Ανήκουστο: Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε Έλληνα Παραολυμπιονίκη ανοιχτά της Ρόδου!

Κολυμπούσε από το νησί των Ιπποτών προς τη Σύμη, για να εκπληρώσει το τάμα του

Must Read

Δεν έχουν το θεό τους οι Τούρκοι, καθώς σήμερα προχώρησαν σε μια αδιανόητη πρόκληση, με τουρκική ακταιωρό να παρενοχλεί τον χρυσό Παραολυμπιονίκη της κολύμβησης Χαράλαμπο Ταϊγανίδη, ο οποίος και κολυμπούσε από Ρόδο προς Σύμη, για να ολοκληρώσει ένα τάμα!

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του OPEN, που δημοσίευσε και σχετικό βίντεο-ντοκουμέντο, ο 41χρονος Έλληνας Παραολυμπιονίκης βρισκόταν ανοιχτά της Ρόδου, όταν η τουρκική ακταιωρός παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και τον ακολούθησε μέχρι ενός σημείου, με τον ίδιο να ολοκληρώνει την προσπάθειά του στη Σύμη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ταϊγανίδης έθεσε ως στόχο να διανύσει τα 25 μίλια, προκειμένου να παραδώσει το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Μεξικό, στην Ιερά Μονή Αγίου Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Πανορμίτη της Σύμης, εκπληρώνοντας ένα προσωπικό του τάμα. Ο Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης ξεκίνησε το ταξίδι του για τη Σύμη λίγο μετά τις 7 το πρωί, ενώ στο πλευρό του βρισκόταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Καπελλάκης και ο χρυσός Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Πύρρος Δήμας.

Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης έφθασε τελικά, χωρίς άλλο πρόβλημα, στην Ιερά Μονή Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτου στις 5:10 το απόγευμα, όπου και έγινε δεκτός με επευφημίες και χειροκροτήματα από τους προσκυνητές.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Ποιος είναι ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης

Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου του 1981 στη Θεσσαλονίκη και κατάγεται από το χωριό Πολύμυλος του δήμου Ελλησπόντου. Σύμφωνα με δηλώσεις του, η φοβία του για το νερό τον ώθησε να ασχοληθεί με την κολύμβηση προκειμένου να το ξεπεράσει. Το 2003 και αφού έχει διακριθεί ήδη σε πανελλήνιο επίπεδο, έμαθε ότι πάσχει από μία σοβαρή ασθένεια των ματιών, η οποία εκφυλίζει την όραση, την ελαττώνει σταδιακά και καθιστά ατροφικά τα νεύρα του αμφιβληστροειδούς.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Εθνικό Κοζάνης. Το 2002 κατέκτησε την πρώτη θέση στα 50 μέτρα ύπτιο κάνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Τα προβλήματα όρασης που τον ταλάνιζα το επόμενο έτος, τον ανάγκασαν να μεταπηδήσει στην κατηγορία S13. Την επόμενη χρονιά συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα, κατακτώντας την πρώτη θέση στα 100 μέτρα πεταλούδα, στα 100 μέτρα ύπτιο, και τη δεύτερη στα 50 μέτρα ύπτιο.

Το 2006 συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης για αθλητές με αναπηρία στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, όπου κατέκτησε έξι χρυσά μετάλλια. Τα αθλήματα στα οποία κατέκτησε την πρώτη θέση ήταν τα 200 μέτρα μικτή ατομική, τα 200 μέτρα ύπτιο, τα 100 μέτρα πεταλούδα, τα 100 μέτρα ύπτιο, τα 400 μέτρα ελεύθερο και τα 50 μέτρα ελεύθερο. Στα 4 πρώτα μάλιστα κατέρριψε και τα μέχρι τότε παγκόσμια ρεκόρ. Την ίδια χρονιά βραβεύτηκε ως καλύτερος αθλητής με αναπηρία από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικών Συντακτών.

Σημειώνεται πως στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο ήταν σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής. Στους αγώνες αυτούς κατέκτησε έξι μετάλλια, χρυσό στην κατηγορία 100 μέτρων ελεύθερο, όπου κατέρριψε και το παγκόσμιο ρεκόρ, χρυσό στην κατηγορία 100 μέτρα ύπτιο, όπου και πάλι έκανε παγκόσμιο ρεκόρ, ασημένια στην κατηγορία 100 μέτρα πεταλούδα, στην κατηγορία 200 μέτρα μικτή και στην κατηγορία 50 μέτρα ελεύθερο, καθώς και χάλκινο στα 400 μέτρα ελεύθερο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This