Εξαρθρώθηκε σπείρα που «θησαύριζε» από προϊόντα-«μαϊμού»- Στο 1.5 εκ. ευρώ τα κέρδη!

Must Read

Χειροπέδες πέρασε η αστυνομία την Τρίτη στα Εξάρχεια σε επτά άτομα, μέλη εγκληματικής οργάνωσης ,που διακινούσε απομιμητικά προϊόντα μέσω διαδικτύου, με την συνολικά αξία των ειδών που διακινήθηκαν να υπερβαίνει το 1,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις!

Σύμφωνα με την αστυνομία, η σπείρα ξεκίνησε να πουλάει τα προϊόντα -μαϊμού τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2020 μέσω ιστοσελίδων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Για να επιτύχουν το σκοπό τους τα μέλη είχαν φτιάξει τέσσερις εικονικές εταιρείες τις οποίες διαχειρίζονταν, στους λογαριασμούς των οποίων πιστώνονταν τα χρήματα από τις πωλήσεις. Συνολικά, έγιναν μέσω των «εταιριών» περισσότερες από 23.000 πωλήσεις εμπορευμάτων!

Οι κατηγορούμενοι διαφήμιζαν τα «επώνυμα» είδη ένδυσης και υπόδησης, μέσω του διαδικτύου, σε τιμές ευκαιρίας με υποτιθέμενες εκπτώσεις-προσφορές, της τάξης του 40%, παραπλανώντας και πείθοντας ανυποψίαστους καταναλωτές για τη γνησιότητα των εμπορευμάτων.

Οι παραγγελίες αποστέλλονταν στους πελάτες, είτε μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών, χωρίς να εκδίδονται φορολογικά παραστατικά και αναγράφοντας ως αποστολείς φυσικά και νομικά πρόσωπα – «αχυράνθρωπους», είτε δίνονταν από κοντά από μέλη της σπείρας που πληρώνονταν σε μετρητά. Για την αποθήκευση των απομιμητικών προϊόντων οι κατηγορούμενοι διατηρούσαν αποθήκη σε περιοχή της Αθήνας, ενώ για τη μεταφορά τους χρησιμοποιούσαν όχημα ιδιοκτησίας μίας εκ των «εικονικών» εταιριών

Η σπείρα έπεσε στα χέρια της αστυνομίας κατά τη διάρκεια οργανωμένης  επιχείρησης, την Τρίτη, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Σε έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια, εταιρεία ταχυμεταφορών, αποθήκη και δύο λογιστικά γραφεία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 152,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 15,2 γραμμάρια άγνωστης ουσίας, πιστόλι κρότου και 59 φυσίγγια, απομιμητικά είδη ένδυσης και υπόδησης και 10 δέματα με εμπορεύματα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σκληροί δίσκοι και κινητά τηλέφωνα, φορτηγό, 3.850 ευρώ, 16 τραπεζικές κάρτες και 5 βιβλιάρια τραπεζικών λογαριασμών, πλήθος αποδεικτικών αποστολών πακέτων (vouchers), τραπεζικά στοιχεία και έγγραφα των εταιρειών.

Τα κατασχεμένα ψηφιακά πειστήρια, το πιστόλι κρότου και τα φυσίγγια θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Οι κατασχεθείσες ναρκωτικές ουσίες και η άγνωστη ουσία θα αποσταλούν για εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους. Όσον αφορά τα εμπορεύματα που κατασχέθηκαν, καταστράφηκαν σε ειδικό κάδο απορριμμάτων.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας, απάτης, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα σήματα, όπλα και ναρκωτικά.Οι επτά συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This