Τι θα πει στην απολογία της

Η μητέρα των τριών κοριτσιών κλήθηκε για να απολογηθεί για τη δολοφονία της Μαλένας, 3,5 ετών, στις 13 Απριλίου 2019, ενώ είχε κάνει επιτυχή θεραπεία για «λεμφαδενίτιδα τραχήλου δεξιάς γνάθου» αλλά και για τη δολοφονία της μόλις έξι μηνών Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021. Στην δικογραφία για την ανθρωποκτονία κατά συρροή που καλείται να αντικρούσει η Ρούλα Πισπιρίγκου, η Μαλένα φαίνεται να περιγράφεται ως «ένα παιδί κοινωνικό και πρόσχαρο» που «έφυγε εντελώς ξαφνικά» ενώ είχε ξεπεράσει το πρόβλημα της λευχαιμίας και είχε ελεγχθεί ιατρικά πριν ξεκινήσει την χημειοθεραπεία χωρίς να εντοπιστεί άλλο ζήτημα υγείας. Όσον αφορά στο μικρότερο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη, την Ίριδα που πέθανε στο δωμάτιο που κοιμόταν μαζί με την Τζωρτζίνα, η εκτίμηση των δικαστικών αρχών περί εγκληματικής ενέργειας της μητέρας βασίζονται κυρίως στα σημάδια αίματος στο στόμα της. Και σε αυτήν την, κατά τις αρχές, δολοφονία, η μητέρα φαίνεται να καθυστέρησε να ειδοποιήσει τις ιατρικές υπηρεσίες, γεγονός που προκύπτει από την νεκρική ακαμψία που είχε επέλθει όταν πήγαν στο σπίτι της οικογένειας.






Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This