Δις ισόβια για τον 40χρονο «χασάπη» του Βόλου που δολοφόνησε τη νονά και τη μητέρα του δικηγόρου του

Του επιβλήθηκε ακόμα ποινή φυλάκισης 2 ετών και 5.000 ευρώ για το αδίκημα της οπλοκατοχής, και ποινή της φυλάκισης 4 ετών για το αδίκημα της οπλοχρησίας.

Must Read

Σε δις ισόβια καταδίκασε την Δευτέρα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρικάλων τον 40χρονο από τον Βόλο, που είχε κάτσει στο εδώλιο για τη δολοφονία της 75χρονης νονάς του Ευθαλίας Αβραμίδου – Αλεξούλη, στις 4 Νοεμβρίου 2021 στο σπίτι της, στη Ν. Ιωνία, με πάνω από 40 μαχαιριές και για τη δολοφονία της 69χρονης Νίκης Τσιρογιάννη – Μηλίνη, στη Ν. Ιωνία, με 29 μαχαιριές, στις 12 Αυγούστου του 2009.

Ο Θανάσης Μυλωνάς κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία. Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, το δικαστήριο ομόφωνα επέβαλε ακόμη την ποινή φυλάκισης 2 ετών και 5.000 ευρώ στον κατηγορούμενο για το αδίκημα της οπλοκατοχής, καθώς και την ποινή της φυλάκισης 4 ετών για το αδίκημα της οπλοχρησίας.

Ο «χασάπης» του Βόλου είχε ομολογήσει τον φόνο της νονάς του , ωστόσο, είχε αρνηθεί ότι σκότωσε τη μητέρα του δικηγόρου του. Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου δικηγόρος Λάρισας Γ. Κακαράντζας υποστήριξε πως 40χρονος είναι αθώος για τη δολοφονία Μηλίνη, ενώ ζήτησε να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του μειωμένου καταλογισμού λόγω τοξικομανίας και του εν βρασμώ ψυχικής ορμής, τα οποία, ωστόσο και δεν έγιναν αποδεκτά από το δικαστήριο. Πάντως, χθες, στην απολογία του ο 40χρονος φέρεται να ζήτησε συγγνώμη πρώτη φορά μετά τη σύλληψή του και δήλωσε ότι μετάνιωσε για ό,τι έκανε.

Κατά τη διάρκεια της δίκης,  ο κατηγορούμενος υπέπεσε σε αντιφάσεις. Χαρακτηριστικά παρουσίασε αναλυτικά  τη δολοφονίας της νονάς του, για την οποία, ωστόσο, στον ανακριτή είχε δηλώσει, πως δεν θυμόταν τίποτα!Επίσης ανέφερε ότι σκότωσε την 75χρονη στις 9.30 το πρωί της 4ης Νοεμβρίου 2021, ενώ πολλές ήταν οι μαρτυρίες γειτόνων ότι είχαν δει το θύμα να κάνει διάφορες εργασίες γύρω στις 12.30-13.00 το μεσημέρι εκείνης της ημέρας. Ο 40χρονος φέρεται να σκότωσε την 75χρονη και μετά πήγε και πήρε το παιδί του από το σχολείο και αγόρασε και ένα σουβλάκι!

Ο συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας από την πλευρά της Ευθαλίας Αβραμίδου – Αλεξούλη, τόνισε ότι τόσο στην αποδεικτική διαδικασία όσο και στην απολογία του κατηγορούμενου, καταδείχθηκε ο φανερός και ξεκάθαρος προμελετημένος ανθρωποκτόνος δόλος του και η κυριαρχία της ήρεμης σκέψης του δράστη. Ο ίδιος ανέφερε πως ο δράστης παραδόθηκε στις Αρχές, μόνον όταν συνειδητοποίησε, ότι βρέθηκαν τα ίχνη του και δεν μπορούσε πλέον να κρύβεται και όχι γιατί είχε μετανιώσει για την πράξη του.

Από τον συνήγορο υπεράσπισης κατηγορίας της πλευράς Μηλίνη ο δικηγόρος προσκόμισε στο δικαστήριο πραγματογνωμοσύνη ιδιωτικού ιατροδικαστικού κέντρου, σύμφωνα με την οποία ο τρόπος της δολοφονίας της Μηλίνη ήταν πανομοιότυπος με αυτόν της δολοφονίας Αλεξούλη και σε συνδυασμό με το πλήρες γενετικό υλικό που είχε βρεθεί στα νύχια του κατηγορούμενου, οδηγούσαν στο συμπέρασμα πως ο ίδιος ήταν ο δολοφόνος και της 69χρονης.

Ο 40χρονος οδηγήθηκε πάλι στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου ήταν προφυλακισμένος, ενώ φέρεται ότι θα ασκήσει έφεση κατά της δικαστικής απόφασης.

Δείτε επίσης: «Δεν αισθάνομαι κανένα αίσθημα λύπης» – Προκαλεί λίγο πριν τη δίκη του ο «χασάπης» του Βόλου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This