Δίκη Χρυσής Αυγής: Προκλητικός Γ. Λαγός- «Θα εκτίσουμε επειδή είστε ανίκανοι;»

Σήμερα εξετάστηκαν ο ιδιοκτήτης της καφετέριας Κοράλλι και ο αδερφός του

Must Read

Με ένταση ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση της δίκης σε δεύτερο βαθμό που γίνεται στο Εφετείο Αθηνών για την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή».

«Πρωταγωνιστής» ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός. Μόλις εκφωνήθηκε το όνομα του ζήτησε τον λόγο και είπε χαρακτηριστικά: «Θέλω να διαμαρτυρηθώ. Δεν μπορεί να βάζετε τέσσερις δικάσιμους τον μήνα. Πότε θα τελειώσει αυτή η δίκη; Είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση».

Η πρόεδρος του ζήτησε να περιμένει την εκφώνηση όλων των ονομάτων και ο Γιάννης Λαγός σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να φωνάζει. «Έχετε απαλλαχθεί από άλλα καθήκοντα και δίνετε τέσσερις δικασίμους; Ντροπή σας. Θα εκτίσουμε δηλαδή επειδή είστε ανίκανοι;» είπε κι συνέχισε: «Ντροπή σας.Ανίκανοι! Βγάλτε και την απόφαση που σας έχουν πει».

Στη συνέχεια, η πρόεδρος ζήτησε από τους αστυνομικούς να βγάλουν τον κ. Λαγό έξω από την δικαστική αίθουσα με εκείνον να λέει αγανακτισμένος: «Είστε ανάξιοι να δικάσετε, είστε ανθρωπάκια. Δειλοί και ανάξιοι».

Λίγη ώρα αργότερα, ο Γιάννης Λαγός ζήτησε μέσω αστυνομικού να επανέλθει με την πρόεδρο να απαντά θετικά.

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε με τον αδελφό του ιδιοκτήτη της καφετέριας «Κοραλί», ο οποίος κατέθεσε ότι το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας, ο Παύλος Φύσσας με την παρέα του πήγαν στην καφετέρια για να δουν ποδοσφαιρικό αγώνα. Είπε επίσης πως στο καφέ βρισκόταν και ο κατηγορούμενος, ο οποίος καθόταν σε απόσταση περίπου 3 μέτρων από το τραπέζι του μουσικού.

Κατά τον μάρτυρα, μετά την λήξη του αγώνα είδε τον Φύσσα, έναν ακόμη άνδρα και μία κοπέλα να βρίσκονται έξω από το μαγαζί. «Τα παιδιά ήταν ανήσυχα. Ένα από τα παιδιά μου είπε κάτι για φασίστες στην γειτονιά μας.Τους είπα να μην ανησυχούν γιατί είναι εδώ ένας αστυνομικός».

Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας ο οποίος κατέθεσε επίσης είπε: «Μέσα στο μαγαζί εγώ δεν κατάλαβα τίποτα. Είχε οχλαγωγία και εγώ δεν κατάλαβα κάτι. Η παρέα του συγχωρεμένου του Παύλου καθόταν έξω από την πόρτα του μαγαζιού. Κάποια στιγμή ήρθε και αστυνομία, μηχανάκια ΔΙΑΣ και το θέμα έληξε. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε…Κατάλαβα ότι ήταν κάποια άτομα στη Παύλου Μελά, τα οποία ίσως είχαν αντιδικία με τον συγχωρεμένο».

Ωστόσο, ένταση επικράτησε εκ νέου κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Όταν ο Γ. Λαγός σε έντονο ύφος ζήτησε από το δικαστήριο να καλέσει συγκεκριμένο αστυνομικό, που συντόνισε το βράδυ της δολοφονίας του Π. Φύσσα, την αστυνομική επιχείρηση, η πρόεδρος είπε στον κατηγορούμενο να μην «κάνει αγόρευση», φράση που τον εκνεύρισε: «Αισθάνομαι προσβεβλημένος από την διαδικασία. Η δίκη είναι προμελετημένη και η απόφαση έχει παρθεί», ανέφερε σε έντονο ύφος και μετά πρόσθεσε: «Θα το εξευτελίσω το δικαστήριο σας. Θα ακουστούν όλα».

Ο συνήγορος του μάλιστα του Γ. Λαγού, Κώστας Πλεύρης, λαμβάνοντας τον λόγο, υποστήριξε ότι το δικαστήριο του στερεί υπερασπιστικά του δικαιώματα.

Κατά τη σημερινή διαδικασία συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν από το δικαστήριο να ζητήσει μέσω ΑΑΔΕ τον εντοπισμό και ακολούθως την κλήτευση της γυναίκας στην αγκαλιά της οποίας ξεψύχησε ο Π. Φύσσας.

Επιπλέον, υπέβαλλαν αίτημα για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, φίλων του Παύλου Φύσσα, προκειμένου να εντοπιστούν οι κλήσεις που έγιναν το επίμαχο βράδυ. Η υπεράσπιση υποστήριξε πως όσο διαρκούσε ο ποδοσφαιρικός αγώνας, «κάτι έγινε μέσα στην καφετέρια Κοράλι που ανάγκασε τον μουσικό, την φίλη του και έναν ακόμη που ήταν μαζί τους, να καλέσουν στο μαγαζί και άλλα άτομα ώστε να αποκτήσουν υπεροχή».

Η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του πρώτου αιτήματος των συνηγόρων, επικαλούμενη παραβίαση φορολογικού απορρήτου. Παρ’ όλα αυτά, η υπεράσπιση επέμεινε ζητώντας αυτή τη φορά να αποσταλεί αίτημα του δικαστηρίου στην Αρχή προκειμένου να διαβιβάσει τη διεύθυνση της γυναίκας. 

Στο δικαστήριο σήμερα παρακολουθεί τη διαδικασία στο πλάι της Μάγδας Φύσσα, η συγγραφέας Ιωάννα Καρυστιάνη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This