Άγιοι Ισίδωροι: 5 κρίσιμα ερωτήματα

Ο Λουπασάκης σε ένα πρωτοφανές κρεσέντο απείθειας φαίνεται να επιμένει πως θα συνεχίσει τα ίδια όπου και να βρίσκεται

Must Read

Περισσότερο μπέρδεψε παρά έλυσε τον γόρδιο δεσμό των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού η νέα τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στη συνέντευξή του. Μιλάμε για στροφή 180 μοιρών στην υπόθεση.

* Από την εφημερίδα Ορθόδοξη ΑΛΗΘΕΙΑ

Ο Ιερώνυμος στην Ιερά Σύνοδο δεν ήταν τόσο σκληρός. Στη συνέντευξή του εμφανίστηκε μεν ως «πατέρας», όπως είπε, αλλά παραδέχτηκε πως η έκθεση του μητροπολίτη Λαρίσης «δεν απείχε πολύ από την πραγματικότητα».

Με λίγα λόγια, ο Αρχιεπίσκοπος συμφώνησε πως ο π. Δημήτρης Λουπασάκης «αγγίζει» την αγυρτεία και εμπαίζει τους «αφελείς» που τον πιστεύουν. Λόγια του Αρχιεπισκόπου, πάνω κάτω, επαναλαμβάνω. Ο Αρχιεπίσκοπος τους έστειλε τελεσίγραφο, όμως ο π. Δημήτριος σε ένα πρωτοφανές κρεσέντο απείθειας στον επίσκοπό του (που τυχαίνει να είναι και Αρχιεπίσκοπος!) φαίνεται να επιμένει πως θα συνεχίσει τα ίδια. Είτε μείνει στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού, είτε τον στείλουν σε κάποιο άλλο μοναστήρι.

Τα ερωτήματα όμως παραμένουν και τα θέτει όλο και εντονότερα το Σώμα της ιεραρχίας. Τη στιγμή βεβαίως που, όπως λέει ο Αρχιεπίσκοπος, έχει αναδείξει σχεδόν το 75% της Ιεραρχίας, ποιος θα τολμήσει να τα εκφράσει δημόσια; Γι’ αυτό και τα θέτω, όπως τα σιγοψιθυρίζουν οι μητροπολίτες μεταξύ τους.

Πρώτο ερώτημα που τίθεται είναι τι αλλάζει αν μετατεθεί ο π. Δημήτριος από τους Αγίους Ισιδώρους. Στη δικαιοδοσία της Αρχιεπισκοπής θα είναι, είτε στον Λυκαβηττό είτε στη Βάρη. Επομένως, για ποιο λόγο τώρα να αλλάξει με το καινούργιο καθεστώς, αφού προηγουμένως δεν υπάκουε; Και από απλός παπάς ενορίας, του δίνουν και ένα μοναστήρι να χειρίζεται…

Δεύτερο ερώτημα που κυκλοφορεί είναι για ποιο λόγο ο Αρχιεπίσκοπος και η Εκκλησία πρέπει να μεριμνήσουν για μια ομάδα δεκαπέντε νεαρών υποψήφιων μοναχών και δεν ενδιαφέρθηκαν για τους χιλιάδες «αφελείς», κατά τον μακαριότατο, πιστούς που ακολουθούν φανατικά έναν «αγύρτη» ιερέα.

Το τρίτο ερώτημα είναι γιατί δεν έχει γίνει οικονομικός έλεγχος από την Εκκλησία σε έναν ναό όπου χιλιάδες πιστοί αφήνουν κάθε μέρα για πολλά χρόνια τον οβολό τους. Γιατί ο π. Δημήτριος υποστηρίζει πως ο ναός «έχει οφειλές», όταν με πρόχειρες εκτιμήσεις από το παγκάρι μόνο -χώρια τις χορηγίες- έχουν μπει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τόσα χρόνια; Πού έχουν πάει όλα αυτά τα έσοδα;

Τέταρτο ζήτημα που τίθεται είναι για ποιο λόγο τόσα χρόνια δεν κινήθηκε καμία ενέργεια εναντίον του π. Δημητρίου (επιβολή ποινών, καθαίρεση, κ.λπ.), όταν το πόρισμα ελέγχου του εκκλησιαστικού ανακριτή και νυν μητροπολίτη Λαρίσης Ιερωνύμου υπήρχε, δεν ανατράπηκε και σήμερα ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος επιβεβαιώνει πως τον βρίσκει σύμφωνο.

Το πέμπτο και τελευταίο ερώτημα που αναφέρουν οι μητροπολίτες είναι γιατί τόσα χρόνια ο Αρχιεπίσκοπος και η Εκκλησία επέτρεψαν την «εργαλειοποίηση» του σταυρού των Αγίων Ισιδώρων, με όλα τα δεδομένα που είχαν στα χέρια τους, και τώρα αποφάσισαν να σταματήσουν το φαινόμενο.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πώς θα εξελιχθεί η… Λουπασακειάδα. Το μόνο που αντιλαμβάνομαι είναι πως ο Αρχιεπίσκοπος πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Γιατί στο τέλος η ανοχή του «πατέρα» στα «παιδιά» του σε εκείνον θα γυρίσει μπούμερανγκ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This