Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ο Φύσσας μου έδειξε το τραύμα του»

Must Read

Συνεχίστηκε σήμερα στο Εφετείο Αθηνών η δίκη σε δεύτερο βαθμό της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» με τις καταθέσεις αστυνομικών που κλήθηκαν στο σημείο της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Αστυνομικός ο οποίος κλήθηκε το βράδυ της δολοφονίας του 34χρονου μουσικού στο σημείο, καθώς έλαβε σήμα ότι 50 άτομα με ρόπαλα κατευθύνονταν στην καφετέρια «Κοράλι», κατέθεσε ότι είδε τη στιγμή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και άτομα πίσω από τον Γιώργο Ρουπακιά να τον εμψυχώνουν.

«Κατευθυνθήκαμε στο σημείο και βλέπω τον Παύλο Φύσσα με τον Ρουπακιά να διαπληκτίζονται και πίσω από τον Ρουπακιά, βλέπω 4-5 άτομα να προσπαθούν να χτυπήσουν. Ο Φύσσας πήγε να επιτεθεί στο Ρουπακιά, πήγα να τον συγκρατήσω και τότε σηκώνει την μπλούζα, μου δείχνει το τραύμα και μου λέει όχι εμένα, αυτός με μαχαίρωσε» περιέγραψε ο μάρτυρας.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι έξω από την καφετέρια είδαν μια ομάδα 20 – 30 ατόμων μαυροντυμένων, ενώ κάποιος που δήλωσε αστυνομικός τους ενημέρωσε πως «κάποιοι αναρχικοί διαπληκτίστηκαν με χρυσαυγίτες και έληξε». Ωστόσο, όταν ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να διαλυθούν «κανείς δεν μου έδωσε σημασία» ενώ όταν άρχισαν να τρέχουν, ο ίδιος και ένας συνάδελφος του τους ακολούθησαν πεζή.

Σωρεία ερωτήσεων δέχθηκε αστυνομικός της Άμεσης Δράσης ως προς την εντολή που είχε δεχθεί από το κέντρο. Ο μάρτυρας ο οποίος είχε φτάσει στο σημείο αφού ο Γ. Ρουπακιάς είχε επιτεθεί στον Π. Φύσσα, υποστήριξε πως η ενημέρωση που είχαν ήταν πως επρόκειτο για συμπλοκή μεταξύ οπαδών εξαιτίας του ποδοσφαιρικού αγώνα που είχε προηγηθεί, χωρίς καμία αναφορά σε Χρυσαυγίτες.

Όπως είπε στο δικαστήριο, ο ίδιος είδε «πεσμένο κάτω τον Παύλο Φύσσα και την κοπέλα του να τον κρατά» καθώς «είχε ήδη γίνει το μαχαίρωμα και είχαν συλλάβει κάποιον».

Σήμερα στην δίκη σχεδόν κανένας από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση δεν έδωσε  το «παρών»  με αποτέλεσμα να είναι κενό το εδώλιο των κατηγορουμένων οι οποίοι εκπροσωπούνται από τους δικηγόρους τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This