Δίκη ψευτογιατρού: Σήμερα η απόφαση για τον «Dr. Kontos»

Κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών βαριά ασθενούντων

Must Read

Μετά από έναν χρόνο διαδικασίας, ο 50χρονος Νίκος Κοντοστάθης θα ακούσει την απάντηση των δικαστών που θα ανακοινώσουν αν τον θεωρούν ή όχι υπεύθυνο για τις ζωές που χάθηκαν και την οδύνη των ανθρώπων που κατέθεσαν ότι εξαιτίας του έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα ή τα είδαν να εμφανίζουν επιδείνωση της υγείας τους.

Μία απάντηση που περιμένουν με αγωνία και φόρτιση και οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι σε όλη την διάρκεια της δίκης ήταν εκεί προκειμένου να ζητήσουν δικαίωση. Να διεκδικήσουν τιμωρία του 50χρονου που η φήμη του ως «λαμπρού ογκολόγου νευρολόγου» τους έφερε σε επαφή με τις παράδοξες «θεραπευτικές» μεθόδους του και μεγάλο πόνο. Οι δικαστές θα ανακοινώσουν σήμερα, Πέμπτη 17/11, την απόφαση τους και για τους δεκαέξι συγκατηγορούμενους του 50χρονου, γιατροί, στελέχη συγκεκριμένης κλινικής, μία μοναχή και άλλοι που φέρονται να ενίσχυαν σε ασθενείς την πεποίθηση, ότι ο “ψευτογιατρός” ήταν υψηλού επιστημονικού κύρους. Με την απόφαση του το ΜΟΔ θα αποφανθεί αν οι 16 διέπραξαν ή όχι αυτά που τους αποδίδονται βοηθώντας τον 50χρονο να δρα και να επεκτείνεται διαρκώς.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Dr. Kontos παρουσιαζόταν σε καρκινοπαθείς και άλλους ασθενείς με ανίατες ασθένειες, ως διάσημος ογκολόγος, από την Ελβετία που θα τους έλυνε τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζαν με τις δήθεν πρωτοποριακές του θεραπείες. «Μη φοβού» έλεγε ο κατηγορούμενος στους ασθενείς και τους συγγενείς τους τους οποίους, σύμφωνα με την κατηγορία, καλούσε να ακολουθούν τις δικές του θεραπείες με «ιερά» μαντζούνια και όχι των γιατρών λέγοντας τους: «Μην τους ακούς θα σε πεθάνουν». Η απόφαση που θα εκδοθεί θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και από νομολογιακής άποψης καθώς πρόκειται για τις σπάνιες περιπτώσεις που ο κατηγορούμενος φέρεται να τέλεσε το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά έμμεση αυτουργία, δηλαδή ότι έπεισε τα θύματα του να προβούν σε αυτοκαταστροφικές πράξεις και παραλείψεις για τη ζωή τους και τελικά τους οδήγησε στο θάνατο.

Οι κατηγορίες

Ο «Dr. Θάνατος» κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες ασθενών με ανίατες ασθένειες, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικα, παιδιά, ηλικίας 14 και 16 ετών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας. Ταυτόχρονα, κατηγορείται για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών κατ΄επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση, κακουργηματική απάτη σε βάρος 25 ασθενών, απόπειρα απάτης, αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος, πλαστογραφία, χρήση πλαστού εγγράφου, οπλακατοχή και υπεξαίρεση μνημείου.

Ο εισαγγελέας της έδρας, Νικόλαος Πασχάλης, με την εμπεριστατωμένη πρόταση του, πρότεινε, τον περασμένο Σεπτέμβριο, την καταδίκη του «ψευτογιατρού» για έξι ανθρωποκτονίες, πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας, 21 περιπτώσεις απάτης, διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ’επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση που σε ανηλίκους, πλαστογραφία, χρήση πλαστού εγγράφου, οπλοκατοχή και υπεξαίρεση μνημείου ενώ για την αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος ζήτησε να παύσει η ποινική δίωξη για το μεγαλύτερο διάστημα για το οποίο κατηγορείται λόγω παραγραφής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This